bilgasayarım da donmalar oluyor

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
barboros
24-01-2006, 11:49   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

slm arkadaşlar sizlere benim çözemediğim bi sorunumu aktarıcam pc ilk açıldığında bir veya iki dakika alıştığında donma sorunuyla karşılaşıyorum simdi ise pc ile çalışırken donmalar oluyor bana bi çözüm yolu söylerseniz sevinirim teşekkür ederim

winterflame
24-01-2006, 14:25   |  #2  
Yeni Üye
27 mesaj

Bence işlemcin yada ekran kartın fazla ısınıyor buda belli bir ısıya geldiğinde kitlenmelere yol açıyor. Kitlenmenin ardından bir restart çek sonra biostan işlemci ısısına bak eğer 45 derecenin üstündeyse kitlenebilir. İşlemcinin fanını kontrol et çalışıyomu çalışmıyomu diye, işlemci ile soğutucunun birbirlerine temas ettiklerine emin ol, işlemci ile soğutucu arasında termal macun(vıcık vıcık bişey) varmı kontrol et. Eğer herşey yolundaysa fan yeterli soğutmayı sağlamıyordur fanı değiştir. (kaliteli bitane al)

Aksine işlemcinin ısısı normalse sorun ekran kartında olabilir ona yapabilecğin tek şey (eğer fansız sadece soğutuculu bir modelse) fan takmak olur.

Umarım sorunu halledersin.

Banned
24-01-2006, 14:28   |  #3  
Banlandı
1,204 mesaj

format atıp baştan kurmayı dene nitekim windows kaynaklı da olabilir bu donmalar

Banned
06-02-2006, 16:15   |  #4  
Banlandı
621 mesaj

bu tür kitlenme problemleri bir pc için ciddi problemler.bu tür sorunları buraya yazarken kullandığın donanımı ve sürücüleri ayrıntılı biçimde yazmalısın.

zulfikar1985
08-02-2006, 16:54   |  #5  
Taze Üye
3 mesaj

Kardeşler bendede benzer bir sorun var(kitlenme). Ben 2 ay önce bu sorunla servise götürdüm. Ethernet ve remleri değişti. ama sorun 2 ay aradan sonra yine başladı. Eskiden ara sıra reset te atıyordu. Şimdi ise reset atıyor gibi oluyor monitör kapanıyor işlemci fanı kapanıyor sadece power lambası yanıyor. Yani anakartta elektirik var..  Ne yapabilirim???
Sorunun ilk başlaması ise benim kasanın 380 volt :( yemesine dayanıyor. Power yanmıştı power ı değiştirdim. 2.5 ay kadar sorunsuz kullandım. Power everest diye bir marka...

PC özellikleri
intel 865 perl anakart pentium 4 2.4 HT işlemci, 128 MB GeForce MX 4000 ekran kartı, 2*256MB DDR400 RAM, Surecom Ethernet

Forumları gezerken forumun birinde aynı benim anakart ve işlemciden olan bi arkadaşta hemen hemen aynı sorunu yazmıştı. O Hyper ı kapatınca sanırım yapmıyormuş ama konuyu kapatmışlar ordan faydalanamadım. Bu hyper kapatmada ne oliki HT yi kapatma olanağı var mı ki?

Kısacası HELP MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!