Bıktım gürültüden

Karadavut
19-06-2006, 15:02   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
555 mesaj

Arkadaşlar sistemim şu:Intel P4 3 ghz soket 478,Intel D865PERL anakart.512 mb ddr400 ram,Asus TA250 kasa.Ben bu sistemin yaptığı gürültüden bıktım.Daha doğrusu şu intelin orjinal fanından bıktım.Ben yeni bir işlemci fanı almak istiyorum.Bütçem KDV dahil 50 YTL.Bu paraya alabileceğim hem sessiz hemde iyi soğutma yapabilen bir fan varmı?Link verirseniz sevinirim.
Yardım ve önerilerinzi için şimdiden teşekkürler.

shehsuvar
19-06-2006, 16:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

format at  geçer  :P ( akıllı  arakdaşların klasik cevabı )

şaka  bir yana bende aynı sıkıntıdayım . umarım kaydadeğer bi cevap alırız

make-believe
19-06-2006, 16:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,836 mesaj

Arçelik klimayı çevir kasana, kuzey kutbu gibi olsun. :)

Şaka bir yana 50 YTL'ye iyi bir fan bulunur mu bilemem ama, istersen, Mavi Bilgisayar'ın internet sitesinden bir bakıver.

ufuks
19-06-2006, 20:56   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
3,430 mesaj

Ben yine klasik cevabımı verecem.Zalmanın fatality serisi Cpu fanları güzel.Ama 50 ytlden pahalı olabilir.Bende fan alacam.Cpu ısınmasın diye işlem yapamıyorum.4000 devirde dönmeye başlıyo oyunlarda felan fan.Gürültüden durulmuyor yanında.

emrozdmr
19-06-2006, 21:26   |  #5  
Yıllanmış Üye
349 mesaj

http://www.vegateknomarket.com/a ... p?product=RC-PM0020

Son Düzenleme: emrozdmr ~ 19 Haziran 2006 21:28
shehsuvar
19-06-2006, 22:59   |  #6  
Yıllanmış Üye
779 mesaj
ufuks
Ben yine klasik cevabımı verecem.Zalmanın fatality serisi Cpu fanları güzel.Ama 50 ytlden pahalı olabilir.Bende fan alacam.Cpu ısınmasın diye işlem yapamıyorum.4000 devirde dönmeye başlıyo oyunlarda felan fan.Gürültüden durulmuyor yanında.
geçen yaz  benimde  öyle  4000  hatta  5000 devirleri  bulduğu oluyordu . taki kasaya  fan takıncaya  kadar . şimdi  ne  yapsam en sıcak havlarda bile 3000  devire gelmedi 2800 lerde hep. ama  işte intel malum  fanın gürültüsü yine de gelior . birde  şu gürültü problemi hallolursa soğutadan yana  sıkıntım kalmıcak .
birde emrozdmr arkadşın verdiği linktekiler gibi büyük soğutuculu fanlara  dikkar her ne kadar soketten yana bi sıkıntı yaşanmasada ankart üzerine fanı yerleştirmek problemli olabilyor onuda iyi araştırmak lazım ( üstelik alış veriş net üzerinden ise bunu mutlaka araştırmak lazım)

Karadavut
20-06-2006, 11:50   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
555 mesaj
shehsuvar
ufuks
geçen yaz  benimde  öyle  4000  hatta  5000 devirleri  bulduğu oluyordu . taki kasaya  fan takıncaya  kadar . şimdi  ne  yapsam en sıcak havlarda bile 3000  devire gelmedi 2800 lerde hep. ama  işte intel malum  fanın gürültüsü yine de gelior . birde  şu gürültü problemi hallolursa soğutadan yana  sıkıntım kalmıcak .
birde emrozdmr arkadşın verdiği linktekiler gibi büyük soğutuculu fanlara  dikkar her ne kadar soketten yana bi sıkıntı yaşanmasada ankart üzerine fanı yerleştirmek problemli olabilyor onuda iyi araştırmak lazım ( üstelik alış veriş net üzerinden ise bunu mutlaka araştırmak lazım)
Benim fanda 2800'ü geçmiyor.Kasa içi fanlar gerçekten işlemci fanını etkiliyor.Yanlız benim kasa içi fanlar işlemci ısısı 57'i geçince tam güçte çalışıyor.Bu seferde onlar gürültü yapıyor.Ne yapacağımı bilemiyorum.ÜzgünBenim için en iyi çözüm işlemci fanını değiştirmek.Kasa içi fanlar ısı normalken ses çıkartmıyor.Ama intelin fanı 2700'deyken rüzgar sesi gürültüsü yapıyor.Kızgın

