bıktım artık dıyorum bı bakın lutfen

_cihan_
15-06-2010, 21:27   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
48 mesaj

arkadaşlar benım makınemle gelen ısletım ıstemı vısta starter

benım sorunum su arkadaslar vısta yada wın 7 kurudugmda makınem 1 yafda 2 hafta stabıl gıdıyor daha sonra donmalara takılmalar yavaslamalar baslıyo msn kullanamıyorum yada baska programlarda sureklı hata verıp su uyuglama çalısmayı durdurdu dıyor sorunun ısletım sıstemınden oldugunu dusndum xp yı kurdum burdada aynı sekılde bılgısayrda donmalar fln oluyor ama msn ve programlar ıyı bır sekılde açılıyor ne yapmam lazım sıstemı greı aldııgmda da aynı sorunlar devam edıyor 2 haftada bır format atmaktan bıktım lutfen bu ısn çaresı nedır yardımlarınız beklıyorum

bıulgısayarım

foxconn anakart
segate 160 gb 7200 rpm hdd
667 mghz kıngston 1 gb ram
512 atı ekran kartı
pentıum dual core 2000 işlemci

ılk bılgısayarı alıp kullandııgm 6 ayda bole sorunlar yoktu 2 formattan sonra ne olduysa oldu ondan sonra hep sıkıntı cvp beklıyorum sımıddıden tesekkurler ılgınız ıçın

Roadrunnner
15-06-2010, 22:50   |  #2  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

Arkadaşım madem bu olay sürekli yaşanıyor ve sen de bıktın , o zaman şöyle bir çözüm önereyim sana: PC'ne önce güvenilir bir CD/DVD ile format at.Daha sonra sık kullandıpğın programlarını yükle ve sistemini virüs taramasından geçir.Daha sonra Advanced System Care gibi programlarla sistemini biraz rahatlat...

Şimdi ikinci aşamaya geçebiliriz.İstersen kendin seçeceğin bir yedekleme yazılımıyla yada Windows'un kendi yazılımıyla bir sistem yedeği oluşturacağız.Ben sana Windows XP'nin kendi yedekleme yazılımı ile nasıl yapılır , onu göstereyim:

Üstteki işaretli yeri seçip ileri diyoruz ve karşımıza aşağıdaki ekran geliyor.

Burada da gerekli yerleri tikledikten sonra ileri basıyoruz ve yedeğimizi saklayacak güvenli bir yer seçtikten sonra artık her sistemin kontrolden çıktığında bu yedeği kullanarak bilgisayarı ilk günkü haline getirebilirsin.Hadi kolay gelsin...

_cihan_
16-06-2010, 01:05   |  #3  
OP Yeni Üye
48 mesaj

orjınal cdlerımm ya bı programda kurmuyorum hp yazıcı prosu bıde anakart prosu vırus programı olarakda avast var  bılmıyorum ya çoık sey denedım acaba donanım uyumsuzluug mu var ne bılmıyorum çunku denemdıgım yol kalmadı