nasıl? açil lazımda , şimdiden saolun
batmayan cismlerin hacmi nasıl hesaplanır?
- 1
- 2
kullanılan cisim neyse onun yoğunluğundan daha küçük sıvı kullanılarak hesaplanabilir. biraz deneme yanılmaya giriyor ama bir çözüm
Aynen katılıyorum.Ayrıca çok önemli bir bilgi;
1 litre = 1 dm küp
kaldırma kuvveti: Fk olsun
cismin ağırlığı: G olsun
özkütle: d
hacim: v olsun
V(batan hacim) x d(sıvı) = d(cisim) x V(cisim)
gerisi çarpma çırpma..
burdan batmayan cismin hacmi yani V(cisim) i yalnız bırakacan
fizik ve geometri demek ben demek
jeomaniakaldırma kuvveti: Fk olsunya ben anlamadım ya da bunda bir şey var burada V(batan hacim)=0 değil mi batmayan cisim olduğu için
hacim: v olsunFk = G
V(batan hacim) x d(sıvı) = d(cisim) x V(cisim)gerisi çarpma çırpma..
burdan batmayan cismin hacmi yani V(cisim) i yalnız bı
beni aydınlatın ya
bu arada batmayan cisim var mıdır yaw yani en azından cisim bi sıvı da batar.kendinden küçük sıvı mutlaka vardır.cisimler kendinden küçük sıvılarda batar
osmanlıtorunudünya üzerinde hiçbir maddeninjeomaniakaldırma kuvveti: Fk olsunya ben anlamadım ya da bunda bir şey var burada V(batan hacim)=0 değil mi batmayan cisim olduğu için
hacim: v olsunFk = G
V(batan hacim) x d(sıvı) = d(cisim) x V(cisim)gerisi çarpma çırpma..
burdan batmayan cismin hacmi yani V(cisim) i yalnız bı
beni aydınlatın
suya atıldığında batan hacmi sıfır olmaz.batan hacme etki eden kaldırma kuvveti ise batan hacim ile suyun özkütlesinin çarpımıdır.
kaldırma kuvvetinin yönü yukarı doğrudur. cismin ağırlığı ise aşağı doğrudur. sistem dengede olduğu için (hareket olsaydı dinamik konusu işin içine girerdi) yukardaki bağıntıyı yazdım bende
osmanlıtorunubu arada batmayan cisim var mıdır yaw yani en azından cisim bi sıvı da batar.kendinden küçük sıvı mutlaka vardır.cisimler kendinden küçük sıvılardaVapurlar diyim sana uç 1 örnek olsun..Bir daha düşün..
tamam ben de dedim zaten ikinci mesajımda mutlaka bir cisim bir sıvıya batmak zorunda diye ama arkadaş "batmayan cisimlerin hacmi nasıl hesaplanır" demiş o zaman böyle bir cisim yok olmalı cevap...
osmanlıtorunutamam ben de dedim zaten ikinci mesajımda mutlaka bir cisim bir sıvıya batmak zorunda diye ama arkadaş "batmayan cisimlerin hacmi nasıl hesaplanır" demiş o zaman böyle bir cisim yok olmalı cevap...Batmayan cisim vardır..
Hacmi de batmadığı sıvının kaldırma kuvveti ve bu cismin ağırlığı arasındaki bir bağıntıdan hesaplanır..
Cevap neden "yok" olsun, anlamadım..Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 01 Eylül 2007 01:10
CU_GS7ama vapurlar suda batmaz herhangibir sıvı da değil.vapurun da batacağı bir sıvı vardır mutlak.osmanlıtorunubu arada batmayan cisim var mıdır yaw yani en azından cisim bi sıvı da batar.kendinden küçük sıvı mutlaka vardır.cisimler kendinden küçük sıvılardaVapurlar diyim sana uç 1 örnek olsun..Bir daha düşün..
Vapurun batmadığı durumda biz bu vapurun hacmini nasıl hesaplarız?? Soru bu..
Her şey batar, her şey yanar durumu değil yani;belirli bir durumda, yani sıvıda batmazken..
osmanlıtorunutamam ben de dedim zaten ikinci mesajımda mutlaka bir cisim bir sıvıya batmak zorunda diye ama arkadaş "batmayan cisimlerin hacmi nasıl hesaplanır" demiş o zaman böyle bir cisim yok olmalı cevap...evet batmayan cisim yoktur doğru söylüyorsun ama yanlış biliyorsun;
batmayan cisim demek su üstünde durması anlamına geliyor.bir cisim su üstünde kalıyorsa batmayan cisim,
suyun içinde sabit kalıyorsa askıda kalan cisim,
batmış ve dibe de oturmuşsa batan cisim oluyor
bu arada özür diliyorum cevabımı düzeltiyorum abiler.gemi az da olsa batar.kaldırma kuvveti kurallarına göre askıda kalır yani kendi yoğunluğu sudan küçük olduğu için.yani geminin küçük bi kısmı su içinde kalır.bu nedenle kaldırma kuvveti oluşur zaten.
ha tamam batmayan cisim olarak sıvı üstünde kalan cisim kastedilmişse.ben batmayan cisim denilince hiç bir sıvı da batmayan cisim olaral algıladım.yüzen cisim yani yaw
böyle forumda başlık açılıp sorulunca insan bulunamayan bir şey zannediyor.yani daha önce keşfedilmemiş yeni araştırma falan.sazan gibi atladım yaw
hehe:) googelda araştırıyordum bizim forumu buldum olaya bak
jeomania yeni isimle razorback gerçekte kuzenim ve abim :)
vermiş olduğun formül ve diğer bilgiler için teşekkürler işe yaradı
konu hortlamış bende itekleyem arkadan :)
peki kaldırma kuvveti nasıl ,neden oluşur?...hadi bakem kendini fizikte iyi görenler ...formülde tamamsınız mantık ne durumda?
physfgkonu hortlamış bende itekleyem arkadan :)hocam ya çalışmadığımız yerden sordunuz olmazki amapeki kaldırma kuvveti nasıl ,neden oluşur?...hadi bakem kendini fizikte iyi görenler ...formülde tamamsınız mantık ne durumda?
physfgkonu hortlamış bende itekleyem arkadan :)Sıvı veya gaz içine konulan her şey yukarı doğru itilir çünkü içinde bulunduğu su veya gazın (batan hacmi kadar) yerini değiştirdiği için bir kaldırma kuvveti uygulanır bu kuvvet de yer değiştiren sıvının veya gazın ağırlığına eşittir..peki kaldırma kuvveti nasıl ,neden oluşur?...hadi bakem kendini fizikte iyi görenler ...formülde tamamsınız mantık ne durumda?
olm nedeni ne diyorum sonucunu söylüyorsun...
az daha uyuz edeyim mi yoksa açıklayem mi :)
physfgolm nedeni ne diyorum sonucunu söylüyorsun...et et :)az daha uyuz edeyim mi yoksa açıklayem mi :)
baktım son mesaj physfg yazıyo , konuda fizik olunca...
:)
physfgolm nedeni ne diyorum sonucunu söylüyorsun...düzgün konuş başlarım senin oğlundan dikkat et laflarına hacı!az daha uyuz edeyim mi yoksa açıklayem mi :)
yukarda kalın yazdım işte sen nasıl oluşur diye sormadın mı? işte onun özkütle farkından oluştuğunu anlamadıysan yuh sana
- 1
- 2