Bi bakarmısınız Elektrik Kesintisi?

kajmeran37
26-05-2012, 16:17   |  #1  
kajmeran37 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
230 mesaj

arkadaslar elektrik gitti geldi pc kendiliğinden açıldı ve ekranda şu yazıyı gördüm :

The firmware has detected that a CMOS battery failure occured. Press enter to continue"?yazısı cıktı googledan baktım bios pilinin bittiğini veya arızalandığına dair bilgi veriomuş ama her açılışta geliomuş sorunu yaşayanların karsısına ve pc tarihi mi ne degişiyomuş bende hiç biri olmadı acaba elektriğin gittiğinimi anlatmaya calıştı bana pc? bi kaç defa resledim ondan sonra da öyle bişe yazmadı elektrik gittiği içinmi öyle yazdı arkadaslar?

Konuyu yanlıs yere açmışım kusura bakmayın arkadaslar

Son Düzenleme: kajmeran37 ~ 26 Mayıs 2012 16:57
İzmirlifare
26-05-2012, 17:54   |  #2  
İzmirlifare avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 37
1,391 mesaj

2 senaryom var.

1.- elektrik gittiği için pilin içinde voltajmı diyelim watt mı diyelim.. eenerji kaldı , elektrik geldiğinde ise de o yüzden uyarıyı verdi. sonra desarj oldu pil ve eski haline döndü % 80 böyle

2.- pil zaten ölmek üzere idi. hele birde anakart eski ise. elektrik gittiğinde oda beraberinde gitti. %20 giibi düşük ihtimal.
sorun yok. yazdıgın gibi , pil veya pil yatağı arzalanmıs.
o halde kullanmanı tavsiye etmem. bilgisayarcıdan iyi bir pil alıp takman en iyisi olacaktır(eğer pile 5 tl ve üstü bir fiyat istiyorsa uzaklaş o dükkandan. 2-3 tl anca ediyor piller.) seçeneğin varsada ambalajlı pil al yanı adam kasadan sökmesin pili.

ufak bir tavsiyem bilgisayarı 5 dk lıgına dışarı cıksan bile fişte bırakma. poweri kapatırım arkadan deme. direk fişi çek aniden gidip gelse kapalı oldugu halde pile ve transisatörlere zararlı

Son Düzenleme: İzmirlifare ~ 26 Mayıs 2012 17:57
kajmeran37
26-05-2012, 19:04   |  #3  
kajmeran37 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
230 mesaj

1. senaryon bana uygun dostum anakart sıfır yeni anakart intel dp55wb elektriğin gittiğinden soyledı emin oldum şimdi saol :)