BİGİSAYAR YENİDEN AÇILIYOR VEDE GÜRÜLTÜLÜ

erensami
08-10-2007, 00:08   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj

Arkadaşlar konuyu buraya açtım ama bilmiyorum neyle ilgili bi sorun ben bilgisayarımı kapatınca aradan 10 saniye geçiyo tekrar açılıyor sürekli yapmıyor bi gün yapıyo bi gün yapmıyo tekrar açılıyo kapatınca açılmıyo ama bi daha tekrar

Birde bilgisayarımı her açtığımda çok gürültü geliyo kasayı sallayınca gürültü kesiliyor yardım ederseniz sevinirim....

ExCeLLiuM
08-10-2007, 01:41   |  #2  
ExCeLLiuM avatarı
Yıllanmış Üye
1,149 mesaj

sorun güç kaynağından kaynaklanıyor olabilir. ses ise fanlardan geliyordur. kasayı açıp fanları temizle. forumda temizlik konusunda birçok kere arkadaşlar bilgiler vermişti. forumda aratarak bulabilirsin...

swordmaster_65
11-10-2007, 00:19   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,176 mesaj

Kasanın içinde herhangi bir yerde elektirik kaçagı vardır buda bilgisayarı yeniden açar gürültüde arkadasıma aktılıyorum fanlardandır cıkar yagla temizle fanları

timejazz
11-10-2007, 05:17   |  #4  
Üye
72 mesaj

Arkadaslarında dediği gibi fanlardan olabilir ama birde bosta olan psu kablolarıda bu sese sebep oluyor olabilir ozellikle fan uzerine gelmiş ise eğer buda fanın durmasına sebep olabilir ve hatada reset atıyordur, aynı zamanda bu bosta olan psu kabloları arkadasında dediği gibi elektrik atlaması sonucu kısa devreyede sebep oluyor olabilir..

Fanlar konusunda ses birde psu fanından geliyor olabilir bu durumda psu yu sokme yerine dısarıdan bu işlemi yapman hem garanti işlemi acısından hemde kasanın sağlığı açısından daha dogru olur diye dusunuyorum

tirex_x
11-10-2007, 08:30   |  #5  
Yıllanmış Üye
445 mesaj

Senin problmin işlemci soğutucusundan kaynaklanıyor
yapacağın şey makina nın kapağını aç ve işlemcinin soğutucusuna dokun eğerer çok fazla ısınmışsa problem budur
soğutucu üzerinde toz birikmiş ve işlemci çok ısınıyor
çok fazla ses gelmesi de işlem ci soğutucusundan olabilir