Merhaba arkadaşlar,
Nikon S360 (Coolpix) model fotoğraf makinem açık haldeyken (objektifi açıkken) yere düştü. İlk başta objektif kısmının bir kısmı çok hafif içe doğru girmişti. Makineyi kapatınca objektif yerine girmiyor açık kalıyordu. Elimle biraz kendim uğraşarak normale getirdim. Şimdi makineyi kapatınca herşey normal görünüyor ama fotoğraf çekmek istediğimde "Bellek Kartı Yazma Korumalı" diye bir hata alıyorum. Ama önceki çektiklerimi görüntüleyebiliyorum. Aynı zamanda kartı çıkardığımda kendi dahili belleğine fotoğraf çekiyor. Karta baktım lock konumunda değil. Başka bir kartla da denedim aynı hatayı veriyor. Problem ne olabilir acaba bir fikri olan var mı? Bu sorunu servise götürmeden halledebilir miyim? Yardımlarınızı bekliyorum...
Bellek Kartı Yazma Korumalı Sorunu!!!-ACİL YARDIM
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Ya da bir dizüstü bilgisayarına ya da kart okuyucusuna takın kartı, disk taraması ve ardından direkt oradan formatlayıp (fat formatı olacak tercihen) tekrar takın. Bu durum çok sık oluyor dijital makinelerde. Belki servise götürmeden düzeltebilirsiniz bu şekilde.
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Fakat sorun hafıza kartıyla ilgili değil makineyle alakalı çünkü makineye başka bir kart taktığımda da aynı hatayı veriyor. Muhtemelen sorun karta yazan kısımda. Objektifi düzeltirken bir hasar mı verdim acaba?