shehsuvar
20-06-2006, 21:53   |  #8  
Yıllanmış Üye
779 mesaj

bu arada geçmiş tecrübeme göre gariptir  ama ;
ilşlemci fanımın hızı kasa sıcaklığına göre değişiyormuş  (soketleri  yalnış takmadım üzerlerinde  hangi soket  hangi fanın yazıyordu)ilk başta  saçma geldi ama sonra  aklıma yattı  .

Karadavut
21-06-2006, 23:59   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
555 mesaj

Arkadaşlar İntelin fanını temizleyip yağladım sesi biraz azaldı.Ama yinede kafa ütülüyor.Birde araştırdım 50 YTL'ye düzgün bir fan bulamadım.Zalman ve Thermaltake fanları araştırdım.Zalmanlar thermaltakelere göre biraz daha gürültülü.

lazrailefsanesi
22-06-2006, 00:20   |  #10  
Yıllanmış Üye
1,393 mesaj

fatal serisinin bir özelligi ısıklı yanar döner olması.50 - 80 ytl civarinda normal zalman bakır fanlar alabilirsiniz.Ayrıca 30$ a coolermaster'ın salyongoz fan sogutucuları var az yer kaplar sessiz ve iyi sogutur.Kasada yer sorunu yoksa en sessiz fanlar capı en büyük olanlardır.Yoksa kule gibi bakır fanlara bakacaksınız ama onlar 504 dan aşagı zor.Yinede bir bakmak lazım.

lazrailefsanesi
22-06-2006, 00:41   |  #11  
Yıllanmış Üye
1,393 mesaj

En ucuzu ve dedigim salyongozlar 25 milyon

Coolermaster inki daha iyi ama bulamadım.Sekil olarak buna benziyor.
Kesin cözüm

100 ytl
Tavsiyem
Bunu netten almak yerine İstanbul icin kadıköy,konya için yapıcı giriste soldaki dükkan gidip elden cooler zalman vs sogutucuları elle boyutunu görerek ve fiyatına bakarak almanız.Hepsinin arkasında vaat ettigi max sıcaklık yazar.atıyom 50 derecenın ustune cıkarmam der.Misal cooler standart amd fanının arkasında 45 derece yazar ve tam yükte bile gecirmez.Fikir olması acısından.
İntelin mi var derdin var arkadas :P

Karadavut
22-06-2006, 16:53   |  #12  
OP Yıllanmış Üye
555 mesaj
lazrailefsanesi
En ucuzu ve dedigim salyongozlar 25 milyon

Coolermaster inki daha iyi ama bulamadım.Sekil olarak buna benziyor.
Kesin cözüm

100 ytl
Tavsiyem
Bunu netten almak yerine İstanbul icin kadıköy,konya için yapıcı giriste soldaki dükkan gidip elden cooler zalman vs sogutucuları elle boyutunu görerek ve fiyatına bakarak almanız.Hepsinin arkasında vaat ettigi max sıcaklık yazar.atıyom 50 derecenın ustune cıkarmam der.Misal cooler standart amd fanının arkasında 45 derece yazar ve tam yükte bile gecirmez.Fikir olması acısından.
İntelin mi var derdin var arkadas :
Emeğin için sağol arkadaşım.Valla ne diyeyim doğru söylüyorsun.Amd'ciler 45 derecelerde İntelciler 60 derecelerde.Aradaki fark 15 derece.Zalman fanların incelemelerini okumuştum.İntelin standart soğutucuna göre     işlemciyi 15 derece dah soğık tutuyot.Ayrıca işlemcinin fazla ısınması bence işlemcinin ömrünü yiyor.Bu durumda galiba biraz daha fazla paraya kıyıp adam gibi fan alacağım.Gerçi dolar iyice yukarı fırladı.

lazrailefsanesi
24-06-2006, 03:30   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,393 mesaj

Dedigim gibi kasa feel hurricane tarzı onden arkaya sürkülasyon da varsa 25-30 milyonluk salyangozlar cosuyor.Simdilik en iyi terfi bu gibi.