Bilen arkadaşlar yardimci olsun

onurel
20-07-2008, 21:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

SİSTEM.. XP
MSI K9N NEO V3
AMD 4800
KİNGSTON 2 GB DUAL EN DÜŞÜK DEGER
MSI RX2600XT DIAMOND 256 DDR4
160 GB HD
PHİLPS DVD
LG L1970 HR 2SM LCD
AOPEN 400

Sorun şu cod4 crysis gibi oyunlarda kasma ağirlaşma hiiç yok mükemmel oyun akişi var. ama fifa 08 pes 08 hatta cossacks oyunuda dahil ağirlaşma var oyunlar açiliyor ama ağir ağir ilerliyor kardeşimin pc si benimkinden daha eski ama o oyunlarda onda sorun yok akiyor..bende neden olabilir bilgisi olan yazabilirse çok sevinirim.. Birde bu sistemde işlemci zayif mi kaliyor..

Diablotical
20-07-2008, 21:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

işletim sistemin nedir?
ve kardeşinin ekran kartı nVidia mı ?
ATI genelde driver sorunlarıyla ünlü bi ekran kartımızdır nekadar kalitelide olsa sorun çıkarabiliyor çoğu oyunun nVidia desteği verdiğinin düşünürsek ATI driver kalitesinde donanımsal özellikleri kullanmada yetersiz kalabiliyor.
işletim sistemi vista ise eski oyunlarda genelde ve bazı oyunlarda sorun çıkarabiliyor daha ayrıntılı bilgi verirsen yardımcı olabiliriz.
ilk olarak driver güncellemeyi deneyebilirsin.

Diablotical
20-07-2008, 21:15   |  #3  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

özür dilerim görmemişim sistem XP yazmışın zaten
driver güncellemeyi dene ilk olarak sonrasında bahsettiğin oyunların yamaları mevcutmu onu incele varsa yamaları yükle sorun düzelecektir büyük ihtimal.
Anakart bios güncellemeyide ihmal etme aynı anakart bendede var biosu biraz sorunlu sürekli güncelliyorum ben sorun kalmıyor.
bide oyunların grafik ayarlarında ekran kartıyla alakalı ayarlar varmı orayada bir bak derim
işlemcin yeterli bence ben amd 4400+ kullanıyorum gayet güzel hiçbir uygulamada sorun çıkarmadı assasian creed crysis gibi oyunlar dahil olmak üzere!!
saygılar kolay gelsin

Son Düzenleme: Diablotical ~ 20 Temmuz 2008 21:16
onurel
20-07-2008, 21:16   |  #4  
OP Taze Üye
5 mesaj

İşletim sistemim XP
Kardeşimin ekran karti eski asus 9550 128 ati
Benim anlamadiğim criysis de cod4 de hiiç sorun yok fifa ve pes daha az sistem isteyen oyunlarda neden yapar onu anlamiyorum cossacks2 de bile ağir ilerliyor pes 08 menuleri geçmek için epey bekliyorum oyun açildi mi zaman zaman akiyor bir zaman sonra donuyor tekrar devam ediyor fifa 08 ise menuler normal ama oyun açildi mi tamamen ağir ağir ilerliyor

onurel
20-07-2008, 21:23   |  #5  
OP Taze Üye
5 mesaj

Bios güncellemesini nasil yaparim bana az bilgi verirseniz sevinirim

Diablotical
20-07-2008, 21:27   |  #6  
Yıllanmış Üye
593 mesaj

msı anakartlarında live update programı ile gayet kolaydır
anakart cd de bulunan live update programını kur ve bios update yap.
ancak bu işlem tehlikelidir update sırasında elektrik gider pc kapanır yarım kalırsa anakartına veda edebilirsin,msı anakartlarda ikincil bios (yedek bios) varmı bilmiyorum bu sürümde bildiğim kadarıyla yok ve bu tehlike teşkil ediyor ancak ben defalarca yaptım şanslıydım yedek güç kaynağı olmadan deneme bence ben risk aldım bişi olmadı ama bu senin başına gelmez demek değil,
ama diğer updateleri kolayca yapabilirsin risksiz live update programını kur tüm driver updatelerini yükle ben ayda 2 kere kesin yaparım ve performansta etkilidir gerçekten.
kolay gelsin

onurel
20-07-2008, 21:33   |  #7  
OP Taze Üye
5 mesaj

Anladim eywallah sağol dostum kismet elk giderse yenisini aliriz :)