3 yıllık bir pc'im var. Dün aninden kapandı. tekrar açınca 3 sn içinde hemen güç kesiyor. Anakarta bağlı olan 2 tane güç kaynağından gelen kablo var. Biri p1 diğeri p2. P1 herkesin bildiği büyük 2 sıra halindeki güç kayanağı. Diğeri de kare şeklinde 4 tane girişi olan diğer güç kablosu. P2 kablosunu çıkardıktan sonra pc açılıyor ama görüntü gelmiyor. Gigabyte anakartım ve 350 w güç kaynağım var modellerini tam olarak hatırlamıyorum. Sizce sorun güç kaynağı mı veya anakart mı? eğer sorungüç kaynağı ise daha güçlü güç kaynağı alsam sorun yaratır mı. Şimdi kontrol ettim sorun güç kaynağında değil, ram leri çıkarttıktan sonra pc çalışıyor ama görüntü yok. ama ram'ler sağlam, anakartın ram slotları mı bozuk? Ne yapmayalıyım sizce yeni bir anakartı mı?
Bilgisayar açıldıktan 3 sn içinde kapanıyor.
Sorunuza burdan yanıt vermek oldukça güç bir durum.
Aynı problemler bozuk ram dende meydana gelebiliyor yeterli gücü sağlayamayan PSU'danda.
Kısa devre yapan anakarttan dolayı güç kesen güç kanağındanda.
Sizin yapabileceğiniz en basit şey. Başka bir güç kaynağı ve bütün dış parçaları söküp (ses kartı ekran kartı ethernet kartı tv kartı gibi) sistemin açılıp açılmayacağını denemek. Aynı şeyi ramler içinde yapabilirsiniz. Anakart üstündeki kondansatörüleride tek tek kontrol edin herhangi bir şişme yapan varmı diye.
ram'ler başka bilgisayarda çalışıyor ve başka ram takınca da aynı sorun oluyor. Sorun ram slotlarında veya psu da diye şüpheleniyorum. Ramler çıkarılınca pc açılıyor görüntü gelmiyor. ya da psu dan p2 güç kaplosu var dört pinli olup anakarta takılan 2. güç kablosu, onu çıkarınca da pc açılıyor görüntü gelmiyor.