Bellek Read Olmadı

HPQ-User
13-02-2008, 20:53   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

CHAOS sormuş:
Biligisayarın şu anda sağlam bir işletim sisteminin olduğuna eminim. Çünkü ilk kurduğumdan beri aynı hatayı aklına estikçe vermekte. "Bellek READ olmadı." hatası canımı sıkmakta.  Bir arkadaşım ram in farklı olmasından kaynaklandığını söyledi. 256mb lık ramleri çıkarırsan sorun geçer falan dedi. Chip in uzmanlığına inanmaktayım. Yardımcı olursanız beni memnun edersiniz. Acaba hepsi 512 olsa gene aynı hatayı verir mi?

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
Bilgisayarım P4 HT 3.0 GHZ
Seagate 200 + 250 gb hdd Standart. RAID değildir.
Asus Ati Radeon 9200 se 128 mb ekran kartı AGP
Asus p4p800-x anakart
512+512+256+256 RAM DDR
Combo DVD RW Philips
CD RW Philps
CD ROM ASUS 52X
AOPEN 250watt kasa
Disket sürücüsü
Creative 4+1 Digital Ses kartı
Airties RT205 Adsl modem
USB HUB
Logitech mini cordless mouse
A4 Tech pk-7ma webcam

İnternet Tarayıcı: Opera/9.25 (Windows NT 5.1; U; tr)

Papatyasever
14-02-2008, 00:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj

Buyur, Windows'un en dandik hata mesajı. Bu hatanın nereden kaynaklandığını tam olarak bilmek neredeyse imkansız. Her hata mesajında heyacan ve aşk içerisinde "hatanın günlüğünü oluşturdum abi, microsofta göndereyim mi" diye tepinip duran windows'un kendisi bile bu hata mesajının altında "programı sonlandırmak için tamama basın" diye uyduruk bi ileti yazar ve dut yemiş bülbüle döner.Yazılımla ilgili olabileceği gibi donanımla da ilgili olabilir. Açıkçası net birşey söylemek zor. Bütün RAMleri söküp 1GB tek bir RAM'le sistemi bi çaılştır istersen. Sorun çözülmese de en azından aklında soru işareti kalmamış olur...

Borga-x
14-02-2008, 09:20   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Papatya'ya katılıyorum. RAM'leri 2x512 gibi bir dene cıft cıft dene hepsını aynı zamanda kullanmadan sıstemı çalıştırmayı dene...

mayata
14-02-2008, 14:28   |  #4  
Yıllanmış Üye
105 mesaj

dostum bilgisayarı formatla sorun düzelecektir

muhendisbey
14-02-2008, 14:51   |  #5  
Yeni Üye
28 mesaj
mayata
dostum bilgisayarı formatla sorun dü
ya kardeş sırf sana yazmak için üye oldum. Formatlama ile çözülse haklısın ama bana daha çok donanımsal geldi. 256X2 ram varken ekleme yaptım ve 512X2 tane daha ekledim. Eklerken uygulamam gerekenlere anakartın kitapçığındna baktım. her zaman olan bir hata değil. Sadece arada bir yazdığım günden beri aynı problem oluşmadı. Opera kullanıyordum programı kapattım. Hata mesajı geldi bellek read olunamadı diye.

zaten bu hata mesajında gariplik çok
Bellek Okunamadı dese mantıklı olacak ama değil.

şimdi asıl sorum şu. Bilgisayar HT özellikli. kullanabilmem için dual takmam gerekli yani 1gb ekleyeceksem 512X2 şeklinde.
512 ile 256 takmak problem olur mu? asıl sorum budur. Cevaplarsanız beni memnun edersiniz.

mayata
15-02-2008, 10:51   |  #6  
Yıllanmış Üye
105 mesaj

kardeş eğer ram dan kaynaklandığını düşünüyorsan Ram leri
tek tek dene .ozaman Arızanın ram den kaynaklanıp kaynaklanmadığını
öğrenebilirsin.
Bu sorun daha önce benim başımada geldi.bende önce ramdan süphelendim ama
ram i değiştirince sorun yine devam etti .bu sefer formatladım.sorun giderildi.
ben daha önce böyle bir arızayla karşılaştığım için birazdaha emin konuştum.
Ama şu bi gerçekki bilgisayardaki arızaların bir çok nedenide olabilir.bunuda söylemesem haksızlık etmiş olurum.
Asıl soruna gelince ferkansları aynı olursa 512x256 takmanın sorun olacağını zannetmiyorum.

Son Düzenleme: mayata ~ 15 Şubat 2008 10:56