bazı sitelere giremiyorum

valarean
07-09-2011, 15:31   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj

arkadaşlar yardıma ihtiyacım var.

evimde 3 adet bilgisayarım 2 adet adsl modemim var. bir bilgisayarımda ubuntu ve xubuntu yüklü, diğerlerinde windows 7 home premium ve windows 7 home basic..

türk telekomun da çözemediği şöyle aptal bir sorunum var :

wordpress.com , tr.wordpress.com , eurobasket2011.com , gog.com , gibi sitelere ve daha nicelerine bağlanamama sorunu yaşıyorum. enn belli başlı siteleri örnek verdim ancak 10 adet yeni site açarsam 1'inde böyle bir sorunla karşılaşıyorum.

örneğin oyun alışverişi yaptığım gog.com isimli sitenin anasayfasının yarısı açılıyor v öylece donup kalıyor. hiçbir işlem yapamıyorum. wordpress.com 40 yılda bir 1 kereliğine açılıyor. giriş yapmaya çalıştığımda veya başka bir sayfaya geçiş yapmaya çalıştığımda bir daha bağlanamıyorum. diğe sitelere ise hiç giriş yapamıyorum.

dns ayarlarım otomatik olarak ayarlı. ancak birçok dns numarasıyla da deneme yaptım yine çözüm bulamadım.

denediğim çözümlere gelince : dns ayarlarımı değiştirdim olmadı, farklı işletim sistemlerini denedim olmadı, farklı modemlerle denedim olmadı, bilgisayarımda hiçbir zaman virüs olmaz ve iki windowslu bilgisayarımda da farklı virüs programları kullanıyorum. ancak yine de ikisine format attım. virüs programları aktifken ve pasifken girmeyi denedim olmadı. firefox chrome denedim olmadı. splitterda sorun vardır diye ana hattı modeme bağladım olmadı. wireless ve kablolu olarak bağlanmayı denedim olmadı. ve bunun gibi onlarca çözüm yolu denedim olmadı.

laptopumu alıp komşuma ve arkadaşıma gittim onlardan bu sitelere rahatlıkla bağlanabiliyorum. turkcell 3g hizmetiyle rahatlıkla bağlanabiliyorum bu sitelere.

tek çözüm : anonymouse.org sitesinden ip gizleyerek bu sitelere giriş yapabiliyorum. ancak normal yollarla giremiyorum. türk telekom yetkililerine bu kadar detaylı olarak sorunumu açıkladığım halde yapacak birşeyleri olmadığını ve bağlantımın sorunsuz olduğunu söylüyorlar. onlar da yardım etmiyorlar.

sorunumun ne olduğunu ve neden kaynaklandığını bulmaya ihtiyacım var.

sosyalik
07-09-2011, 15:54   |  #2  
sosyalik avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 47
1,707 mesaj

İşe yarar mı bilmem ama Ccleaner ile temizlik yapıp öyle girmeyi deneyebilirsiniz: http://www.tamindir.com/program/10939/CCleaner.htm

valarean
07-09-2011, 16:07   |  #3  
OP Taze Üye
4 mesaj

teşekkür ederim dostum ancak bu kadar çözüm yolunun arasında tarayıcıların cache dosyalarını temizlemek ve diğer hataları kontrol etmek gibi yolları denememiş olmam biraz garip olurdu. yardımcı olmaya çalıştığın için minnettarım ancak biraz daha sağlam önerilere ihtiyacım var.

ekksl6
07-09-2011, 16:22   |  #4  
Yıllanmış Üye
148 mesaj

hiçbir bilgisayar mı açmıyor bahsettiğin siteleri?
yoksa her biri farklı sitelerde mi eror veriyor?

valarean
07-09-2011, 16:28   |  #5  
OP Taze Üye
4 mesaj

hepsi için aynı siteler... yani buradan anlıyoruz ki sorun bilgisayarda, tarayıcıda ya da işletim sisteminde değil..

M.G.G
07-09-2011, 16:36   |  #6  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

Sorun türk telekomda..Interneti izlecez diye bokunu çıkardılar.
Ping hızım 55 ms download hızım 13 mbps upload hızım 512 kpbs buna rağmen googleın yüklenmesi için en az 15 sn bekliyorum(her tarayıcıda, format attım linux+windows photoshop, inkscape, flash, after effects ve bir kaç proje dosyası harici hiç bir şey yok hem linuxda denedim hemde windowsta işe yaramadı (: )

valarean
07-09-2011, 16:44   |  #7  
OP Taze Üye
4 mesaj

ben de türk telekomda olduğundan eminim. ama yine de bir umut diye buraya yazıyorum. peki o halde nasıl çözeceğiz bunu? türk telekomdan 3-4 müşteri temsilcisiyle görüştüm. hiçbiri bu sorunu kabul etmiyor ve hiçbir şey yapamayacaklarını söylüyor.

M.G.G
07-09-2011, 16:55   |  #8  
M.G.G avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,367 mesaj

anlaşma bitince başka bir sağlayıcıdan almak harici bir çözüm yok ;)
100-150 kişi bulabilirsen imza toplarsın belki düzeltmeye çalışırlar (:

ekksl6
08-09-2011, 15:05   |  #9  
Yıllanmış Üye
148 mesaj

bırakın telekomu...
imkanınız varsa s.online a ya da kabloluya geçin..