bana katılırmısınız bilmem ama bu oyunlar artık insanlara zarar vermeye başladı.bilgisayarda 5 oyun olsa herbirine yarım saat vakit ayırsak minumum tabi 2,5 saat yapar.
önemli bir zaman dilimini dijital alemin sanal eğlencesine veriyoruz.
saatlerini oyun başında geçirenlerde var.
biz mi oyunları kontrol ediyoruz onlarmı bizi kontrol ediyor.
internet kafelerde küçük çocukları oyun oynarken gördükçe kaygılanmıyor değilim.çoğu ders kitabı haricinde eline başka bir kitap alıp okumamıştır.
bizim zamanımızda saklambaçlar vardı ,mahalle arası maçlar vardı. artık çocuklar oyunda ama dijital oyunda.
geçenlerde bir akrabanın çocuğuna mahallede en çok hangi oyunu oynuyorsunuz? diye sordum.
ben aramızda maç yapıyoruz gibi bir cevap beklerken counter strike cevabını alınca şaşırmadım desem yalan olur.
ama onlarda haklı top oynamak isteseler yer yok .belediyeler bu konuda benim gözümde sınıfta kalmıştır.
oyunlara geri dönecek olursak bunların çoğu silahlı oyunlar son derece şiddet içeriyorlar benim çocukluğumdaki ağaçtan yaptığımız silah masumiyetinde değiller.
amerikan kaynaklı birçok oyunda siyasi içerik bulunduğuda gerçek yani oyun içinde oyun var!
oyundaki kahramanı kontrol edip sağa sola ateş edip binaları havaya uçururken hangi duygumuzu tatmin ediyoruz?
kısacası herkes ekran kartını terfi ederken ben eldeki mevcut ekran kartımı kaldırıp sokağa atmayı düşünüyorum.