iyi akşamlar.akşam akşam cinnet gecirmek üzereyim.konu şu: masaüstüme ethernetle üst kattan net gelior.ethernet kablosunu masaüstünden cıkarıp laptopa takıp öle kullanmış kardesim sorun yaşamadan.daha sonra etherneti tekrar masaüstüne taktım ben.sürekli ağ adresi alınıyor die yazı cıktı daha sonrada sınırlı baglantı hatası verdi.önceden böyle olunca 1-2restarttan sonra kendiliğinden düzeliyordu.bende defalarca res attım makinaya ama düzelmedi.elle ip werdim bağlandı die göründü ama net yoktu.son olarak ethernet kartını kontrol amaclı cıkarıp geri taktım bu sefer ethernet kartını bile görmemeye başladı.ağ bağlantılarında hiç öğe yok.aygıt yöneticisinde ethernet kartına dair hiçbir şey yok(ethernet kablosunu taktıgımda yeşil ışık yanıyor)bu sorunu nasıl çözebilirm.NOT: suan o lanet olası ethernetle gelen kablo yardımıyla laptoptan bağlanıyorum kabloda modemde vs.sorun yok.TŞKRLER..
ben kasayı fırlatmadan yardımcı olun lütfen.
ipconfig /release önce bu komutu sonrada şu ipconfig /renew komutu verince bir değişiklik oluyor mu acaba
ne yazkki bir değişiklik yok..
kardeşim ethernet kartı dediğin şey çok gerilerde kaldı
ethernet çıkışı vardır o 56 k fax modem zamanından kalma bişey
sen simg eyok diyorsun ethernet driver yani sürücüsü yüklümü değilmi ona bir bak olmazsa sistem geri yükleme yapabilirsin
ağ ayarlarını bozmuş olabilirsin yani
en son format attıgımda xp kurdum, kendisi otomatik tanıyordu kendim yüklemedim.internet falan vardı daha bu sabah.herhangi bir yazılım yüklemedim-silmedimde.şuan sistem geri yükleme yapıyorum bakalım inş. işe yarar.ağ ayarları suan laptopta kullandığımla aynı.laptopta bir sorun yoksa masaüstünde de olmaması lazım sanırım
düzeltme: Sistem geri yükleme işe yaramadı
kardeşim ethernet kartı dediğin şey çok gerilerde kaldıilginç ethernet kartı deyimi etherneti olan bütün pc lerde geçerili bir deyimdir. onboard ethernet kartı da denilir onboard ethernet te denilir ethernet chipide denir. maksat etherneti belirtmek sonuçta!
ethernet çıkışı vardır o 56 k fax modem zamanından kalma bişey
sen simg eyok diyorsun ethernet driver yani sürücüsü yüklümü değilmi ona bir bak olmazsa sistem geri yükleme yapabilirsin
ağ ayarlarını bozmuş olabilirsin
En güncel driverları yükleyin yada windows güvenlik duvarını kapatın açıksa yada işletim sisteminin servis paketleri güncel değilse en son sürüm servis paketini de kurun.
sp1 li xp de bu tür hatalar olabiliyordu sp2 ye yükselttiğinizde düzeliyordu başıma geldi sonuçta.
büyük olasılık driver sorunu çünkü ben windows 7 yi kurduğum anda windows update üzerinden realtekin ethernet driverları otomatik kuruluyordu.
sp2 yüklü.sanırım yarın format atıp güncellemelerin hepsni tkrar yükleyeceğim olmazsa tekrar sizlere danışırım.Tşkkrler..
buarada ethernet kartı sonradan takılmıştı.biostaki onboard LAN boot ROM enable mı olması lazım yoksa disable mi
bugün format atmayı düşünüyordum ama son defa şu kasayı açtım ethernet kartını cıkarıp bilgisayarı çalıştırdım,bilgisayar açıkken ethernet kartını taktım belki yeni aygıt bulundu falan der diye ama olmadı.bende res attım artık nasıl olduysa ethernet kartım görünüyor tanıtılmış bir şekilde.buraya kadar hallettim.2.sorun şöyle: ethernet kablosu takılıyken takılı değil diye görünüyor.ağ bağlantılarından devre dışı bırakıp tekrar etkinleştirdiğimde ağ adresi alınııyor diyor fakat sonra sınırlı bağlantı hatası veriyor.ip ve dns ayarları otomatik. Elle ip weriorm 192.168.1.3 diye mesela, böyle yaptınca bağlandı diye görünüyor ama net yok.
kardeşim boşuna telaş etmişsin bence...
