Bi Bakar mısınız?

Armadaaa
08-06-2013, 20:22   |  #1  
Armadaaa avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
148 mesaj

Beyler biliyorsunuz bugün sbs sınavı vardı. Doğru ve yanlışlarıma baktım internetten hesapladım 350 puan alıyorum Kalbi kırık Bu puanla meslek lisesine gitsem ilerde bilgisayar dükkanı açabilir miyim? (Satış ve tamir için) Yoksa bu puanla Otelcilik ve Turizm lisesine mi gitmemi önerirsiniz?

DiamondMines
08-06-2013, 20:27   |  #2  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj
Alıntı: Armadaaa  
Beyler biliyorsunuz bugün sbs sınavı vardı. Doğru ve yanlışlarıma baktım internetten hesapladım 350 puan alıyorum Kalbi kırık Bu puanla meslek lisesine gitsem ilerde bilgisayar dükkanı açabilir miyim? (Satış ve tamir için) Yoksa bu puanla Otelcilik ve Turizm lisesine mi gitmemi önerirsiniz?

Evinde otur, kendi kendine eğitim al. Eğer hedefin bilgisayar ile uğraşmak ise, üni. de okumaya gerek yok. Yap, onar, Internet'den herşey öğreniliyor, 4 sene boşuna harcama sağda solda. Üniye vereceğin parayı sakla. Ben 7.5 sene okudum lisans+lisans üstü, ve 2.200 TLye çalışıyorum. Devlet bursu ile okudum allahtan yoksa işim işti. 7 senenin eğitimi şu anki hayatımı karşılamıyor. Karar yinede senin.

Armadaaa
08-06-2013, 20:32   |  #3  
Armadaaa avatarı
OP Yıllanmış Üye
148 mesaj
Alıntı: DiamondMines  

Evinde otur, kendi kendine eğitim al. Eğer hedefin bilgisayar ile uğraşmak ise, üni. de okumaya gerek yok. Yap, onar, Internet'den herşey öğreniliyor, 4 sene boşuna harcama sağda solda. Üniye vereceğin parayı sakla. Ben 7.5 sene okudum lisans+lisans üstü, ve 2.200 TLye çalışıyorum. Devlet bursu ile okudum allahtan yoksa işim işti. 7 senenin eğitimi şu anki hayatımı karşılamıyor. Karar yinede senin.

Bilgisayar dükkanı açmak için lise okumak ve bir belge almak gerekiyor diye biliyorum. Yoksa direk açabiliyo muyuz bilgisayar dükkanı?

DiamondMines
08-06-2013, 20:42   |  #4  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
10,394 mesaj
 Bilgisayar dükkanı açmak için lise okumak ve bir belge almak gerekiyor diye biliyorum. Yoksa direk açabiliyo muyuz bilgisayar dükkanı?

Belge konusu bilmiyorum, liseyi okurken çalışırsın o zaman, salla gitsin yeni sistemi. Babanın adına açarsın, yeterki paran olsun. Bir araştır sadece fikir veriyorum.

Armadaaa
08-06-2013, 20:44   |  #5  
Armadaaa avatarı
OP Yıllanmış Üye
148 mesaj

Belge konusu bilmiyorum, liseyi okurken çalışırsın o zaman, salla gitsin yeni sistemi. Babanın adına açarsın, yeterki paran olsun. Bir araştır sadece fikir veriyorum.

Peki bu dediğim işi evde yapabilir miyim? Tamir, format ve bilmediğim konularda da Chip Forum dan yardım alırım? Olur mu sizce?

DiamondMines
08-06-2013, 20:49   |  #6  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
10,394 mesaj
 Peki bu dediğim işi evde yapabilir miyim? Tamir, format ve bilmediğim konularda da Chip Forum dan yardım alırım? Olur mu sizce?

Olur tabi yeterki çevre edin ve bir şekilde başla. Zaten böyle işler hep evde başlar, ben nasıl özel ders veriyorsam.

