Beyin gücüyle ev aletlerini kontrol ediyorlar

CHIP Online
13-03-2009, 21:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Geliştirilen yepyeni bir sistem, sadece düşünerek ev aletlerinin kontrolünü mümkün hale getiriyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Beyi ... diyorlar_10626.html

Doğrudan engelli hastaların kullanabilmeleri için geliştirilmiş olan bir yöntem, İtalya'nın Roma şehrindeki Santa Lucia Araştırma Hastanesi'nde tanıtıldı. Bilim adamları hastaların sadece beyin güçlerini kullanarak kapıları açmalarını, ışıkları kısmalarını veya telefona cevap verebilmelerini başarılı bir şekilde sağladılar. Her ne kadar şu an için benzersiz ve oldukça başarılı olsa da, bilim adamları sistemin asıl önümüzdeki 3 yıl içerisinde mükemmelleşeceğini iddia ediyorlar.

Hastaların tek ihtiyacı olan kafalarına takılacak, elektrotları sayesinde kişilerin beyin dalgalarını takip edebilecek özel bir başlık. Bundan sonrasında ise sadece ne yapmak istediklerini düşünmeleri yeterli oluyor. Bilim adamları şu anda başarı oranın %85 olduğunu ve önümüzdeki yıllarda bu oranın %100'e yaklaştırılacağını söylüyorlar. Bu cihazın en güzel yanı ise sadece 10 dakikalık kısa bir eğitimden sonra, hastalar tarafından kullanılabilecek kadar basit bir mekanizmaya sahip olması.

Tüm konu: Beyin gücüyle ev aletlerini kontrol ediyorlar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu yöntem, engelliler dışında hangi alanlarda kullanılabilir?

samsamsa
13-03-2009, 22:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
677 mesaj

her türlü elektronik malzemelerde..inş ilerde bunu savaş aleti olarak kullanmazlar..

ilginch
13-03-2009, 22:16   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj
samet713
her türlü elektronik malzemelerde..inş ilerde bunu savaş aleti olarak kullanmazlar..
ben de öyle umuyorum.
fakat, art niyetli kişiler, bu gelişmeyi takibe almışlardır bile...

MBTGROUP
13-03-2009, 22:47   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj

Az önce dikakktli okumamışım,Doğrudan engelli hastaların kullanabilmeleri için geliştirilmiş olan bir yöntemmiş.Ben normal, genel sandım.Neyse bence sadece engelli hastalar için kullanılsın,çünkü hastaların kimseye muhtaç olmadan (heleki kimsesi olmayanlar)hayatlarını sürdürebilmesi açısından çok iyi.

Fattur
14-03-2009, 23:09   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

Hastaların tek ihtiyacı olan kafalarına takılacak, elektrotları sayesinde kişilerin beyin dalgalarını takip edebilecek özel bir başlık

elektrot diyince birden ürktüm.Kafaya birşey girmiyor değilmi?
Okuduğum 2 kitapta kafaya elektrot sokuyorlardı da beyin dalgalarını vb takip etmek için.Kitaplar:

Olasılıksız(Adam Fewer)
Kurtlar İmparatorluğu(Grange)