Bi Sorunum var yardım edebilirmisiniz.

elrohiremre
12-09-2007, 15:51   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
269 mesaj

Öncelikle herkese merhaba va yardım adecekler veya konuma mesaj yazanlara teşekkürler.

Benim eski bi pc var
Pentium 4
512mb
ati radeon 9250 256mb
anakartı tam olarak bilmiyorum ama 3 , 3.5 senelik birşey.Sonra ben kendime yeni bi pc aldım
core 2 quad
1gb ram
asus p5b anakart
xpert vision 8600 gt super falan.......

Eskipc yi kardeşime verdim.O hep bozulduğu için bana yeni alında ama o bozulunca yine ben formatlıyom :)format atıldıktan 1 ay veya 2 ay sonra yeniden bozuluyodu. (pc bendeyken)Sonra harddiskinde bi sorun var dediler yeni hard disk aldık yine bozuldu(2 kere).Kardeşim kullanırken pek fazla şey yapmadığı için bozulmaz diye düşünüyodum ama geçen yine bozuldu.Sorun ==== Windows xp yazısı çıkıyo ama orda altta çubuk ikide bir geçiyoya o 1 veya 2 kere geçtikten sonra yeniden res atıyo pc yni donanımsal bir sorunu olduğu açık bence ama nerde bunu bilmiyorum bunu öğrenmem için bir yol (program veya vs....)bişi var mıdır ???

Şimdiden yardım edenlere teşşekkürler.
:)

gökhan19
12-09-2007, 16:16   |  #2  
Yıllanmış Üye
997 mesaj

O çubuğun gidip geldiği yerde bilgisayar resetleniyosa bu sadece donanım değil yazılım sorunundanda olabilir.Ama sen diyosunki hard disk bozuldu heralde bad sector oluşmuş hard diskinde.Format atarken hızlı biçimlendirme yerine normal biçimlendirmeyi seçersen bu sayede o bozuk bölümlerin kullanılmamasını sağalyabilirsin..

elrohiremre
12-09-2007, 16:41   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
269 mesaj

Hard diskin bozulduğunu nu bilgisayarcı söylüyor oda bi harddiski tarayan bi program varmış bunla yapmış.Zatan yeni harddisk aldığımızıda yazdım aldıktan sonra iki kere daha bozulduğunuda yazdım. yani harddisk yeni seagate 120gb

Borga-x
12-09-2007, 16:47   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

O zaman garantısı varsa ver teknık servıse sana yenısını versınler. Bu arada donanımsal bır sorunda olabilir ki buyuk ıhtımal ramlerden kaynaklanıyor. Birde RAM'lerini kontrol et. Teker teker dene bır sey daha ramlerın CAS sürelerine dikkat et. Hepsinin aynı olması gerek

elrohiremre
12-09-2007, 17:16   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
269 mesaj

pc nin garantisi yok ramler diil ram çünkü tekli 512 belki anakart ram i kaldırmıyor diycem ama o zaman da ya hemen bozulurdu yada hiç açılmazdı.Peki sorunu anlamak için program falan var mı