Armadaaa
08-06-2013, 20:51   |  #7  
Armadaaa avatarı
OP Yıllanmış Üye
148 mesaj

Olur tabi yeterki çevre edin ve bir şekilde başla. Zaten böyle işler hep evde başlar, ben nasıl özel ders veriyorsam.

Peki Otelcilik ve Turizm lisesi okusam ne olabilirim? Bi bilginiz var mı?

murat5038
08-06-2013, 21:05   |  #8  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Meslek lisesi Diploması ile açılabiliyor diye biliyorum Çevremde de var ancak yerden yere fark edebilir.

İş öğrenimde bitiyor liseyi bilgisayar üzerine okursan muhasebe veya Donnaım okursan ona göre meslek sahibi olabilirsin.

Ancak o puan yeter mi bilemiyorum.

Armadaaa
08-06-2013, 21:11   |  #9  
Armadaaa avatarı
OP Yıllanmış Üye
148 mesaj
Alıntı: murat5038  
Meslek lisesi Diploması ile açılabiliyor diye biliyorum Çevremde de var ancak yerden yere fark edebilir.

İş öğrenimde bitiyor liseyi bilgisayar üzerine okursan muhasebe veya Donnaım okursan ona göre meslek sahibi olabilirsin.

Ancak o puan yeter mi bilemiyorum.

Meslek lisesine yeter mi diyorsanız puanım Bilişim teknolojileri alanına yetiyor. Aklıma takılan Otelcilik ve Turizm meslek lisesi okusam ne olabilirim?

AndcrewTR
08-06-2013, 21:25   |  #10  
AndcrewTR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 102
1,268 mesaj

Bu yıl ortalama çok düşük yapmış. O yüzden lise taban puanları düşebilir diyorlar. Bir Anadolu lisesi kazanmaya bak bence.
Evde kendi kendine, kitaplarla ve videolarla programlama öğrenmeye çalış bence. Bir şeyler çıkartırsan bazı firmalar tarafından keşfedilebilirsin.

Son Düzenleme: AndcrewTR ~ 08 Haziran 2013 21:26
Armadaaa
08-06-2013, 21:27   |  #11  
Armadaaa avatarı
OP Yıllanmış Üye
148 mesaj
Alıntı: AndcrewTR  
Bu yıl ortalama çok düşük yapmış. O yüzden lise yaban puanları düşebilir diyorlar. Bir Anadolu lisesi kazanmaya bak.
Evde kendi kendine, kitaplarla ve videolarla programlama öğrenmeye çalış bence. Bir şeyler çıkartırsan bazı firmalar tarafından keşfedilebilirsin.
 Ben programlama öğrenmek istiyorum. C++ ile mi başlamalıyım?

murat5038
08-06-2013, 22:34   |  #12  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Eevt C++ başlangıç için yi olabilir. C sharp vs bunlarda geliştür sonra html dir vs gidersin. Ancak yinede Okumana karışmayalım çevrenden de bilgi al.

pankreas76
08-06-2013, 23:32   |  #13  
pankreas76 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 51
1,426 mesaj

sen dimandosun dediğine bakma eğer her şey internetten öğrene biliyorsa doktorlarda ameliyat videoları izlesin hepimizin nalları havaya kaldırtsın olmaz öyle iş bilmediğimi de forumdan öğrenirim dersen olmaz bur da her kafadan bir ses çıkar doğruya karar veremezsin doğruya bile bur da öyle bir cevap yapıştırılır ki o yolu denememeye emin olursun onun için eğitim almak lağzım meslek lisesine gidersen son yılda seni staja gönderirler eğitim parası 400 TL bir şey alıyorsun ondan sonra tamirle ilgi he rşeyi öğreniyorsun laptop work sitation yazıcı tamiri imaj atma format çar curt onların hepsini öğrenirsin ondan sonra istersen öyle firmalarda teknisyen olursun yada dükkanını aça bilirsin turizm okursan İngilizcenin olması lağzım eğer olru dersen resopsiyonda falan çalışa bilirsin onunla ilgili fazla bilgim yok

