Arkadaşlar OrtaDoğu Teknik Üniversitesinde Okuyorum. Bizim kütüphanenin websitesinde sadece kampüs içindeki öğrencilerin okumaya yetkisi olduğu birsürü e-kitaplar var...(() Bu e-kitapları (matematik,fizik, mühendislik,eğitim,sosyoloji vb....) Nasıl Kopyalayıp diğer insanların da faydalanmasını sağlarım? Save ya da Save as gibi bişey yok... Ebrary Reader Diye bişey kullanıyorlar.
Toplumca Bilgiyi birbirimizden Saklıya Saklıya Bu Hale Geldik.....
Ayıp yaa Türkiyenin en iyi üniversitesi Odtü Bile böyle yapıyor ......
Bilgi Paylaşımı
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.boşver arkadaşım, linke girdiğimde "Do not" başlığı altına hemen metu harici kimseyle paylaşmayın diye ibare koymuşlar. Yani Çok da tın'dık hani, metu'nun kitaplarına. Allah'ım yarabbim, sanki bu tarz kitaplar bir tek onlarda var.
Soruna gelince arkadaşım, log-in isteniyor. Yani yalnız yetkili kişilerin erişimine izin veriliyor. Ya yetkili birini bulacaksın o kitaplar'a erişip kopyalarını alacak ki buna izin vermiyor metu, ya da expliot'lerle saldıracaksın ki bu da illegal. Boşver.
Bencede kardeş düşüncen için teşekkür ediyorum ama herkes senin kadar iyi niyetli değil adamlar bunları ortalığa çıkartmaktan korkuyorlar... Bu tür kurum ve kuruluşların böyle bir cahillik yapması beni şahsen çok üzdü...
Yaw aslında okul böyle yapmak zorundaymış.Çünkü telif haklarını ihlal edermiş. Ama olsun benim bir şekilde bu kitapları Türk halkının kullanımına açmam lazım :))
aç kardeşim dört gözle bekliyoruz
Madem öyle hepimiz bekleyelim...
Yaw açacam tabi de bu dosyaları nasıl alacağımı bilmiyorum dediğim gibi sadece log in hakkım var.... Save ya da save as gibi bişey yok Ebrary reader denen programda. Nasıl kaydedeceğimi bilen varsa söylesin de vatana millete faydalı bi iş yapsın :P
çok uğraştırır
alıntı:
Gönderen : lazrailefsanesiprint screen
Emin olmamakla beraber;
ebrary reader web sayfasına entegre edilmiş ise dosyanın tam adresi adres satırında görünüyor olması lazım. Dosya indirme programlarından birini kullanarak HDD ye kayıt edebilmen lazım.
yada ebrary reader programının klavye ile kısayol tuşlarını bularak da kopyalama yapabilirsin (ör: ctrl+ins = kopyala; shift + insert= yapıştır tüm windows sürümleri için geçerli) bunun gibi bi yöntem uygulaya bilirsin yada sen bize metudeki kullanıcı adını ve şifreni ver gerisini merak etme :)))) nasıl olsa öğrenci hesabından giriyosun ve herhangi bi kaybın olmaz.
kimseye şifreni filen verme kardeşim
neme lazım dimi
hhayrullahh kardaş nerelerde bu arada
kuyuya taş attı ama neysee
alıntı:
Gönderen : sweetyalienyada ebrary reader programının klavye ile kısayol tuşlarını bularak da kopyalama yapabilirsin (ör: ctrl+ins = kopyala; shift + insert= yapıştır tüm windows sürümleri için geçerli) bunun gibi bi yöntem uygulaya bilirsin yada sen bize metudeki kullanıcı adını ve şifreni ver gerisini merak etme :)))) nasıl olsa öğrenci hesabından giriyosun ve herhangi bi kaybın olmaz.
yani yuci81 amma yaptın biz metuye herhangi bişi yapıcak olsak öğrenci şifresine tamah edermiyiz :)))) artı olarak sadece bir espiri idi o kadar.
valla biz boşuna konuşuyoruz
baksana adam ortalarda gözükmüyor