bikaç sorun --- YARDIM

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
viiVIPER
20-02-2005, 15:41   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

İnternet explorer açılırken office project 2003 ü yüklemek için installer açılıo hiç sebep yokken ortadan , ayrıca word excel gibi progları açarkende aynı installer açılıo , ayrıca pc acayip derecede yavaşladı netteyken pc emiliyomuş gibi hissediom , sanırım spyware , öncelikle çok sağlam bi spyware prog rica etcem sonrada yukarda anlattığım soruna yardm ederseniz sevinirim , umarım anlatabilmişimdir , acil yardım , nası kaldırabilirm o installerın açılmasını nasıl önleyebilirim , şimdiden saoln...

sweetyalien
20-02-2005, 23:03   |  #2  
Yıllanmış Üye
282 mesaj

instaler lerin açılması konusunda bir bilgim yok ama spy ware istersen microsoftun spyware inden daha iyisini bulacağına inanmıyorum. bunu da microsoft un sitesinden temin edebilrisin.

yas
21-02-2005, 19:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
592 mesaj

Word,excel gibi programların açılışta installer'ı çalıştırmalarının  bu programlara ait dosyalarda bozulma olmuştur, program kendini onarmak için installer'ı açıyordur. Dosya bozulmasının sebebi ise virüs olabilir. Her seferinde installer geliyorsa kesin virüs vardır.

Bazense (benim bilgisayarımda mesela) registry'den yine bu programlara ait kayıtların silinmesi halinde olabiliyor installer hadisesi. Registry temizleyici bir araç kullanıyorsan, bu araç silmemesi gereken kayıtları siliyor olabilir. (mesela bendeki jv16 Powertools programı bazen böyle seylere sebep oluyor.)

ato
21-02-2005, 22:15   |  #4  
Üye
94 mesaj

windows dsikini takıp sistem onarmayı denedin mi ?

sorunun öyle hijack this, adaware, spyware search and destroy yada gibi programlarla helledilecek gibi görünmüyor...  önce bir antivirüsle temizlik, sonra spyware temizlik sonrada windows onarma lazım...

ozy_92
22-02-2005, 21:08   |  #5  
Yıllanmış Üye
380 mesaj

+1

fikret_akin
23-02-2005, 00:11   |  #6  
Üye
55 mesaj

yas kardeşim ve ato nun dedikleri dogru ayrıca sistemini ayda bir scan ettir ve disk birleştiriciyi kullan derim