64 Bit win 7 nerdeyse boşta sayılır
BENDEN DAHA AZ RAM KULLANAN VARMI?REKOR DENEME
- 1
- 2
Kimin işlemcisi iyi işlemcisi var rami çok kullanır kiminde işlemcisi kötüdür ama rami az kullanır bizde kendimizi böyle tesseli ediyoruz.
arkadaşlar bu bilgisayarınızdaki rama bağlı ne kadar fazla ram olursa okadar cok ram kullanımı oluyoo.Bende 4gb ram war 1,43 falan kullanıyoo 2bg yaptıgımda 800mb 1gb ta 450-600 arası 512 mb denemedım ondada 200 250 arası olur diye tahmin edıyorum
Valla biladerim bizde yalan yok 4 çekirdekli işlemciler çekirdek başına çok ram harcıyormuş öyle duydum o yüzden amd ve intel bu sorunu çözemediler ddr3 de 3 mü, 4 mü hatırlayamadım, kanallı ram geliştirdiler galiba bu sorun giderildi.
yok yahu benım anakart hem ddr2 hem ddr3 senin dediğin gibi ddr ıle çözülmüş birsey yok ortalıkta yine kullanıyor tabi dedğin gibi işlemciyle alakası var ön belleği 4,8,12 mb olan işlemciler arasında fark ediyor benim işlmecim Q9550 13 mb 2.83 olduğundan kullanıyor yani
Bi yerde okumuştum işlemcilerin çekirdeği arttıkça ram ve anakartın band genişligi artması gerekiyormuş anakart firmaları sorunu çözdüler ram firmaları baya gecikti özellikle DDR 3 kullanıyor intelin i7 son işlemcileri.
onlara kalsak zaten hep son sıstem kulanmamız gerek adamlar birseylerı yapıyor ama hep sona dusun artık win 7 Q9550 2.83 işlemçiye 64 bitte 7.3 veriyor tam puan hangi işlemcinin en az kullanılan en üst işlemcinin şunları azcık genel kullanıcaya yonelık yapsalar olmuyor sanki
Yaw ben ekran kartımdanda işlemcimden de memnum ne gerek var quad core işlemciye oynamadığım oyun kalmadı gerçi grafikler çok yavan ama oynuyoruz.Gerekmediği sürece ben zor değiştiririm sistemimi
Sevdimsadecesen epey salaldın dikkatli bak arkadaş xp 650 yemez nerde o günler 7 de 850 yemez :D öyle bişe olsa kimse kulanmaz bunlarıyalanmı söylüyorum birader.ne kullanıyorsak onu yazıyoruz.toplamda 2.5 gb ddr2 ram takılı sistemimde.ram konusunda sıkıntı yok zaten.sanki burası bır muzayede sıtesıde satış yapmak için yalan soyleyecegız!!!.allah allah sende yaa.
resulsenArkadaşlar ram az kullanmış çok kullanmış pek yavaşlık hissetirmezki hepinizinki cpu ları sömürüyor asıl önemli olan cpu yu yorup yormadığıAynen katiliyorum kardes,arkadaslar onemli olan ram yemesi degil,CPU'ya ne kadar yuklendigi'dir,malesef sizin ram'lar dusuk ama CPU'lariniz ucuyorrr,Benim ram 1.30,1.40 go.arasi yiyor.Win7 850 mb yemez diyen arkadaslar,yer nasil yemez,sen yeterki gazi ver,buyrun bakin.
tekrar ediyorum ram yemesi onemli degil onemli olan cpu'yu yorup yormadigi.
Son Düzenleme: subasi ~ 10 Mayıs 2009 08:53
Fattur%54 ama 1,09 GB kullanıyor.Mevcut ram miktarınızla alakalı birşey o...Iste bunu anlatamiyoruz millete,dedigin dogru kardes,sistem olan'la yetiniyor,bakiyor'ki sahibi cimri,yeterli yem'i vermiyor,garibim sistem'de ne yapsin olan'la yetinmek zorun'da kaliyor.))))))))
