Merhaba öncelikle.
Geçtiğimiz yaz bir bilgisayar topladım fakat aksilikler üst üste geldi anakartımda bir problem oldu ve ses çıkışı falan çalışmadı. Sürekli mavi ekran veriyordu bilgisayar. Donanım hatası olduğunu düşündüm ve daha üst model bir anakarta geçtim. Fakat yine bilgisayar hata vermeye devam etti. Donmalar ve Mavi ekran gibi. Windows Bellek Tanımlamada Ramlarimi tarattım ve birisinde donanım problemi bulundu. Diğer teki ile devam edemedim çünkü bilgisayarım yine donuyordu. Özellikle oyunlarda. Anakartla uyumlu yeni Ram siparişi verdim. Bugün onları taktım fakat yine donmalar mevcuttu. Bilgisayarı formatladım fakat yine etki etmedi.
Donmaların %90ı oyun açtığımda oluyordu. Geçenlerde GS-Ordu maçını izlerken bir anda yine dondu bilgisayar arka planda ses görüntü vs gitti neyse reset attım devam ettim izlemeye. Bugün bir işim için flash sitelerde gezinirken özellikle birinde bilgisayar aynı hatayı verdi. İki üç kere tekrarladım ve sitede gezinirken farklı yerlerde bilgisayar dondu. Bu da sorunun yazılımsal olabileceğini aklıma getirdi. Fakat tam emin değilim ve bilgisi olan varsa yardımlarını bekliyorum
Sistem Özellikleri :
Asus M5A97 Evo R2.0 Anakart
AMD Phenom X6 1090T 3.2 Ghz İşlemci
Sapphire AMD Readon HD 6850 Ekran kartı
Crosshair 2x4Gb 1600 Mhz Ram
750W Power
Eski anakartta donmadan BF3 gibi oyunları takılmadn oynayabilirken bu sefer donma problemi yaşıyorum.