BATAN geminin kaptanı

Banned
06-02-2009, 20:48   |  #1  
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
558 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

sayın ve sevgili hatta çok değerli chıp forumcuları dünde bahsettiğim gibi vistayı xp ye çevirme rezaletinde kaba kuvvet ve fırça aracılığıyla bu gün düze çıkmış bulunmaktayız şu anda eskiden vista olan şimdilerde xp olan pc den seslenmekteyim siz değerli chıp halkına bir kaç sorum var cevap yazarsınız beni çok bahtiyar edersiniz.

1.önceden vista olan bu pc de şimdi xp var ve nette yazılar çok zayıf gözükmekte. xp de nette yazılar nasıl daha belirgin hale getiririm
2. Sata uyumlu bir xp cdsinden notbooka format atarken ayriyetten biosta bir ayar yapmam gerekir mi elimde şu an sata uyumlu olduğu söylenen xp cd si var ben bu cd ile bu pc ye istediğim zaman dırect format atabilirmiyim

3. ekran kartımın şu an asusun sitesinden xp olanını indirip tekrar yüklersem bir prolem le karşılaşır mıyım

4. pc denen bu aleti şu an iki bekçi korumakta biri nod32 yani eset  diğeri avira bu ikisi birlikte geçinebilir mi birbirlerini silmeye çalışır mı silmem gerekirse hangisini silmeliyim sizce

5 sqybot destryer bir güvenlik duvarımıdır eğer güvenlik duvarı ise bu arkadaşı nerden bulurum virüssüz bir link verirseniz çooook mutlu olurum. chıpten downland etmeye kalktığımda pc yi kitliyor.


6.uzun zamandır merak ettiğim bir soru: chıpin downloand bölümünde virüslü program var mıdır ne kadar güvenli bir yerdir chıp downland.

7. bana pc yi kasmayan bir güv. duvarı lazım sizce en iyisi hangisidir.

8.chıpın bu ay verdiği ashoooompo power up ne kadar başarılı kullanan var mı

9. pcboots adlı program var pc yi hızlandırıyor link bilne varmı


cevaplarınız için şimcikten teşekkürler

ebuzer25
06-02-2009, 21:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
161 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

bu soruların bazıları beni aşıyor ama şöyle söyleyeyim bende eskiden vista kullanıcısıydım.xp geçmek için başta çok korktum felan ama geçtikten sonra rahat ettim.xp cd ile format atarsın ama önce netten driver indir. orjınal siteden inerse sorun çıkarmaz .
hata pc alırken verdikleri driver cd leri varsa indirmeye bile gerek yok.(bendekı cd taktıgında işletim si,stemı algılyor zaten sended öyleyse ne ala)antivirüse gelince avira yeter zaten nod 32 ile hemem hemem aynı kalite. güvenlik duvaınada gerek yok .tam güvenlik mı istıyon http://www.kaspersky.com/kis_latest_versions?downlink=206910079   kullan yeter.

mancukya
07-02-2009, 13:34   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Güvenlik duvari icin Commodo yeterli gelir.
Antivir varken gene ayni sekilde Nod32 kurma hatta bence crack yedigi icin populer olmus nod32 hic güvenme
Anti malwere kur ayda 1 updateleyip malware korumasi icin tarar temizleme yaparsin.
Driversleri resmi sitesinden indir yada pcyi satin aldigin sirketin sitesinden.
Xp görüntüsü Vistaya benzetmek icin paketler var kurabilirsin 50 60 mb ram yer fazladan bu olay sadece.

Banned
07-02-2009, 14:02   |  #4  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

4-bence avira kalsın diğerini kaldır antivirüs olarak o daha iyi.
5-hayır değildir spybot sadece bir anti spyware programıdır bende de o program var başarılı bir yazılım tavsiye ederim bağışıklama özelliğini mutlaka kullan.


6-nette güvenli diye hiç bir site yoktur mutlaka bir açık olabiliyor hepsinde.benim şimdiye kadar indirdiklerimde virüs çıkmadı ama genede setupları kurmadan tarama yapmayı ihmal etme.zaten genelde ordaki program linklerini başka üyeler veriyor gözden kaçanlar olabilir.
7-comodo ve zone alarm iyidir ama comodo daha az kasma yapar.
8-Ashampoo'nun ürünleri genelde güzel oluyor ama bu power up'ı bende daha önce hiç kullanmadım onun için bir şey diyemem.
9-download.com'dan indirebilirsin.

Son Düzenleme: Kylie ~ 07 Şubat 2009 14:30