Bendemi Hata.....

tolu_en
22-05-2007, 16:22   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
170 mesaj

Emin değilarkadaşlar ben elimin altındaki dosyaları genelde winrar'ile sıkştırmak istiyorum...Fakat sıkıştırdığım doyalar sıkıştırılmamış halinden pek bir farkı yok boyut olarak yoksa benmi yanlış bişe yapıyom...
Dosyayı sağ tıklayı oradan Arşive ekle ....rar diyorum sıkıştırmağa başlıyor fakat boyut fazla küçülmüyor yoksa bu sıkıştırma işleminin amacı farklımı yardımcı olursaız sevinecem....

Son Düzenleme: tolu_en ~ 22 Mayıs 2007 16:23
mustafa-k
22-05-2007, 16:28   |  #2  
Yıllanmış Üye
365 mesaj

hayır dostum sıkıştırdığın dosyaya bağlı. Örneğin, 10 tane mp3 sıkıştırırsan pek bi fark olmaz ama 10 tane word dosyası sıkıştırırsan arasında bayağı bi fark olur. yani bu senden kaynaklanmıyor.tamamen dosyanın cinsinden

erkanc
22-05-2007, 16:41   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,213 mesaj

bence skıltırmak istediğin dosyların özelliklerine bakmak lazım mesela sıkıştırılmış bir dosyayı sıkıştırmak pek bir yer kazndırmaz meseka mp3 gibi divx görüntüsü dosyası gibi bunlar zaten belirli bir algoritma kullanılarak zaten sıkıştırılmış bu nedenle bu tür dosyaları sıkıştırmak pek bir şey fakettirmiyor

benersince
22-05-2007, 16:49   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,283 mesaj

bencede sıkıştırılmiş bir dosyayı tekrar sıkıştırdıgında çok fazla bir oynama olmaz sorun dosyandan kaynaklanıyor

tolu_en
22-05-2007, 16:57   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
170 mesaj

ben bir program ve ya videoyu sıkıştırmak istiyor idim...
ozaman sıkıştırmanın bir esprisi kalmamış oluyor....
cevaplar için teşekkür ederim...

TuncaBozkurt
22-05-2007, 22:06   |  #6  
Yıllanmış Üye
4,805 mesaj

Bunun ispatını şöyle de yapabilirsiniz:
WinRAR ile sıkıştırılmış bir dosyayı başka bir programla veya WinRAR ile yeniden sıkıştırırsanız, birkaç kilobyte tan fazla fark olmadığını görürsünüz.Zaten her sıkıştırmada azalsaydı, dosyalarda mutlaka ki bir bozukluk çıkardı.

kara_kartallar
23-05-2007, 03:58   |  #7  
Yıllanmış Üye
142 mesaj

Winrar ı sil Asoza Dosya Sıkıştırıcı (Ezici) kullan öneririm...
Özellikle bilgisayar programcılarının işine yarayabilecek bir asistan. Yazdığımız programlar çalışabilir dosya haline getirildiğinde boyutları bazen kabul edilebilir sınırların üzerine çıkmış olabilir. Böyle durumlarda bu tip dosyaları sıkıştırmakta kullanılan programlardan birisi de UPX'tir. UPX komut satırında kullanılan bir program olduğunda Ezici bu işlemleri size Windows ortamında sunar.

Özellikler:
# UPX sıkıştırma kademelerinin tamamını sunar (1-10 arası).
# Sıkıştırmak istediğiniz dosyayı sisteminize göz atarak ekleyebilirsiniz.
# Komut satırı ile hiç ilgilenmezsiniz.
# Sıkıştırılmış dosyaları geri açabilirsiniz.
# Sıkıştırmadan önceki ve sonraki boyutunu görebilirsiniz.
# Sıkıştırma işlemi ardından dosyanın sıkıştırıldığını sisteminizin fark etmediyse F5 tuşuna basabilirsiniz.

Her programcının araçlar klasöründe bulunması gereken bir programdır.

bir dost
13-06-2007, 14:27   |  #8  
Yıllanmış Üye
1,174 mesaj

aynı soru benimde kafamı kurcalıyordu. cevabı burdaymış .cevap yazan arkadaşlara teşekkürü bir borç bilirim.saygılar efenim.

theironman
14-06-2007, 09:19   |  #9  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
mustafa-k
hayır dostum sıkıştırdığın dosyaya bağlı. Örneğin, 10 tane mp3 sıkıştırırsan pek bi fark olmaz ama 10 tane word dosyası sıkıştırırsan arasında bayağı bi fark olur. yani bu senden kaynaklanmıyor.tamamen dosyanın
mp3 zaten sıkıştırılmış bir dosya formatı olduğundan ayrıca rar ile daha fazla sıkıştırılamaz. Aynı şekilde bir JPG dosyası da resim formatı olarak sıkıştırılmış olduğundan mp3'e benzer bu durumda. Dolayısıyla  RAR'ın her dosyayı aynı şekilde sıkıştırması söz konusu olmaz, bu WinZip için de, diğer sıkıştırma programları için de geçerlidir. Bu durumda RAR'lamanın tek faydası o mp3'leri de diğer dosyalara dahil etmekle beraber, şifrelemek ve dosya adını gizleyebilmektir.