bilgisayar 3-5 reset ten sonra açılıyor

HPQ-User
18-03-2008, 22:12   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

mercan sormuş:
Bu seneye kadar birçok bilgisayar dergilerinin verdiği programları kurdum kaldırdım 3 üncü formatımı 2007 temmmuzunda
attım. bir hafta öncesine kadar herşey normaldi.
SORUN:
fişi takıyorum bilgisayarda elektrik var ekran sarı ışık yanıyor.
reset e basıyorum dvd ışığı yanıyor (cd önyüklemeli) hard diskten çalışma  sesi geliyor  ekran sarı ışığı yeşile dönmüyor (ekran açılmıyor )  ekran düğmesine basıp açınca yeşil-sarı oluyor bazen 3-5 bazen 8 -10 defa reset yapınca her şey normale dönüyor  bir süre çalışıp reset leyince herşey normal.
elektrik bilgim iyice zayıf.
(ocak-şubat ayında verdiğiniz dvd yi mutlaka çalıştıraçagım)

bukonuda bana bir fikir verebilirseniz çok sevinirim.

zahmetleriniz için teşekkürler

sevgi ve saygılarımla.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
p III 500 ,  810 anakart , 17" monitor, 60gb disk, dvd yazıcı, 256 ram, adsl ext modem (fujutsu simens)

2001 yılı orjinal, sadece dvd yi yazıcılı yaptım, int. modemden adsl 'e geçtim

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.12) Gecko/20080201 Firefox/2.0.0.12

Kapalı Hesap (34907)
19-03-2008, 09:45   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

Arkadaşım önce
1:TÜM Donanımını kontrol et .Çalışır konuma getir,sorunlu donanım,bağlantı kabloları olabilir.
2:TÜM PC ,fanlarda temizlik yap.
3:Biostan ayarlarını "fab ayarlarına "al.Reset'le  

BIOS'ta yanlış değişiklikler yapmanın bilgisayarınızı çalışmaz duruma getirebileceğini unutmayalım.Bu gibi durumlarda BIOS sıfırlama (reset) tüm ayarları varsayılan "fabrika ayarlarına" getirebiliyorsunuz, ancak bu ayarlar yalnızca "varsayılan" oluyor, "iyileştirilmiş" değil. Bu işlem genellikle anakart üzerindeki bir atlatıcıyla (jumper) yapılıyor ve hatta dizüstü bilgisayarlarda bunun için gömülü bir düğmecik yerleştirilerek işiniz daha da kolaylaştırılabiliyor! Burada anlatacağımız hiçbir işlemin bilgisayarınıza herhangi bir zararı yoktur, ancak adımları sıkı sıkıya izlemeniz gerekiyor.

Bilgisayar işletim sistemi yüklenmeye başlamadan önce BIOS ayarlarına girmek için kullanılacak tuşa basmanız için sizi bir iki saniye kadar bekliyor. BIOS'a girmek için genellikle kullanılan yöntem bilgisayar  açıldığı anda  gerekli tuşa basmak, çünkü iletinin görüntülendiği an kaçırılırsa bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor. Genelde bilgisayarda bu tuş DEL, F1 veya F2 oluyor. Eğer açılış sırasında  BIOS ayarlarına giremiyorsanız, kullanım kılavuzuna bakmanızı ve hatta gerekirse üreticinizle temasa geçmenizi öneririm.

Tüm BIOS ayarları için bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı öneririm, çünkü bazı işlevler çalışmasını aksatabiliyor. Bu işlemle hatanın hangi BIOS ayarı değişikliğinden kaynaklandığını anlayabilirsiniz ve bu elbette en son yaptığınız değişiklik olur. Uzman kullanıcılar ne yaptıklarını bildikleri için bu önerime uymayabilirler.

4: XP YENİDEN KUR.Format atmasını biliyorsun 3.format atışınmış.