Siz verin'de bak nasil yiyorrr.)))
ben size bişi diyim mi bende dual 2.o ghz işlemci var ama 512 ram var pc aldığımda vistaydı xp yaptım vin 7 çıkınca denedim inanın vistalı halinden 10 kat hızlı hemde 512 mb da :d valla sırf 7 için 1 gb daha ram alacam :D daha ii çalışsın dşye
Cok tuaf,benim hatirladigim kadari ile,vista sistemli pc'ler piyasaya ciktigin'da en az 1Gb ram'la cikmisti hatirladigima gore.
rami az kullanması sistemdeki ram miktarı ile alakalı yani 1 gb raminiz varsa win7 kendini ona göre ayarlıyo ve 400mb civarı kullanıyo ama bende 4gb ram var ve sistem boşta iken bile 700mb altına inmiyor ayrıca @resulsen'nin de söylediği gibi ram önemli değil önemli olan cpu vistada herkes rame baktı çok kullanıyo pc kasıyo diye oysaki pcyi kasan rami fazla kullanması değil cpuya fazla yüklenmesi sistem boştayken bile vistada cpu %10un altına inmiyor win7 vista kadar yüklenmiyo ama yinede cpu kullanımı XPye oranla çok fazla
Sizi gidi siziiiiiiiiiiiiiii:))))))
Ram ile rekor mu göstermek istiyorsunuz? işte bir kaç ipucu:
1- Bilgisayarınızda ne kadar az ram varsa o kadar az ram kullanır ama % olarak biraz yükselir:) 512 MB ram takıp deneyin :D
2-
a-Painti açın
b-yeni bir resim açın
c- yeniden boyutlandıra basın
d- yatay (veya dikey) yüzdesini 200 yapın
e- Tamam a tıklatın
f- Yetersiz bellek uyarısı verene kadar 125-150-200 gibi değerlerle fotoğrafınızı büyütün
g-bellek uyarısı almışsanız mevcut olanı kapatmadan yeni bir paint açın aynı işlemlere orada da devam edin
ğ- :) bir kaç program daha çalıştırın :)
h-görev yöneticisinden nekadar program kapatabiliyorsanız kapatın :)
ı- büyük bir sabırla açtığınız paintleri kapatın:)
i- hemen görev yöneticisinin fotosunu çekip yayınlayın :D
Ram değerini %100 yapmak için başka programramlarlada yapabilirsiniz :D sonra o programı kapattığınızda sistemin kendine ayırdığı miktarlarında o program için boşaltıldığını göreceksiniz ve hiç görmediiğiniz kadar az ram miktarı elde edersiniz ama mühim olan rami az kullanması değil adam gibi kullanması. şimdi 4 GB ramim var ve 1 gb civarı ram kullanıyor keşke 1.5-2 gb kullansa da mevcut ramlerim boş boş durmasa:)
Hiçbir program kapatmadan ram kullanımı (3 GB ram ile)
SS aldığım zaman hiçbir uygulamayı kapatmadım:)
benimki ne fazla nede az böyle geçinip gidiyoruz
[url=http://img72.imageshack.us/i/ekranalntsv.png/][/url]
win 7 nin kullanıyormuş gibi gösterdiği ramlerin büyük bir çoğunluğu hazırda beklettiği ramlerdir. bu sayede ram e ihtiyaç duyulduğunda arada geçecek süreyi çok çok azaltmış ve sistemin hızlanmasını sağlamış oluyor. yani az ram kullanmakla övünen arkadaşların ya rami düşüktür ve win 7 fazla ayıramıyordur ya da görev yöneticisi üzerinden bir çok programı kapatmışlar ve bazı arkadaşların bahsettiği ram düşürme taktiklerini uygulamışlardır.
düzeltme: deli miyim neyim neyi açıkladım ki ben şimdi?..
bilader bu işletim sistemini sen mi düzelttin yoksa bu sekilde kurulum var mı yani win7 kuruyon açılıyor ve ram kullanımı bu sekilde
max payne 3 ile need for speed the run ı aynı anda açtım 4 gb rami 1mb ı bile boşta kalmadı cpu kullanımı % 100 zaten
tampon belleği patlatıp bir anda boşaltınca anlık olarak 64 mb' a kadar iniyor kullanım ama makina ölü gibi çalışıyor ram kullanımı doğal haline dönene kadar. 16 gb ram var 2 gb lık kısmınıu win 8 kullanıyor. program olarak sanal pc sql antivirüs ıvır zıvır ne varsa. 7 ortamındada aynı kullanıyordu zaten. sistem stabilitesi on numara kasma donma sıfır kapanma 4 sn civarı sürüyor açılış 13 sn civarı uyumsuzluk sorunu olan uygulamalarda var ama bir şekilde ayarları yapılınca uyuyor ayrıca web sitesi konusunda biraz saçmalamış durumda microsoft eğer windows içinde dahili flash ile sunarsa yandık demektir bazı sitelerde flash versiyon sorunu yaşatıyor çözümü firefox yada chrome.
- 1
- 2