bazı dosyaları açamıyorum

hatice442
01-07-2006, 02:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

merhaba arkadaşlar,yardımınıza ihtiyacım var.önceden disk dolu yazısı çıktığından bazı dosyaları silmişim.şimdi autocad programını yüklüyorum ama program açılmıyor.internet vasıtasıyla aç diyorum.yine açılmıyor.acaba hangi dosyayı sildim.bilmiyorum.acaba windowsu yeniden yüklesem sorun ortadan çıkar mı?yani kurulum yapamıyorum.bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?hangi programı yükleyeyimki açılsın.bu arada ofis programları yüklü ve word,excel...vs gibi programlarım güzel çalışıyor.internetten windows programı yükledim.ama açmıyoki programı.neee yapmalıyım ki.bu günde autocad2004 cd'ni yükleyip açayım dedim.güzelce kurdum.autocadi çalıştırmak istediğimde hiç açılmıyor ve windows dosyayı açamıyor.internetten gerekli dosya ile açılsın mı diye yazı çıkıyor.evet diyorum.anlık kum saati işareti çıkıyor ve gidiyor.ben yeniden formatmı atayım.atmadan hangi yazılım dosyası eksik olduğunu bilsem onu yüklesem,böyle bir çözümü yok mu arkadaşlar.yoksa bilgileri cd'ye aktarayım ve format atayım.yardımcı olrsanız arkadaşlar memnun olurum.şimdiden teşekkürler.

Son Düzenleme: hatice442 ~ 01 Temmuz 2006 17:52
chiemsee111
01-07-2006, 05:30   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
388 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2006
hatice442
merhaba arkadaşlar,yardımınıza ihtiyacım var.önceden disk dolu yazısı çıktığından bazı dosyaları silmişim.şimdi autocad programını yüklüyorum ama program açılmıyor.internet vasıtasıyla aç diyorum.yine açılmıyor.acaba hangi dosyayı sildim.bilmiyorum.acaba windowsu yeniden yüklesem sorun ortadan çıkar mı?yani kurulum yapamıyorum.bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?hangi programı yükleyeyimki açılsın.bu arada ofis programları yüklü ve word,excel...vs gibi programlarım güzel çalışıyor.internetten windows programı yükledim.ama açmıyoki programı.neee yapmalıyım ki.teşekkü
Valla kusura bakma ama ben senin bu yazdiklarindan gercekten hic birsey anlamadim yaw.. Sorununu detayli aciklarmisin lütfen? autocad mi acilmiyor yoksa kurulmuyormu? internetten windows programi yükledin acilmiyor??? ne windows programi???  Ben en iyisi yatayim yahu :)) bende var bi acayiplik belki.. 5 kere okudum hic bisii anlamadim.. Yarin buluruz bi care :))
Iyi geceler

Recep Baltaş
01-07-2006, 16:28   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

İlk olarak windows programı diye bir kavram yoktur Windows işletim sistemi vardır.

Sizin sorununuza gelince..

Bilmeden sistemin (veya Autocad in) önemli dosyalarını silmişsiniz yapmanız gerekn Autocad i Program Ekle kaldır dan silmek ve yeniden kurmak...Olmazsa Format atıp yeni windows kurmak gerekbilir.Yeni windows kurmak istemiyorsanız Winxp Manager la kayıp sistem dosyalarını CD de tekrara sitemin içne aktarabilirsiniz.

TuncaBozkurt
01-07-2006, 17:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

evet recep abi haklı.sistem dosyalarını silmişsiniz ve böylece windows, exe dosyalarını açamıyor.veya cd niz korsandır ve kopyalamada sorun çıkmıştır.her ihtimale karşı sistemi yeniden yükleyin.olmazsa format kullanırsınız ama hiçbir farkı olmaz.sonuçta hem formatta hem de sistemi yeniden kurmada aynı windows dosyaları yükleniyor.onun için format düşünmenize şimdilik gerek yok.
hiç olmazsa da cd niz orjinalse aldığınız yere götürüp cd değişimi isteyin.

Son Düzenleme: TuncaBozkurt ~ 01 Temmuz 2006 17:58