Beşinci sıradayız; ama...

CHIP Online
17-06-2013, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Türkiye, pek de gurur duyamayacağımız bu listenin beşinci basamağında, açık ara farkla oturuyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/besinci-siradayiz-ama_40977.html

Resimlerle: 2013 model internet!

Aslında haberimizin başlığı her şeyi anlatıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlanan bir raporun detaylarına bakıldığında hükümet adına teknoloji şirketlerinden verilerini denetime açmalarını talep eden ülkelerin başında Amerika'nın kendisi geliyor. Listenin en tepesinde büyük bir farkla önde olan ABD'yi İngiltere, Almanya, Fransa ve beşinci sırada da, ne yazık ki Türkiye izliyor. Altıncı sırada ise, "büyük bir fark attığımız" Tayvan var. Türkiye, listede, neredeyse tüm bilgileri Microsoft'tan talep ediyor şeklinde değerlendiriliyor.


Reuters tarafından hazırlanan grafiğin kaynakları Google'ın 2012 Şeffaflık Raporu (Transparency Report), Microsoft ve Skype'ın 2012 tarihli Law Enforcement Requests Report ve Twitter'ın Şeffaflık Raporu olarak açıklanmış.


Kısacası Türkiye, demokrasi adına, aslında pek de içerisinde bulunmak istemeyeceğimiz bir listenin ilk beşinde olmaktan kurtulamamış durumda. Ama Türkiye'yi eleştiren ülkelerin listenin daha da üst basamaklarında yer alması, dikkate değer bir detay.

Tüm Konu: Beşinci sıradayız; ama...

Resimlerle: 2013 model internet!

Kaynak: www.chip.com.tr