BİLDİRİM ALANINDAKİ AĞ SİMGESİ

HPQ-User
01-09-2008, 00:54   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

KEOLA sormuş:
SP 1  YÜKLEDİĞİMDE SAĞ ALT KÖŞEDE BİLDİRİM ALANINDA AĞ BAĞLANTISI KIRMIZI ÇAPRAZ OLUYOR BU DURUMU ALGILAYAN HİZMET DEVRE DIŞI BIRAKILMIŞ DİYOR.AMA İNTERNETE BAĞLANTI SORUNUM YOK.NETİ KOMŞU MODEMDEN PAYLAŞIYORUM.SP 1 KALDIRDIĞIMDA İŞARET DÜZELİYO.AĞ VE PAYLAŞIM MERKEZİNDE BİLİNMİYOR ALGILAYAN HİZMET DEVRE DIŞI DİYO.AĞ HARİTASINDA ETKİ ALANI AĞLARI ÜZERİNDE AĞ EŞLEŞTİRME VARSAYILAN OLARAK DEVRE DIŞI BIRAKILDI AĞ YNETİCİNİZ EŞLEŞTİRMEYİ YÖNLENDİRMEK İÇİN GRUP İLKESİ KULLANABİLİR YAZIYOR.AMA BEN İNTERNETİ AKSAMA OLMAKSIZIN KULLANABİLİYORUM.DURUMU NASIL DÜZELTEBİLİRİM. TEŞEKKÜRLER ŞİMDİDEN

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
AMD 64 X86 BASED PC  DUAL CUAL CORE PROCESSOR 2 GB RAM   500 GB HDD  SÜRÜM 6.0.6001  SP 1  SİSTEM MODELİ AWRDACPI   3800+  2009 Mhz   VİSTA ULTİMATE ASUS 1550 EAX

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; InfoPath.2; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30618)

Reborn91
01-09-2008, 01:07   |  #2  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj

bazen sp1 in böyle sorunlar çıkardıgını duymuştum. Ancak hiç başıma gelmedi. Belki yaşayan arkadaşım varsa yardımcı olabilir. Ama ağı oldugu gibi kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.

karamazov74
26-04-2009, 19:37   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
149 mesaj

bendede aynı sorun var yardım ederseniz sevinirim 1 haftadır bende aynı sorunla ugrasıyorum bir türlü sorunu gideremedim internettede araştırdım son çare olarak size de bir sorayım dedim yardımcı olursanız sevinirim

Mustafa@PC
26-04-2009, 19:41   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Ethernet kartınızın sürücüsünü güncelleyin.

karamazov74
27-04-2009, 16:25   |  #5  
Yıllanmış Üye
149 mesaj

Arkadaşlar bu soruna bu günden itibaren son noktayı koyuyorum haftalardır ugrasdım araştırdım aradım ettim sonunda mutlu sona ulaştım ve sorunu çözdüm ilk olarak "denetim masası/yönetimsel araçlar/olay görüntüleyicisine" tıklayıp içindeki windows günlüklerine ve daha sonra onunda içindeki sisteme tıklıyoruz.Şimdi Burada DistrubutedCOM adlı hatayı bulalım ve ayrıntılarına bakalım orada uygulamaya özel izin ayarları
"{A47979D2-C419-11D9-A5B4-001185AD2B89}
CLSID'sine sahip COM Sunucu uygulaması için SID değeri (S-1-5-19) olan LocalHost (LRPC Kullanan) adresindeki NT AUTHORITY\LOCAL SERVICE kullanıcısına Yerel Etkinleştirme izni vermiyor. Bu güvenlik izni, Bileşen Hizmetleri yönetim aracı kullanılarak değiştirilebilir."diye bir bilgi vardır. "Başlat/Çalıştır" yapıp oraya "comexp.msc" yazalım.Bileşen hizmetleri açılır ."Bileşen Hizmetleri/Bilgisayarlar/Bilgisayarıma" tıklatın sağ taraftaki "DCOM Yapılandırmasına" çift tıklatın karşınıza bircok DCOM Uygulaması cıkacaktır.Burada "netprofm" adlı DCOM uygulamasına sağ tıklatıp "özellikler" diyin ve "güvenlik" sekmesini tıklatın orada "başlatma ve etkinleştirme izinleri" diye bir yer göreceksiniz onun altında "varsayılanı kullan ve özelleştir"adlı iki tane seçenek var "özelleştiri" tıklatın ve düzenle diyin çıkan yerde yukarıda "grup ve kullanıcı adları"altındaki ekle seçeneğine tıklayın ve Ekleme ismi olarak ""LOCAL SERVICE" yazın ve ekle diyin.Yukarıya eklediğiniz LOCAL SERVICE adı gelecektir.Eklediğiniz LOCAL SERVICEYE TUM IZINLERI VERIN ve tamam deyip çıkış yapın.Artık Sorunumuzun çözümü halloluyor."Denetim masası/Yönetimsel Araçlar/Hizmetler diyip oradaki "AĞ LİSTESİ HİZMETİNİ" BAŞLATIN. ARTIK SORUNUNUZ ÇÖZÜLMÜŞ OLDU. AĞ SİMGESİ ESKİ HALİNE DÖNECEK AĞINIZDAKİ SORUN ÇÖZÜLECEKTİR.AĞ SİMGESİNDE DE BAĞLANTI DURUU BİLİNMİYOR ADLI BİR YAZI ÇIKMAYACAKTIR.BU SORUN BENİM BAŞIMA 2 KEZ GELDİ 1.SINDE SORUNU ÇÖZEMEDİĞİM İÇİN FORMAT ATMAK ZORUNDA KALDIM.İNTERNETTEDE ARAŞTIRDIĞIM TÜM FORUMLARDA FORMAT ATMAK TEK ÇARE DİYORLARDI.AMA BEN BU SORUNU FORMAT ATMADAN COZDUM AMA COK ZOR OLDU BULMASI.BENİM GİBİ SORUN YAŞAYAN ARKADAŞLAR VARSA YARARLANABİLİRLER.

Son Düzenleme: karamazov74 ~ 27 Nisan 2009 16:32
LYDER
27-04-2009, 19:52   |  #6  
LYDER avatarı
Yıllanmış Üye
733 mesaj

:+rep karamavoz74 gercekten tebrık ederım

extrem
24-12-2012, 20:58   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

''Burada "netprofm" adlı DCOM uygulamasına sağ tıklatıp "özellikler" diyin ve "güvenlik" sekmesini tıklatın orada "başlatma ve etkinleştirme izinleri" diye bir yer göreceksiniz onun altında "varsayılanı kullan ve özelleştir"adlı iki tane seçenek var "özelleştiri" tıklatın ve düzenle diyin '' 

karamazov74 Arkadaşım burada kaldım netprofm özellikler diyorum ve orada hiç bi değişiklik yapamıyorum :(