uzun zamandan beri bilgisayar açılırken siyah bir ekran geliyor.ekrandada bir sürü yazı geliyor. windowsu başlatmak için F1 e bas diyor. F1 basınca sorunsuz bir şekilde bilgisayar açılıyor ama sorunun nerde olduğunu anlamadım. format da attım ama yine düzelmedi. yardım ederseniz sevinirim...
bilgisayar açılılırken F1 e bas diyor
Büyük ihtimal BIOS pilin bitmiştir. BIOS pilini değiştir. Ondan önce de BIOS'a girip tüm ayarları sıfırla.
bunları nasıl yapacağımı anlatabilirmisin. bios pili nasıl birşey. ilk defa duyuyorum
Eger bılmıyorsan bence hıc bulaşma gotur bır teknık servıse onlar halletsınler. Elin tornaıda tutamıyorsa bence hıc bulaşma
Bios pili bitmemiştir belki
flopy si yoktur açılırken flopy takılı değil diye uyarı verir(örnek)
Verdiği hatayı yazarmısın önce bir buraya.Gerçi bios pilini bilmiyorsan hiç uğraşma Borga'nında dediği gibi teknik servise götür.
F1 e basın diyor sen önce del tuşuna yada tab tuşuna bas sonra F1 e bas biosa girecek biosla hiç bir şeyi elleme f10 tuşla sana ayarlar kaydedilsinmi diye soracak "Y" enter tuşla PC restart atacak düzelmesi gerekiyor arasıra bendede oluyor
ya bios güncellendi ayar yapmadın yada bios pilin bitti bios pili anakartın üstünde görürsün basittir aslında kasayı aç yan yatır yada hiç bilmiyorsan internetten bir anakart resimine bak pilin şekline bak saygılar
rroonnaallddoouzun zamandan beri bilgisayar açılırken siyah bir ekran geliyor.ekrandada bir sürü yazı geliyor. windowsu başlatmak için F1 e bas diyor. F1 basınca sorunsuz bir şekilde bilgisayar açılıyor ama sorunun nerde olduğunu anlamadım. format da attım ama yine düzelmedi. yardım ederseniz sevinirim...o bir sürü yazı dediğin yerde ne yazıyor.?
Belkide boot ayarlarında bir yanlışlık olabilir.
Örneğin benim bilgisayarımda boot sırasını cd-rom'a ayarlayınca,cd'den boot edebilmem için F1'e basmam gerekiyor ki boota başlasın.
En iyisi del tuşuna basıp biosa gir ve boot sırasını harddiske ayarla.
umarım orda CPU, voltage, frequency(böyle miydi hatırlamıyorum) gibi terimler çokça yer almıyodur. benim anakart/işlemci uyumsuz da ondan arada bi böyle uyarı alıyorum.....
571.1919F1 e basın diyor sen önce del tuşuna yada tab tuşuna bas sonra F1 e bas biosa girecek biosla hiç bir şeyi elleme f10 tuşla sana ayarlar kaydedilsinmi diye soracak "Y" enter tuşla PC restart atacak düzelmesi gerekiyor arasıra bendedeYanlız tuşlar verdiğin anakarta göre değişir.BIOS'a girmek için;
- DEL
- F2
- TABtuşlarını dene
İlk çıkan ekranda tuşlar ve ne yaptıkları yazabilir bir köşede
mesela ;
F10 - Save and exit
F11 - Discard and exit vs.bulamazsan;
Orada Save and Exit, Save gibi seçenleri ara. Bulamazsan yukarıda menüler olur. Orada çıkış - exit ara. Sağ-Sol oklarla hareket edebilirsin. Daha sonra ise SAVE ara yine (kaydetmek için ayarları ki bi daha sormasın) burada da aşağı-yukarı oklarla hareket edebilirsin.
Son Düzenleme: Mustafa Akın ~ 03 Temmuz 2008 21:10
biosa girdim. dediğinizi yaptım ama düzelmedi. resim çektim yazıya ama buraya ekleyemedim. ordaki yazıları yazmaya çalışıyım buraya...
American Megattrends
1 amd northbridge, rev E6
DRAM Clocking= 333 MHz
Single-Channel DRAM Mode
CHhecking NVRAM..
İnitilizing USB Controllers..Done.
1024 MB OK
Auto-Detecting Sec Slave...ATAPİ CD-ROM
Auto-Detecting 4th Master..IDE Hard Disk
Sec Slave:LITE_ON DVDRW SHM-16SP6S MS0K
Ultra DMA Mode-2
4th Master: SAMSUNG HD666HJ ZH100-41
Ultra DMA Mode-6, S.M.A.R.T Capable and Status OK
Auto-detecting USB Mass Storage Devices..
00 USB mass storage devices found and configured.
Primary Master Drive-ATAPİ Incompatible
Primary Slave Drive-ATAPİ Incompatible
Press F1 to resume
nano_hardware arkadaşın dediğini yaptım düzeldi. sağolun arkadaşlar.sorun kalmadı...
bilgisayarı aç delete tuşuna basarak biosa geç dikkatli bak keyboard ile alakalı bir kısım bulacaksınız oradan o keyboardı değiştiriniz diğer ayarlara dokunmayın bende fazla bilmem ama bir arkadaşımında öyleydi şahsen yaptım wista kullanıyordu kendiside kolay gelsin
nano_hardwareBelkide boot ayarlarında bir yanlışlık olabilir.ama ozaman format atmak istediğimizde ne yapacağız
Örneğin benim bilgisayarımda boot sırasını cd-rom'a ayarlayınca,cd'den boot edebilmem için F1'e basmam gerekiyor ki boota başlasın.
En iyisi del tuşuna basıp biosa gir ve boot sırasını harddiske ayarla.
ayrıca bende de
no ide master hdd detected pressf1 to resume diye uyarı veriyor f1 basınca normal açılıyor ben ne yapmalıyım
Benim de bir arkadaşın bilgisayarında biraz yazı vardı altında F1 resume diye bir şey yazıyordu.BİOS'u eski ayarlara çevirdik bir daha o sorun çıkmadı...
net24Benim de bir arkadaşın bilgisayarında biraz yazı vardı altında F1 resume diye bir şey yazıyordu.BİOS'u eski ayarlara çevirdik bir daha o sorun çıkmadı...ben öyle birşey yapamam zaten bilgisayarım sıfır yeni aldım kuruyorum bende de
no ide master hdd detected
press f1 to resume
diye mesaj veriyor ne yapıcam bilmiyorum