Arkadaşlar tam üç gündür gece gündüz uğraşıyorum ama üstesinden gelemediğim bir sorun var. hatanın adı BLUESCREEN. önceden xp pro kullanıyordum. vista ultimate 32 bit kurdum ama bu mavi ekran hatası beni uğraştırıyor. vista kurulumu öncesinde olası problemleri engellemek için partitionları tamamen sildim yeniden boyutlandırıp böldüm ardından sorunsuz bir şekilde vistayı kurdum. sorunsuz bir şekilde anakartın, ekran kartının ve ses kartının vista 32 bit ile uyumlu sürücülerini yükledim. geriye deneyebileceğim bir tek bios güncellemesi kaldı ama ben bu bios güncellemesi hakkında bilgi sahibi değilim. acaba sorun vista kurulumu öncesinde takmış olduğum 800 mhz 4gb ram mi? ama anakartımın kullanım kılavuzunda maximum 4 gb 800 mhz ram ile uyumlu olduğu yazıyor. vista 32 bit, takmış olduğum 4 gb ramin 3gb'sini görebildi ancak. ne yapmalıyım?yardımlarınıza ihtihacım var. sağolun
Ben nerde yanlış yaptım?
mavi ekran hatasından dolayı pc restart etmesin yeter. ben 4 gb ramin 3ünü görmesine de razıyım.
[resim][URL=http://img16.imageshack.us/i/maviiiekran.jpg/][/URL][/resim]
zaten ilk olarak vista ultimate 64 bit kurdum ramin tamamını gördü ama bu mavi ekran hatasını veriyor diye vista ultimate 32 bit kurdum. yine aynı hata:(
Büyük ihtimal ramler uyumsuz.Bende vista home basic 32 bit kullanıyorum.1 Gb ram vardı.1 Gb daha taktırdım aynı sorun bendede vardı.Pc ciye gittim.slotun birisi yanmıs dedi.yıne 1 Gb a döndüm şuan sorun yok.
Öncelikle ramlerin yuvalarına tam olarak oturduğuna emin olun olmazsa ramleri tek tek farklı yuvalarda deneyin yine olmazsa bios güncellemesi yapın yalnız bunun için 10 dakika kadar sistemin mavi ekrana düşmemesi gerekir bu kadar dayanmıyorsa mümkünse eski ramlerle güncelleyin bios güncellemeside gözünü korkutmasın artık windows üzerinden çok kolay yapılabiliyor
Ramleri aldıktan sonra xp'de denediniz mi? Anlatığınıza göre aldığınız ramleriniz sorunlu olma ihtimali yüksek.
1-sistem donanımlarının uyuşmaması
2- ram sorunu
3- aşırı ısınma sebebiyle bilgisayarın korumaya geçmesi gibi sebepler ilk akla gelen sebepler.
birde kurulum sonucunda mavi ekran hatası veriyorsa biostan kurulumunu seçtiğin hard diskin ide yada ahçı düzeneklerini kontrol et.
gerçi ustalar dururken bizim konuşmamız aynen .ok yemek olur ama neyse işte.
birde sen sen ol bios güncellemesini muhakkak bir bilen yardımıyla ve muhakkak bilgisayarın güç kaynağına takılı iken yap.
bios güncellemesi aman çocuk oyuncağı değildir.
sonra çoooookk üzülürsün.
aman dikkak.
Arkadaşlar tam üç gündür gece gündüz uğraşıyorum ama üstesinden gelemediğim bir sorun var. hatanın adı BLUESCREEN. önceden xp pro kullanıyordum. vista ultimate 32 bit kurdum ama bu mavi ekran hatası beni uğraştırıyor. vista kurulumu öncesinde olası problemleri engellemek için partitionları tamamen sildim yeniden boyutlandırıp böldüm ardından sorunsuz bir şekilde vistayı kurdum. sorunsuz bir şekilde anakartın, ekran kartının ve ses kartının vista 32 bit ile uyumlu sürücülerini yükledim. geriye deneyebileceğim bir tek bios güncellemesi kaldı ama ben bu bios güncellemesi hakkında bilgi sahibi değilim. acaba sorun vista kurulumu öncesinde takmış olduğum 800 mhz 4gb ram mi? ama anakartımın kullanım kılavuzunda maximum 4 gb 800 mhz ram ile uyumlu olduğu yazıyor. vista 32 bit, takmış olduğum 4 gb ramin 3gb'sini görebildi ancak. ne yapmalıyım?yardımlarınıza ihtihacım var. sağ
Windows XP kullanırken hata alıyor muydun ? Eğer almıyordun ise bence Kasandaki ısıyı önce kontrol et. XP de bu hatayı almadı isen emin ol Ram lerin sağlam. Fakat malumdur ki Vista xp den fazla hizmet çalıştırdığınan mantıklı olarak düşündüğünde işlemci ve anakart üzerindeki bileşenleri daha fazla kullanır ve yorar. bu da ısınmaya ve sonrasında sistemin kararsız kalıp mavi ekran vermesi ile sonuçlanır. Normalde bir yazılım veyahut bir donanım ( anakart ya da HDD gibi ) sorununda bildiğim kadarı ile sadece mavi ekran verir. Mavi ekrandan sonra reset atmaz. Bu da sonuç olarak direk işlemcinin ısınması yüzünden meydana gelmekte. Çözüm ; kasa içindeki fanları kontrol edip eğer tozlu ise temizlemek, bulunduğun ortamda sıcaklık normalin üzerinde ise kasa kapaklarını açık olarak bırakıp ortamı bir şekilde soğutmaya, en azından kasanın içindeki ısıyı bir ek aparat ya da fan ile bertaraf etmek çözüm olabilir. Ek olarak unutmadan söyliyeyim; Anakart üzerindeki soğutucuyu ( Anakartın üzerindeki çipsette genelde vardır ) kontrol et. O da ısınınca bu tarz hata verebiliyor. Fakat reset attığını sanmam. Dediğim şekilde işlemciden değil ise, kesin ve kesin bu soğutucu üzerine bir fan takarak dene derim. Kolay gelsin.
sistemi modifiye etmeye mi çalıştın?
reset atması aşırı sıcaklıktan dolayı olabilir
Arkadaşlar ilginizden ve yardımlarınızdan ötürü hepinize teşekkür ederim. sanırım sorunu buldum. benim anakartta iki mavi iki siyah ram yuvası var. ben siyahlara takmışım mavilere takmam gerekirken. bir de herhalde 800 mhz ramler benim üç yıllık anakarta fazla geldi. ben de biostan ram hızını 667 ye düşürdüm çok şükür sorun kalmadı. bir kez daha teşekkürler...