Pc'yi açarken karşıma resimde gördüğünüz ekran geliyor ve devam etmek için F1'e basmam gerekiyor.resimde yazılanlar ne anlama geliyor?? ve bu sorunu düzeltmek için ne yapmam gerekir...
Yardımcı olursanız sevinirim..
Bilgisayar Açılırken F1 Sorunu ..
Hayır hiç bir alakası yok bu benim pc'mde de pcnin donanımsal bir markası bu ne olduğunu bilmiyorum ama anakrtla ilgili oalbilir ama her pc'de kendi markasına göre açılır bu american magatrends çoğunlukla toplama pc'lerde oluyor.
Bazı p^c lerde f1 e basılarak açılıyor bazılarında otomatik devam ediyor.
Bir problem yok kardeş sen F1 e basmaya devam et ona da basmaya üşeniyormusun :)
Uyarı olarak HDD ile ilgili birşey söylüyor. Ama bende bir kaç pcde gördüm böyle hep American bioslarda oluyor.Sorun genel sanırım.Takılcak bişi yoktur.
HDD: Smart Durum: Kötü Yedek alın Diyor uyarıda.Sanırım HDD Sorunlu
Hayır hiç bir alakası yok bu benim pc'mde de pcnin donanımsal bir markası bu ne olduğunu bilmiyorum ama anakrtla ilgili oalbilir ama her pc'de kendi markasına göre açılır bu american magatrends çoğunlukla toplama pc'lerde oluyor.üşenmekle alakası yok..ama inşallah dediğin doğrudur..şunu da söyleyeyim eğer sorun harddiskteyse garantisi halen devam ediyor.garantiye versemmi yada bu resimdeki uyarı abartımı biraz....
Bazı p^c lerde f1 e basılarak açılıyor bazılarında otomatik devam ediyor.
Bir problem yok kardeş sen F1 e basmaya devam et ona da basmaya üşeniyormusun :)
bu sorunu nette biraz araştırdım..şunu buldum:
Artık
çoğu sabit disk sürücünün bozulacağını önceden algılayabilen
sistemlerle donatılmış olarak geliyor ve bunu BIOS ekranında size
iletiyor. Bu özelliğe "Self Monitoring And Reporting Technology"
(SMART) adı veriliyor. BIOS'ta bulunan "HDD SMART Capability"
özelliğini etkin hale getirdiğinizde sistem, Norton System Works veya
çok tanınan bedava bir yazılım olan SpeedFan gibi yazılımlara uyarı
iletisi gönderebiliyor. Bu yazılımda depolama aygıtınızın durumuna göre
size bilgi veriyor, böylece olası arızaları önceden haber alarak
gerekli yedekleme işlemlerini yapabiliyorsunuz.
yukarıda yazılanlara bakılırsa harddiskte sorun var sanırım ??yanılıyormuyum...
maalesef S.M.A.R.T uyarısı şanslıymışsın ki biostan bu özellik enable durumdaymış.
ekran sana bir daha açılmamak üzere bozulacağını haber veriyor.1 ay yaşarsa iyi
bilgisayar klavye mause veya bir lazer okuyucu yanlış takılıca veya bios bunları tanımayınca da F1 hatası verir,ama senin durumunun bununla alakası yok bu ikisini karıştırmayın
maalesef S.M.A.R.T uyarısı şanslıymışsın ki biostan bu özellik enable durumdaymış.peki bu garanti kapsamına girermi ??
ekran sana bir daha açılmamak üzere bozulacağını haber veriyor.1 ay yaşarsa iyi
bilgisayar klavye mause veya bir lazer okuyucu yanlış takılıca veya bios bunları tanımayınca da F1 hatası verir,ama senin durumunun bununla alakası yok bu ikisini karıştırmayı