O zaman hiç dizüstü almayın. Dizüstü bilgisayar alırsanız paranıza yazık edersiniz. Mobil bir cihazı sırf evde kullanmak müsrifliktir. Aynı fiyata oyun bile oynayabileceğiniz büyük ekranlı daha yüksek performanslı bir masaüstü bilgisayar alabilirsiniz. 19 inç veya üstü bir monitörde keyif daha tatminkardır. Masaüstü bilgisayarınızı güncel tutmak daha ucuz ve kolaydır, duruduk yere masrafta çıkarmaz (batarya değişimi gibi). Ayrıca tavsiyem dizüstü alırken biraz bekleyip daha güncel bir model almanızdır. Malum yükseltebileceğiniz tek parça RAM dir, zaten bilgisayarların çoğu 4GB ve üstü RAM ile geldikleri için buna da pek gerek kalmıyor. HDD de rahat değişebilir ama performans arttırmak için başvurulacak en son parçadır (SSD almayı planlarsanız o ayrı:)
Ben sabah işe giderken yanımda götürüyorum akşam gelirken yanımda getiriyorum, sağda solda lazım oluyor, yaz geldimi memlekete gidip 3 ay orada kalıyorum diyorsanız dizüstü bilgisayar şart. Çoğu dizüstü bilgisayar sahibi evde masanın üstüne kurup arada bir bilgisayarcıya formata götürürken yerinden kaldırıyor. Bu tip insanlar aynı işi yaparken 2 kat daha fazla para veriyor.
Bilmiyorum farkında mısınız ama o kadar çok diz üstü bilgisayar sahibi olduğu halde sokakta elinde dizüstüyle bir yere giden insan sayısı çok azdır. Yanı sırf heves ve kendi ruhuna hava atmak için dizüstü alınıyor. En komik mevzulardan biride dizüstü sahiplerinin %90 ı touchpadı ya kullanmaz yada kullanmayı bilmez, zor gelir:) Bilgisayar dizinin üstündeyken bile fişi taktığı fareyi biryere sürterek kullanmaya çalışır:)))
Bu konuda ki fikrim, dizüstü bilgisayarlar aynı fiyatla masaüstü bilgisayarların performansına eriştiğinde değişecek.
Yinede sen bilirsin.