Arkadaşlar hayatımda ilk defa bir hikayemi yazıyorum sizlerle paylaşmak istedim. bu ilk deneyimim.
Selam arkadaşlar, ben öss deneyimlerimi anlatmak istiyorum.Hayatımboyunca hep bu sınava endeksli büyüdüm.Ailem her 2 cümleden sonrasürekli konuyu benim öss sınavıma bağlıyordu.İster istemez bendeetkileniyordum.Bazen anlam veremiyordum ,bazen sıkıntıdan sabahlarakadar uykusuz bir şekilde sabahlıyor düşünüyordum.Piskolojim zaten altüst olmuş durumdaydı.Lise son geldi.Haytatım boyunca çalışmadığımşekilde bir performans gösterdim(keşke önceden gösterseymişim) tabi ilksene kazanamadık.Aile de normal karşıladı.Ama 2 . sene performansımıkatlayarak dersanede harika puanlar alıyor hep 1. oluyordum.insanlarınbenden beklentileri de o derece artmıştı.Kesin üniversiteli olarakgörülüyordum.Bende kazanamamayı aklımın ucuna bile getirmiyordum.Çünküaldığım puanlar buna olanak vermiyordu.Artık o kader günügelmişti.Hazırdık,okunmuş pirinçler,birsürü ıvır zıvırla sınava girdiknormal geçti ama umutluydum.Garanti giderim diyorduk.Hem eğitimcilerhemde ben diyordum.Ama öyle olmadı puanların yükselmesiyle sontercihime 0,010 gibi komik bir puanla giremedim.Şok oldum insanlarartık bana eskisi gibi bakmıyor toplumdan dışlanmış olarakhissediyordum.Çok büyük sıkıntılar yaşadım.Çok ağır eleştirileraldım.Bir daha öss ye girmeye karar verdik.artık 3. girişim oluyordu.Kesin kazanmam gerekiyordu.Yine performasımı katladım.Başkabir dersanedeydim.Oradada 1 numaraydım. Aynı beklentiler vardıgene.Kesin kazanıyor sayılıyordum,Kazanamamak diye yoktu.Sınav günügeldi.Sınavın başlamasına 15 dk kalmış sıramda bekliyorum.O da nehayatımın en kötü 2 saatini yaşadım.3 saat 15 dk değil 2 saatini. Banabir şeyler oluyor, bilgiğim duaları okuyor ferahlamayaçalışıyorum.Diğer sınavlarda hiç böyle olmamıştım. Avuçlarımterliyor,alnımdan terler boşalıyor,suratım kızarmaya başlıyor.Allah'ımneler oluyor bana ben böyle bir insan değilim gayet rahat bir insanımbunun bana olmaması lazım! Derken kağıtlar dağıtılıyor. Derin nefesalıp su içim biraz kendime geliyorum. Sınava hazırım. ilk soruyabaşlıyorum. Yine o kabus aynı şeyler hiç birşey hatırlamıyorum. Soruyuçözemiyorum. Sınavın en basit sorusu olduğunu biliyor amaişaretliyemiyorum. Ya yanlış olursa! Benim yanlış yapma ihtimalim yok!5 dk geçti boş bıraktım diğer sorudayım şimdi. bu soruda da hiç birşeyhatırlamıyorum derken diğer sorular ve 7. sorudaydım 30 dk geçti hiçbir soruyu işaretliyemedim. Yüzümdeki teri silmeye peçeteleryetişmiyordu. Karnım sancılanıyor yeter artık! Gözlerimkararıyor,ölüyormuyum ne? İstifrah edeceğim hepsi bir yerden geliyor.Sınav yetkilisi iyimisin dermişçesine yüzüme bakıyor, iyiyim diyorum elişaretiyle. Artık sınavı boş verdim sınavda kalma mücadelesi veriyorum.Ve olan oldu burmundan 2 taraftanda musluktan akarcasına kan geldi.Peçete arıyorum sıranın altında bir türlü bulamıyorum,nerdesin?t-shortüm kanlar içinde peçeteleri birleştirip burmuna tamponyapıyorum. Görevliye dışarı çıkmak istediğimi söylüyorum.Sınavdakilerin bundan haberi olmamasın diye belli etmemeye onlarınaklında kalmamaya çalışıyorum. Kimsenin benim yüzümden hayatındanolmasını istemem. Dışarı çıktım,lavaboya gittim.Kafamı muslugun altınabastım. Soğuk su iyi geldi. Kanamam durdu. Tekrar sınıfta yerimegeçtim, 45 dk harcamışım ve sınavın bitimine1 saat gibi bir sürekalmıştı, hala şansım var diye ilk sorudan başladım. Evet çözüyorumhemde takır takır. ilk bölüm iyi bitti.Sınav sorularının yarısıbitmişti derken 30 dk nin olduğunu gördüm yine bi umut çözdüm ama artıkçok geç,tüm soruları çözmeme rağmen çoğunun bu hızla yanlış olduğunubiliyorum. Sınav bitti ve bende bittim. Cevaplara baktım ve berbat birpuan hayatımda almadığım, sallayıp da daha yüksek alacağım bir puanaldım. O yaz tatili çok kötü geçmişti. Gerçekten piskolojiminbozulduğunu görebiliyor arkadaşlarım da bunu belirtiyorlardı. 4. seneoldu öss ye girmemek olmazdı. Hiç bukar uzatacağımı düşünmezdim,bu seneolabildiğince rahat hazırlanmak istiyordum. Herkezi boş verdim nedersaneye gittim nede başka bir yere nerelerde problem olduğunubiliyordum. Kendi başıma çalıştım. Sınava girdim. Gayet güzel puanaldım. şmidi tercih yapmak kaldı. Ama bakalım bu seferde ne gibiaksilikler çıkacak, şansın benden yana olmadığını biliyorum, bekleyipgöreceğiz.
Olabildiğince içten yazmaya çalıştım,derdimi sizlerlepaylaştım. Hikayemde palavra yoktur.Şunuda biliyorum ki Türkiye'debenim gibi nice öss mâduru kardeşim var. İnşallah bu hikâye birilerininbu öss olayını kavramasına yardımcı olur. Gereken birimler de bu sorunaönlem alır. Artık hayatlar 1 sınavla kararmasın. Herkeze hayattabaşarılar diliyorum.
Hikâyeme destek vermeniz beni çok sevindirecek.bu linktenEğer sizinde öss Hikayeniz varsa paylaşabilirsiniz ben mutlaka okuyup oy vereceğim. Teşekkürler