Bazı Linux Dağıtımları Çalışmıyor

HPQ-User
04-11-2007, 21:23   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mertmr sormuş:
Bilgisayarımda bazı linux dağıtımları çalışırken bazıları çalışmıyor. Bilgisayarım bu konuda garip bir şekilde seçici davranıyor. Mesela knoppix,suse ve slax(ve bu dağıtım tabanlı diğer modifiye linuxlar) gibi dağıtımlar çalışmazken ubuntu, fedora, pardus ve bir çok dağıtım bazıları kernel panic hatası, bazıları da hiç bir hata vermeden bomboş bir siyah ekrandan öteye gidememek suretiyle hata veriyorlar. Bu hatalar öyle bu linuxları kurduktan sonra filan değil, bu cdlerden bilgisayarı başlatıpta kurmak ya da çalıştırmak istediğimde olan şeyler. Anlayacağınız bana hatanın kaynağını anlamam için hiç bir şans tanımıyor bu çalışmayan dağıtımlar. Mesela fedora cdsini takıyorum bilgisayarı açarken onunla başlatsın diye ve ondan sonra cd den boot ederken hemen başlarda kernel panic hatası vererek çakılıyor, hiç bir tuş veya hiç bir şeye tepki vermez hale geliyor bilgisayar. Neden kaynaklandığını bana söyleyebilirseniz gerçekten çok sevineceğim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Linux
Sistem Özellikleri:
MSI MS-7058 Anakart
1GB OEM  RAM
120GB Samsung SP1213C Sabitdisk
Gecube Ati X300SE Ekran Kartı
16x LG DVD Writer

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.9) Gecko/20071025 Firefox/2.0.0.9

Aras Yurtman
28-12-2007, 09:33   |  #2  
Aras Yurtman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
571 mesaj

Bu işletim sistemleri bazı donanımlarınızla uyumsuz olabilir (örneğin anakart). Tüm aygıtlar Windows'la uyumludur ama Linux dağıtımlarını çalıştıramayabilirler.
Eğer çeşitli Linux dağıtımlarını sadece denemek istiyorsanız, InnoTek VirtualBox gibi sanal PC yazılımlarını Linux ya da Windows altında kullanarak bu Linux sürümlerini çalıştırabilirsiniz.

Borga-x
28-12-2007, 09:49   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Virtualbox ile ilgli bir yazı hazırlamıştım istersen ondan faydalanabilirsin.