DiamondMines
08-06-2013, 23:40   |  #14  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
10,394 mesaj
Alıntı: pankreas76  

sen dimandosun dediğine bakma eğer her şey internetten öğrene biliyorsa doktorlarda ameliyat videoları izlesin hepimizin nalları havaya kaldırtsın olmaz öyle iş bilmediğimi de forumdan öğrenirim dersen olmaz bur da her kafadan bir ses çıkar doğruya karar veremezsin doğruya bile bur da öyle bir cevap yapıştırılır ki o yolu denememeye emin olursun onun için eğitim almak lağzım meslek lisesine gidersen son yılda seni staja gönderirler eğitim parası 400 TL bir şey alıyorsun ondan sonra tamirle ilgi he rşeyi öğreniyorsun laptop work sitation yazıcı tamiri imaj atma format çar curt onların hepsini öğrenirsin ondan sonra istersen öyle firmalarda teknisyen olursun yada dükkanını aça bilirsin turizm okursan İngilizcenin olması lağzım eğer olru dersen resopsiyonda falan çalışa bilirsin onunla ilgili fazla bilgim

Eğitim ticarethaneye döndükten sonra değeri yok. Bilgisayar için uğraşmak istediği için önerilmiştir.

pankreas76
08-06-2013, 23:45   |  #15  
pankreas76 avatarı
Yıllanmış Üye
1,426 mesaj
Eğitim ticarethaneye döndükten sonra değeri yok. Bilgisayar için uğraşmak istediği için önerilmiştir.

tmm bilgisayarla uğraşılmak için önerilmişsede cevabım gene forumda hiç kimsenini karşılaşamdığı bir sorun olsa ne olacak

DiamondMines
08-06-2013, 23:49   |  #16  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
10,394 mesaj

tmm bilgisayarla uğraşılmak için önerilmişsede cevabım gene forumda hiç kimsenini karşılaşamdığı bir sorun olsa ne

Radikal.

pankreas76
08-06-2013, 23:53   |  #17  
pankreas76 avatarı
Yıllanmış Üye
1,426 mesaj
Radikal.

bakış açısı farkı

DiamondMines
08-06-2013, 23:57   |  #18  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
10,394 mesaj

bakış açısı farkı

23 yıldır aynı pencereden bakıyorum. Sadece geriye anılar kaldı. Aptal professörler olduktan sonra, eğitim çok da önemli gibi gelmiyor artık. Ekmek parası başka yollar ile kazanılıyor.

pankreas76
09-06-2013, 00:00   |  #19  
pankreas76 avatarı
Yıllanmış Üye
1,426 mesaj
23 yıldır aynı pencereden bakıyorum. Sadece geriye anılar kaldı. Aptal professörler olduktan sonra, eğitim çok da önemli gibi gelmiyor artık. Ekmek parası başka yollar ile kazanılıyor.
 o doğru ama acemeliğini atması lağzım bir yerde en kötü çalışması lağzım forumdan falan olmaz tüm laptopların içinin açılış şekli yok mesela bağzen öyle laptoplar var ki hiç açılmayacak şekilde ayarlamışlar dediğim gibi bir yerden öğrenmesi gerek

DiamondMines
09-06-2013, 00:04   |  #20  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
10,394 mesaj
 o doğru ama acemeliğini atması lağzım bir yerde en kötü çalışması lağzım forumdan falan olmaz tüm laptopların içinin açılış şekli yok mesela bağzen öyle laptoplar var ki hiç açılmayacak şekilde ayarlamışlar dediğim gibi bir yerden öğrenmesi

Zaten bende deneyim önerdim kendisine.

pankreas76
10-06-2013, 22:32   |  #21  
pankreas76 avatarı
Yıllanmış Üye
1,426 mesaj

Zaten bende deneyim önerdim kendisine.

peki çalışmadan deneyimi nereden alacak ?