arkadaslar bugun dolunay vardı aya bakarken şu soru aklıma geldi ay dolunayken biz onun yüzde kaçını görüyoruz
bileniniz varmı
arkadasım %50 olmayabilir biz ondan daha fazlasını goruyor olabiliriz niye dersen ayı bir daire olarak düşünürsek dediğin doğru ama ay daire biçiminde değil
eolosarkadasım %50 olmayabilir biz ondan daha fazlasını goruyor olabiliriz niye dersen ayı bir daire olarak düşünürsek dediğin doğru ama ay daire biçiminde değyaklaşık diyelim o zaman.
Google'da araştır diyim sana..
Nasılım??
Bir kısmını görebiliyoruz.Ben nasılım
baska isinizmi yok sanki gidip gezceksiniz? ben nasılım ;)
az bir kısmı ya da çok bir kısmı ne farkeder:D
ben nasılsım:D?
bence hepiniz bi doktora gidin o nasıl olduğunuzu detaylarıyla açıklar. pek pek iyiymiş gibi gelmediniz.
ufuksBir kısmını görebiliyoruz.Ben nasılımMantıklı...
tuncabMantıklı olabilir ama soruya cevap değil..Çünkü soru, yüzde kaçını görebiiyoruz şeklinde..ufuksBir kısmını görebiliyoruz.Ben nasılımMantıklı...Atıyorum en fazla %72,1689083662715'ini görebiliyoruz..
Son Düzenleme: CU_GS7 ~ 31 Temmuz 2007 18:34
O zaman cevap vereyim:
Yüzde birkaçını...
Bilimsel araştırma yapmadan çok zor kesin bir sonuç söylememiz.
Hiçbir zaman ve hiçbir şekilde %50'den fazlasını değil.
%65 e yakın bi kısmını görebiliriz bana göre...
Hayır, yanlış hatırlamıyorsam, biz ayın hep bir tarafını görürüz. Yani arka kısmını Dünya'dan görmemiz mümkün değildir. Hiçbir zaman. Maximum gözüken kısmı yanılmıyorsam %56 civarında idi. Yani geri kalan %44 lük kısmı Dünyadan isten dolunay olsun ister başka bişey farketmez görmemiz mümkün dedğildir. Arka tarafı hep sürekli dünyaya ters kalmaktadır.