Arkadaşlar sistemim şu:Intel P4 3 ghz soket 478,Intel D865PERL anakart.512 mb ddr400 ram,Asus TA250 kasa.Ben bu sistemin yaptığı gürültüden bıktım.Daha doğrusu şu intelin orjinal fanından bıktım.Ben yeni bir işlemci fanı almak istiyorum.Bütçem KDV dahil 50 YTL.Bu paraya alabileceğim hem sessiz hemde iyi soğutma yapabilen bir fan varmı?Link verirseniz sevinirim.
Yardım ve önerilerinzi için şimdiden teşekkürler.
Bıktım gürültüden
format at geçer :P ( akıllı arakdaşların klasik cevabı )
şaka bir yana bende aynı sıkıntıdayım . umarım kaydadeğer bi cevap alırız
Arçelik klimayı çevir kasana, kuzey kutbu gibi olsun. :)
Şaka bir yana 50 YTL'ye iyi bir fan bulunur mu bilemem ama, istersen, Mavi Bilgisayar'ın internet sitesinden bir bakıver.
Ben yine klasik cevabımı verecem.Zalmanın fatality serisi Cpu fanları güzel.Ama 50 ytlden pahalı olabilir.Bende fan alacam.Cpu ısınmasın diye işlem yapamıyorum.4000 devirde dönmeye başlıyo oyunlarda felan fan.Gürültüden durulmuyor yanında.
ufuksBen yine klasik cevabımı verecem.Zalmanın fatality serisi Cpu fanları güzel.Ama 50 ytlden pahalı olabilir.Bende fan alacam.Cpu ısınmasın diye işlem yapamıyorum.4000 devirde dönmeye başlıyo oyunlarda felan fan.Gürültüden durulmuyor yanında.geçen yaz benimde öyle 4000 hatta 5000 devirleri bulduğu oluyordu . taki kasaya fan takıncaya kadar . şimdi ne yapsam en sıcak havlarda bile 3000 devire gelmedi 2800 lerde hep. ama işte intel malum fanın gürültüsü yine de gelior . birde şu gürültü problemi hallolursa soğutadan yana sıkıntım kalmıcak .
birde emrozdmr arkadşın verdiği linktekiler gibi büyük soğutuculu fanlara dikkar her ne kadar soketten yana bi sıkıntı yaşanmasada ankart üzerine fanı yerleştirmek problemli olabilyor onuda iyi araştırmak lazım ( üstelik alış veriş net üzerinden ise bunu mutlaka araştırmak lazım)
shehsuvarBenim fanda 2800'ü geçmiyor.Kasa içi fanlar gerçekten işlemci fanını etkiliyor.Yanlız benim kasa içi fanlar işlemci ısısı 57'i geçince tam güçte çalışıyor.Bu seferde onlar gürültü yapıyor.Ne yapacağımı bilemiyorum.Benim için en iyi çözüm işlemci fanını değiştirmek.Kasa içi fanlar ısı normalken ses çıkartmıyor.Ama intelin fanı 2700'deyken rüzgar sesi gürültüsü yapıyor.ufuksBen yine klasik cevabımı verecem.Zalmanın fatality serisi Cpu fanları güzel.Ama 50 ytlden pahalı olabilir.Bende fan alacam.Cpu ısınmasın diye işlem yapamıyorum.4000 devirde dönmeye başlıyo oyunlarda felan fan.Gürültüden durulmuyor yanında.geçen yaz benimde öyle 4000 hatta 5000 devirleri bulduğu oluyordu . taki kasaya fan takıncaya kadar . şimdi ne yapsam en sıcak havlarda bile 3000 devire gelmedi 2800 lerde hep. ama işte intel malum fanın gürültüsü yine de gelior . birde şu gürültü problemi hallolursa soğutadan yana sıkıntım kalmıcak .
birde emrozdmr arkadşın verdiği linktekiler gibi büyük soğutuculu fanlara dikkar her ne kadar soketten yana bi sıkıntı yaşanmasada ankart üzerine fanı yerleştirmek problemli olabilyor onuda iyi araştırmak lazım ( üstelik alış veriş net üzerinden ise bunu mutlaka araştırmak lazım)
bu arada geçmiş tecrübeme göre gariptir ama ;
ilşlemci fanımın hızı kasa sıcaklığına göre değişiyormuş (soketleri yalnış takmadım üzerlerinde hangi soket hangi fanın yazıyordu)ilk başta saçma geldi ama sonra aklıma yattı .
Arkadaşlar İntelin fanını temizleyip yağladım sesi biraz azaldı.Ama yinede kafa ütülüyor.Birde araştırdım 50 YTL'ye düzgün bir fan bulamadım.Zalman ve Thermaltake fanları araştırdım.Zalmanlar thermaltakelere göre biraz daha gürültülü.
fatal serisinin bir özelligi ısıklı yanar döner olması.50 - 80 ytl civarinda normal zalman bakır fanlar alabilirsiniz.Ayrıca 30$ a coolermaster'ın salyongoz fan sogutucuları var az yer kaplar sessiz ve iyi sogutur.Kasada yer sorunu yoksa en sessiz fanlar capı en büyük olanlardır.Yoksa kule gibi bakır fanlara bakacaksınız ama onlar 504 dan aşagı zor.Yinede bir bakmak lazım.
En ucuzu ve dedigim salyongozlar 25 milyon
Coolermaster inki daha iyi ama bulamadım.Sekil olarak buna benziyor.
Kesin cözüm
100 ytl
Tavsiyem
Bunu netten almak yerine İstanbul icin kadıköy,konya için yapıcı giriste soldaki dükkan gidip elden cooler zalman vs sogutucuları elle boyutunu görerek ve fiyatına bakarak almanız.Hepsinin arkasında vaat ettigi max sıcaklık yazar.atıyom 50 derecenın ustune cıkarmam der.Misal cooler standart amd fanının arkasında 45 derece yazar ve tam yükte bile gecirmez.Fikir olması acısından.
İntelin mi var derdin var arkadas :P
lazrailefsanesiEn ucuzu ve dedigim salyongozlar 25 milyonEmeğin için sağol arkadaşım.Valla ne diyeyim doğru söylüyorsun.Amd'ciler 45 derecelerde İntelciler 60 derecelerde.Aradaki fark 15 derece.Zalman fanların incelemelerini okumuştum.İntelin standart soğutucuna göre işlemciyi 15 derece dah soğık tutuyot.Ayrıca işlemcinin fazla ısınması bence işlemcinin ömrünü yiyor.Bu durumda galiba biraz daha fazla paraya kıyıp adam gibi fan alacağım.Gerçi dolar iyice yukarı fırladı.
Coolermaster inki daha iyi ama bulamadım.Sekil olarak buna benziyor.
Kesin cözüm
100 ytl
Tavsiyem
Bunu netten almak yerine İstanbul icin kadıköy,konya için yapıcı giriste soldaki dükkan gidip elden cooler zalman vs sogutucuları elle boyutunu görerek ve fiyatına bakarak almanız.Hepsinin arkasında vaat ettigi max sıcaklık yazar.atıyom 50 derecenın ustune cıkarmam der.Misal cooler standart amd fanının arkasında 45 derece yazar ve tam yükte bile gecirmez.Fikir olması acısından.
İntelin mi var derdin var arkadas :