-Battlefield 3'ü kapak yapan GameInformer, oyunla ilgili birçok detay içeriyor. Bunlar kısaca şöyle:
-Oyun 2011 sonlarında çıkacak.
-Konsepti yıllardır hazır olan oyun, teknolojinin istenen düzeye gelmesiyle yapıma girdi.
-Frostbite 2 motoru ilkinin geliştirilmiş sürümü değil; yeni baştan yazılan bir motor.
-Her şey yıkılabilecek, yıkılırken gerçekçi davranacak.
-Battlefield 3'te, FIFA'da kullanılan model hareketleme teknolojisi ANT kullanılıyor.
-Animasyonlarda gerçekçilik ön planda olacak ancak hızdan ödün verilmeyecek.
-Oyunda kullanılan sesler, İsveç ordusunun talimlerinde kaydedildi. Ayrıca oynarken sesler taktiksel açıdan yardım edecek. Mesela bir tankın sizden uzaklaştığını veya yakınlaştığını sadece sese göre bileceksiniz.
-Oyunda 4 sınıf bulunacak.
-Frostbite 2 motoru oldukça karmaşık bir motor olduğu için mod yapım araçları yayınlanmayacak. Böylece -motor basitleştirilmeyecek.
-Oyunun yapıldığı ana versiyon, PC versiyonu. Konsol versiyonları PC'dekinin kısıtlandırılmışı olacak.
-Çoklu oyuncu sayısı PC'de 64, konsollarda 24 olacak.
-Oyunda deprem olabilecek, binalar deprem yüzünden yıkılabilecek.
-Co-Op bulunacak.
-Oyunun bir bölümü Irak, Süleymaniye'de geçecek. Diğer bölümler Tahran, Paris ve New York olacak.
-Killcam bulunacak ve kapatılabilir olacak.
battlefield 3 hakkında bilgiler
zaten ben oynıyamıyım diye ne gere kiyosa yapmışlar ha sırf millete d11li kart aldırmak için mi yapıyolar nedir anlamadım bende hem xp hemde x10 destekliyo :)))
kullansın arkadaşım ama oyun oynamak için çok kötü bir işletim sistemi... sürekli takoz koymaya başladı oyunlara... sadece DX11 de oynanabilen oyunlar çıksın da oyunların grafikleri vs. gelişsin :D 10yıldan eski bir işletim sistemi artık emekli olma yaşı gelmişte geçmiş...
bakınız: oyuncuların %35'i win7 64 bit kullanıyor..:
sadece xp yi windows 7 ye yükseltmekle iş bitmiyoki daha ram ı var ekran kartı var... yani battlefield 3 ,gta 5 gibi oyunları oynamak için nerdeyse sistemi baştan aşşağı yenilemek gerekiyor.:) bu arada gta 5 inde xp yi desteklemesi zormuş galiba:)
desteklemez... artık yeni oyun motorlarını, grafikleri, desteklenen şeyler oyunlar için bir engel oluyor XP de win7 daha iyi daha hızlı daha güçlü bir sistem... 2011yılına geldik artık donanımlar çok hızlı gelişiyor... ee o dananımlara göre oyun da çıkmaya başlıyor işte... Crysis 2, Test Drive Unlimited 2 gibi oyunlar en düşük 8800GT istiyor...640x480 bütün ayarlar kapalı 25fps... bende haziranda babalar gününde sistemi yeniliyicem baştan aşağı ve high-end parçalardan oluşmuş bir sistem olucağı için bana sorun yok.. varsın çıksın oyunlar :D
haklısın firaristt bundan sonra çıkacak olan programlar xp yi desteklemeyebilir. xp kendi zamanında bayağı iyiydi ama yeni grafikler yeni oyun motorlarları,gelişen teknoloji vs.windows xp yi bitirdi... zaten windows 7 görsellik bakımından daha zengin. oyunları düşük çözünürlükte oynamak güzel olmuyor,detaylar belirgin olmuyor pek.
ram ını , ekran kartını yükseltsen bu sefer xp eski kalıyor. en iyisi windows 7...