1. bilgisayar açıkken ethernet kartı gibi donanımlar takılıp - çıkartılmaz...kasana zarar verebilirsin..
2. bilgisayarın kaç tane ethernet girişi war öncelikle ona bir bak.. ethernet kartı sonradan takıldı diyorsun sen kabloyu hangisine takıyorsun...(büyük ihtimal hem onbord yani board üzerinde bir ethernetin war hemde sonradan kasaya takılmış bir kartın var..)
3. karışıklık olmaması için ethernet kartlarından birini devre dışı sonradan kart takıldığına göre onboard olan çalışmıyordu..onu bios ayarlarından kapatmalısın..o işlem hakkında bilgin yoksa kurcalama tam olarak bilen birine sor..
4. sorun senin bilgisayardan kaynaklanmıyor olabilir... yukardaki komşun kıllık olsun diye yukardan kablonu çıkarmış olabilir yada seni modem üzerinden engellemiş olabilir..onuda kontrol et.. eğer komşun sana böyle kelek atmışsa sende ona bir kıllık yap içine kıllarını koysun...(şaka :D)
kolay gelsin..
freekays özel not: kardeşim ethernet ayrı internet ayrı kartlardır.. senin gibiler yüzünden rütbeleri kaybettik...bilmediğiniz konularda yorum yapmayın..
1. 9yıllık kasa olduğu için artık birşey olursa da umrumda olmayacaktı ondan bir sakınca görmedim:)
2. tek ethernet girişi var ve oraya takıyorum
3. biostaki onboard lan boot rom disable
4. komşudan gelen etherneti şuan laptopa takıp sorunsuz bağlanabiliyorum ama masaüstüne taktığımda yukardaki sorunlar cıkıyor.
tamam şimdi bazı şeyler netlik kazandı...pc açıkken kartı takıp çıkartmış olman eğer fiziksel bir zarara neden olmadıysa ethernet kartı durup dururken bozulmaz...şunu dene kartı bilgisayar kapalıyken çıkartıp başka bir slota tak...(slot : kartların takıldığı yer :D) bilgisayarı yeniden başlattığında otomatik yeni bir donanım bulacaktır...daha önce sorunsuz kullandığın için driverı otomatik yükler...masaüstünde ağ bağlantıları sağ click yapıp özelliklerine tıklarsan ip ayarlarını yapabileceğin sayfaya ulaşırsın burada ip ve dns ayarlarını otomatik al seçeneklerinin seçili olmasını sağla bakalım düzelecek mi??
ipconfig /release önce bu komutu sonrada şu ipconfig /renew komutu verince bir değişiklik oluyor muipconfig/release yazdığımda:
Bağlantıya özgü DNS Soneki.....:
IP Adres.................................: 0.0.0.0
Alt Ağ Maskesi.........................: 0.0.0.0
Varsayılan Ağ Geçidi.................:
diyor.
ardından ipconfig/renew yazdığımda ise 1 süre ağ adresi almaya çalıştıktan sonra:
Yerel Ağ Bağlantısı arabirimini yenilerken hata oluştu: DHCP sunucunuzla bağlantıya geçilemiyor. İstek zaman aşımına uğradı diyor.
boşta tek slot var diğer 2 slot dolu ses kartı tw kartı var.ip ve dns ayarları otomatikte ama sonuç aynı.onar dediğimde ip adresi yenileniyor diyor ve o ekran gidene kadar ağ kablosu takılı değil ve sınırlı bağlantı hataları sırayla 2şer 3er kez cıkıyor en son da sınırlı bağlantı diyip kalıyor.
ağ kablosu takılı değil gidip geliyorsa şöyle basit bir mevzuda olabilir...biliyorsun ethernet kablosunun başındaki konnektör klipsli olur..taktığın yere çıt diye oturması lazım..acaba kardeşim çıkarırken klipse zarar verdide yerine mi oturmuyor..
öyle bir sorun olsa aynı jakla laptopta da sorun cıkarırdı.herneyse nasıl oldu bilmiyorum ama kendi kendine düzeldi:) yardımlar için çok saolun iyi akşamlar