Bilgi Teknolojilerine Giriş

ancient30
04-10-2018, 13:46   |  #1  
ancient30 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 2
21 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2018

Bilgi Teknolojilerine Giriş

Bugün artık her sektör bilgisayar ve dolayısıyla bilgi teknolojileri ile doğru orantılı olarak çalışmakta, bu da çalışmaların profesyonel şekilde ilerlemesini gerektirmektedir. O halde bilgi teknolojileri işyerlerinde öğretilmekten ziyade okullaştırılmalı ve ancak yeterli görülenler bu sektör içerisinde yer almalıdır. İşte BTSP dediğimiz Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı bu şekilde ortaya çıkmıştır. Ancak işin en güzel tarafı bu eğitim örgün olarak verilmemekte ve online dersler de öğrenciler tarafından daha rahat ve kolay bulunmaktadırlar. En zor tarafı ise sertifika programına katılmadan önce bireylerin ya ön lisans ya da lisans mezunu olmalarının gerekmesidir.

Bilgi Teknolojileri Sertifika Programı (BTSP)

Temel olarak istenilen ortamda ve yine istenilen öğrenme sürecinde ders alınmasını amaçlayan bilgi teknolojileri sertifika programı aslında öğrencileri öğrenim süresi boyunca rahat bırakan bir sistem üzerine oturtulmuştur. Üstelik bahsedilen öğrenme süresi de okuluna da bağlı olarak genellikle 4 dönemi geçmemektedir. Bu da 2 tam yıl anlamına gelmektedir. Ancak bu sertifikaya sahip olmak için mutlaka taşımanız gereken özellikler bulunmaktadır.

Bilgi teknolojileri sertifika programına başvuru yapmak için belli bir yüksekokul bölümü mezunu olmakla birlikte:


  • En azından bir bilgisayara sahip olmak durumundasınız. Tabi ki bu arada yine en az giriş seviyesinde bilgisayar bilginiz olmalıdır. Biraz multimedya biraz da internet kullanımını biliyorsanız bu program için hazırsınız demektir.
  • Öte yandan Basic düzeyde İngilizce biliyor olmalısınız. Çünkü her ne kadar dersler Türkçe anlatılıyor olsa da kullanacağınız kaynaklar genellikle İngilizce olacaktır. Bu da evrensel bir iş yaptığınızın aslında bir başka göstergesidir.
  • Bir de öğrenim süresinin sonlandırılması hakkında bilmeniz gerekenler var. Hangi okula kayıt yaptırmış ve öğreniminizi tamamlamışsanız sınav ve diğer dersler için dönem sonunda o okula bizzat gitmeniz gerekiyor. Bunun için de en az 3 günlük süre ayırmalısınız.

BTSP İçeriği

Verilen dersler gereği sertifika programı oldukça yoğun geçeceğinden dolayı kendinizi çok daha teknik bir eğitime hazırlayın. Çünkü bu eğitim sırasında bilgisayar sistemleri anlatıldığı gibi Java, kullanıcı ara yüzü, ağ, veri, yonga, algoritma, Unix, yazılım (C#), veri tabanı ve web programlama (HTML ve CSS)gibi birçok ders veriliyor. Fakat her kurum tüm bunlara değinmeyebiliyor. O sebeple eğitim için karar verdiğiniz kurumun tam olarak nelerin dersini vereceğini öğrenmeniz sonraki iş hayatınız için oldukça önemlidir.

Öte yandan bir tavsiye olarak dilerseniz BTSP öncesi anlatılacak tüm dersleri internetten kısaca araştırabilir ve en azından neyi ne kadar öğreneceğinizi keşfedebilirsiniz. Tabi ki bu arada temel de olsa bir alt yapıya sahip olursanız dersler ve sınavlar sizin açınızdan çok daha rahat geçecektir.

BTSP Fiyatları

Normalde bilgisayar teknoloji sertifika programı fiyatları 2.000,00 TL’den başlayıp neredeyse 5.000,00 TL’ye kadar çıkabiliyor. Ancak fiyatı etkileyen pek çok unsur bulunuyor. Örneğin, kurumlar peşin ödeme yaparsanız zaten belli bir indirim sunabiliyorlar. Ancak o üniversitede ya da kurumda daha önce bulunmuşsanız ya da bulunan biri vasıtası ile gitmişseniz yine taksitli ve peşin ödemelerde ekstra bir indirim yapabiliyorlar.

Ancak her şeyden önce bilmeniz gereken bir başka durum daha bulunmaktadır. Bu sertifika programları için her kurum belli sayıda öğrenci kabul etmekte ve genellikle yedekler için ek kontenjan açmamaktadırlar. Eğer bu programlardan bir tanesine kayıt yaptırmak istiyorsanız elinizi çabuk tutmalı ve seçtiğiniz kurum ilan açar açmaz başvuruda bulunmalısınız. Ayrıca başvurunuz sonrası arayabilir ya da bizzat giderek durumun takibini yapabilirsiniz.

Bilgi Teknolojilerine GirişNetwork Makaleleri

berkanbir
04-10-2018, 15:09   |  #2  
berkanbir avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 4
90 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2018

Teşekkürler paylaşım için.

Chıptansel
02-11-2018, 14:25   |  #3  
Chıptansel avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
51 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2016

Teşekkürler, elinize sağlık.