zaten xp dx11 i desteklemiyor.win7,2 gb ram,2gbekran kartı ile şimdiki hemen hemen bütün oyunları high de oynayabilirsin:)
onu da geçtim:
xp de GTA Vice City 640x480 62fps
win7 ultimate 32bit 1440x900 33fps
4kat çözünürlük %47 daha az fps oranı ;)) arkada oyun açık olucak ben internette sörf yapıcam video izlicem o arada da videodan şarkı çalıcak xp de bu sistemle yapabilir miydim? çok zor..win7 ile yapabiliyorum :))
win7 de formattan sonra yavaş oluyor ama daha sonra bir hafta kadar geçtikten sonra yine hızlanıyor.. dikkatini çekmiştir heralde :D tek yaptığı sizin alışkanlıklarınızı kaydediyor..yani sık kullandığınız programları. Ona göre kendini ayarlıyor ve o yüzden daha hızlı oluyor :D win7 boşuna satış rekorları kırmıyor :D birazda siz desteklerseniz yani disk defrag yaparak, gereksiz şeyleri temizleyerek işte o zaman performans daha da artıyor... :D ilginç birşey daha win7 de format attığımda disk defrag yapmıyor :D sadece format atıyor ve eski dosyaları yedekliyor.. daha sonra tune up 2011 ile bi defrag bi ayar çekip gamebooster, üstüne format attığım hafta biraz soğun kullanım 1 hafta da pc kendine geliyor :D ama ne kadar hızlansa da yeni güçlü bir sistem kadar olamaz... SSDlerin hızları yada 3lü 4lü raid0 lar 4çekirdekli canavar gibi işlemciler, zamanında süper bilgisayarların bile ulaşamadığı güçte ekran kartlarının olduğu sistemler... hey yavrum hey... yeni sistemi alınca suyu çıkana kadar oyun oynicam xD
haklısınız şu oyunların grafik kalitesi biraz artsın xP ye artık destek vermeleri gerçekten çok saçma zaten
ya xp yi seviyorum ben millet xpden hala kopamadğı için hiç bişey desteklemiyo birazda w7 satışşlarını artırmk için yapılmış gibi sanki her yerde millet xp den vaz gecemiyor bende dahil ama hiç bişey desteklemicekse mecbur değişcek yapçak bişey yok.
zaten 2002 de çıkmış olan sistem daha nekadar devam edebilirdiki? yeniliklere cevap vermiyor artık...örneğin 2012 yılında çıkacak olan gta 5 i 2002 yılında çıkmış xp demi oynamak daha güzel olur yoksa son teknoloji ve görselliği zengin olan win7 demi oynamak daha güzel olurdu?
bence xp en iyisi halada iş görüyor bıraksalar dahada görürdü ama millet xpden vaz geçemediği için heralde w7 alınsın diye xpyi hiç bişey desteklemez hale geldi bi nevi w7 yi yeni oyunlar oynamak için mecbur kurcaz xp den normalde vaz gecmem ama yeni oyunlar daha ağır basıyo bende :))
xp nin limitlerine gelindi artık... kırmaya kalksalar çat kırılıyor, hız deseniz win7 deki kadar yok(ee biraz iteklemekte fayda var :D tune up 2011 gibi...), grafik deseniz yeni oyunlar içn sorun, DX9 alt yapısı yeni oyunları yaparken sorun yaratıyor, çift çekirdekli işlemcileri ve 2GB üzeri rami düzgün kullanamıyor, ekran kartlarına girmiyorum bile, kullanım kolaylığı konusunda win7 çok daha başarılı.. ee win7 her alanda iyi :D oyun oynarken sistem 180MB ram kullanıp ram'in kalan kısmını oyuna bırakıyor daha ne istiyorsunuz??(1GB ram olmasından kaynaklanıyor ama olsun :D)
valla bana kalsa xp den vaz geçmem ama yeni oyunlarda sorunlu olcak diyosunuz mecbur 7 yapıcam artık ama xpde bana oyun konusunda hiç sorun çıkarmadı ama değiştirmek şart oldu artık.