bilgisayar 20 sn sonra kapanıyor ben virüsten şüpheleniyorum fakat format bile atılmıyor(Windows Xp)
Bilgisayar 20 sn sonra kapanıyor
- 1
- 2
Bilgisayarcı yolu seni bekler ...
senin sorunun %50 ısınma(işlemci olabilir) %50 psu'dan işlemci fanı yerine oturmuş mu?
bir bastır bakalım ne durumda
format sorun değil illa format atacaksan başka pc'ye hd'yi takıp format atarsın ama format atsan yine aynı şey olur virüsten değil donanımsal sorun var....
bi virüs duymuştum 25 sn civarı filan saniyede bilgisayarı otomatik restart ediyormuş.Bu virüs bilgisayarınıza bulaşmış olabilir
POST(Power on self test) ekranı geçtikten sonra işletim sistemini yüklerken oluyor sanırım senin olay. Eğer post bittikten sonra F8'e basıp boot seçenekleri ekranını açabiliyorsan ve bilgisayar kapanmıyorsa,sorun işletim sistemindedir ve büyük ihtimalle sürücü hatasıdır. F8 atıp bilgisayarı güvenli modda başlatabilirsen sistem geri yükleme yapmayı dene. O da olmuyorsa bir kurtarma dvd'si hazırlayıp şu dosyaları sağlam bir sistemden al ve Windows\System32 dizinine kopyala : Dosyalar: hal.dll,ntldr. yine düzelmediyse bozuk sistemin boot.ini dosyasına bak. Operating system satırında sistem sürücüsünden farklı bir partisyon varsa bu da açılmama sebebi olabilir.
Isınmadan olacağını zannetmem çünkü 20 sn diyor arkadaş 20 sn de ne kadar ısınabilir ki:)
bios pilini çıkarıp sonra format atmayı denedin mi
- 1
- 2