xp mi ubuntumu hangisi iyidir
bilgi almak istiyorum
Eğer bir windows kullanıcısıysan emin ol Linux tabanlı bir işletim sistemine ayak uydurmak çok zor olur dil bi kere çok farklı anlatmak istedkleri aynı şeyleri farklı yollarla ifade ediyorlar ve karmaşık geliyor doğal olarak alışması zaman alır ama her iki sisteminde birbirinden üstün özellikleri vardır şu iyi yada bu iyi diyemem. Eğer bir linux tabanlı işletim sistemi istiyorsan Pardustan başlamanı öneririm öncelikle diğer yabancı kaynaklı sistemlerin Türkçe dil desteği onun kadar iyi değil
helios_pteraEğer bir windows kullanıcısıysan emin ol Linux tabanlı bir işletim sistemine ayak uydurmak çok zor olur dil bi kere çok farklı anlatmak istedkleri aynı şeyleri farklı yollarla ifade ediyorlar ve karmaşık geliyor doğal olarak alışması zaman alır ama her iki sisteminde birbirinden üstün özellikleri vardır şu iyi yada bu iyikatılıyorum.
prodigyxp mi ubuntumu hangisiOyun bakımından Linux altında Windows oyunlarının bir çoğunu çalıştıramaz, çalıştırdıklarınla da tam verimle oynayamazsın. Çünkü piyasadaki oyunların çoğu Windows için yazılmıştır. Ancak UrbanTerror, WarZone, EnemyTerritory, Glest gibi 3B oyunlar mevcuttur ilgini çekerse.Güvenlik bakımında Linux kadar güvenlisini bulamazsın, virüs derdi yoktur, güvenlik açığı asgaridir.
Sistem Kaynakları bakımından Linux genelde Windows'tan çok çok az RAM tüketir. Her ne kadar kullanırken kullanılan RAM miktarına baktığınızda çoğunu kullanılıyor gösterse de, bu "kullanılmayan RAM'in kullanılmaya hazır olarak bekletilmesi" politikasından kaynaklandığından yanılmayın.
Görsellik bakımından, eğer beğenmezseniz masaüstü biçimini, Compiz Fusion adlı bir yazılımla 3B masaüstü yaratabilir ve bunu kullanırken Vista'ya göre kat kat daha az sistem kaynağı tüketirsiniz.
Sürücü desteği bakımından, birçok donanım sürücüsü Windows destekli olarak piyasaya sürülmektedir ve genelde Linux desteği verilmemektedir. Fakat donanımların çoğu Linux'ta ilk kurulumda tanınabilir haldedir ve sürücü yüklemenizi gerektirmez. Bunun yanında her geçen gün tanınmayan donanımlara karşı çalışmalar sürmektedir.
Yükleme süresi bakımından, Pardus'tan örnek verecek olursak, 30dk gibi kısa bir sürede kurulur ve bu kurulum sonunda standart bir kullanıcının ofis, İnternet, msn messenger gibi işlemlerini görebilecek tüm yazılımlar ve daha fazlası yüklü olarak gelmektedir.
Yazılımlar bakımından, piyasadaki birçok yazılım Windows desteklidir ve bu yazılımların çoğunun Linux desteği yoktur. Fakat neredeyse tüm Windows yazılımlarının işini görebilecek Linux yazılımları da mevcuttur ve çoğu ücretsiz ve açık kaynaktır. Ayrıca çoğu Linux dağıtımında yazılım arama derdiniz yoktur. Dağıtımınızın uygulama deposuna gider ve istediğiniz yazılımı arar, hemen kendisi indirir ve kurulumunu gerçekleştirir.
Başka bir açıdan merak ettiğiniz birşey varsa cevaplayabilirim. Aklıma gelenler şimdilik bu kadar.