BENDEN DAHA AZ RAM KULLANAN VARMI?REKOR DENEME
- 1
- 2
%54 ama 1,09 GB kullanıyor.Mevcut ram miktarınızla alakalı birşey o...
Aslında vistadada bundada sistem tüm performans düzenini gözden geçirip ön bellekleme yapar sistemin önbeleklemesi bitti 420mb indi daha önce 600mb dı.Vistada var buna koymazlar diye düşündüm bundada varmış.Oyüzden ram böyle düştü.Bunu şöyle düsünün chip sayfasına ilkkez girdiğinizde geç açar 2 kez girince bellekleme yapılmıştır daha hızlı açar xp de bu özellik sadece birkaç programda var.
Sizi biraz şaşırtayımmı?
Boşta bilgisayar 2 Gb ramimin %17'sini kullanıyor.
Tam tamına 350 MB :D
ilk kurdugumda benimde öyle önemli olan esed nod 32 4 yüklü ve benim ses kartı zaten abartısız 100mb yakın ram çalıyor.
Boşuna yeni bir işletim sistemi geliştirilmiyor. Her birinde mutlaka iyileştirmeler oluyor. Ram konusu da bunlardan biri...
bende de Nod 32 var. Ama 4 değil 3'müş
xp de 650 mb civarı ram tüketiyodu sistem.
aynı driverler aynı donanım aynı programlarla windows 7 ye gectım.şu an 850 mb civarı ram tuketiyo sistem.
bence buda windows 7 nın görsel grafıklerınden kaynaklanıyor.
win xp 60 sanıyede acılıyodu.20 sn civarıda kapanıyodu
win7 60 sanıyede acılıyor 8 sanıyede kapanıyor
anlayacagınız aynı tas aynı hamam devam ediyor.
rule_06xp de 650 mb civarı ram tüketiyodu sistem.sen epey salaldın dikkatli bak arkadaş xp 650 yemez nerde o günler 7 de 850 yemez :D öyle bişe olsa kimse kulanmaz bunları
aynı driverler aynı donanım aynı programlarla windows 7 ye gectım.şu an 850 mb civarı ram tuketiyo sistem.bence buda windows 7 nın görsel grafıklerınden kaynaklanıyor.
win xp 60 sanıyede acılıyodu.20 sn civarıda kapanıyodu
win7 60 sanıyede acılıyor 8 sanıyede kapanıyoranlayacagınız aynı tas aynı hamam devam ediyor.
bende de 800 ün altına düşmüyor nedense
laptopumda boştayken 1.00 gb vistalı masaüstümde xp 250 mb :-D
Valla ram konusunda windows 7 baya cimri.
DETROIDValla ram konusunda windows 7 baya cimri.o zaman bende bi sorun var oluyor
franticmpxSizi biraz şaşırtayımmı?RAMDE WİNDOWS 7 REKOR DENEMESİ
Boşta bilgisayar 2 Gb ramimin %17'sini kullanıyor.
Tam tamına 350 MB :Varsa daha iyisi payalaşima sunsun.
Buda Sistem İşlemleriSon Düzenleme: DETROID ~ 09 Mayıs 2009 17:58
DETROIDRAMDE WİNDOWS 7 REKOR DENEMESİbu iş iddaya bindi sanırsamVarsa daha iyisi payalaşima sunsun.
hadi hayırlısı
Arkadaşlar ram az kullanmış çok kullanmış pek yavaşlık hissetirmezki hepinizinki cpu ları sömürüyor asıl önemli olan cpu yu yorup yormadığı
Cpu ya daha çüzüm bulamadık aslında teknoloji var sanal çekirdekle isteseler çoğaltırlar ama işlerine gelmiyor bizimde cpu da elimiz kolumuz bağlı kalıyor.
Vista'da KIS 2009 ve spyware doctor ikilisini kullanırken bende de 550 civarı ram gidiyor. Spyware Doctor'ı kapatınca da 450 civarı ram kullanıyor. Evet, çok ram yiyen Vista'dan bahsediyorum!
Ben Vista kullanıyorum ve işi biraz abarttım galiba 1.41 GB 4 çekirdek ve 4gb ram olunca bütün ayarlarını full açtım ve en kasan antivirus programlarını kurdum başta Kaspersky dahil. :) Ama çok şükür PC gayet hızlı çalışıyor :P
- 1
- 2