Bilgisayar açılırken resetleniyor

amanti
17-04-2009, 18:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Bilgisayara güç bela format çektim bir çok defa mavi ekran sorunum oldu, ramleri değiştirdim ekran kartı değiştirdim diskteki bölümleri silip normal format attım, değiştirdiğim bu donanımlar çalışır bilgisayardan alındı ve benim bilgisayarım ile uyumlu burada sorun yok.
Kurulumu en az donanımlı olan bilgisayarda windowsu nihayet kurabildim ve açıldı başka hiçbir şey kurmadan HDD yi kendi bilgisayarıma taktım ama tam siyah olan windows logosu geleceği anda ki bazı zamanlarda çok anlık logoyu görebiliyorum, hemen mavi bir ekran çıkıyor ama ne yazdığını göremeden bilgisayar yeniden başlıyor.
Sorun ne olabilir bios u default ayarlarına da getirdim pilide söküp geri taktım ekran kartı olabilir diye ekran kartını da değiştirdim ve değiştirdiğim bu donanımları başkka bilg. da denedim benimkilerde sorun yok çalışıyorlar. Ama bilg. açılmıyor.
Ramleri ve ekran kartını normal olarak görüyor.
Bilgisayar daha önce çalışıyordu artık format zamanı geldi diye format atmak istedim yani formata kalkmasam hala çalışıyor olacktı sorun ne olabilir.
Çalışan diğer bilgisayardan HDD yi kendi bilgisayarıma takıp denedim ama sorun yine aynı logo tam gelecekken mavi ekran ve baştan başlama.
Yapılan işlemler: Ram değişikliği ekran kartı değişikliği HDD değişikliği Bios default ayarlarına dönme ide kabloso değişikliği

CapanQGLU
17-04-2009, 19:48   |  #2  
CapanQGLU avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,511 mesaj

Benzeri Sorun Bende de Olmuştu, Ben Kendi Bulduğum Sonucu Söylüyorum Garip Gelebilir, Pc Açılırken Dit Sesiyle Beraber Sizde Kasadan Res Atın, Sorunsuz Açılır

sorf
17-04-2009, 20:28   |  #3  
Yeni Üye
22 mesaj

benimde aynen öyle sorunu bulun bakim

Mustafa@PC
17-04-2009, 22:10   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj

Sorun büyük ihtimal ramlerde...
Biosta "advandec bios features" a girn orda quik self test gibi bişey olcak onu disable yapın ki ramleri test etsin eğer sonuç "memtest fail" olursa ramler bozuktur.Sonra tekrar bu seçeneği disable yapabilirsiniz...

mancukya
18-04-2009, 00:05   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

kurmadan HDD yi kendi bilgisayarıma taktım ama tam siyah olan windows logosu geleceği anda ki bazı zamanlarda çok anlık logoyu görebiliyorum, hemen mavi bir ekran çıkıyor ama ne yazdığını göremeden bilgisayar yeniden başlıyor.

Bilmece gibi Anakart degisirse sisteme format atmak zorundasin bir yerde hardiski kurupta kendi makinana takmaya kalktinsa reset atar durur yazdigina görede böyle bir sey yapmisin.
Ayrica bir pcde formatda sorun varsa harddisk hatasi zaten belli olur diger sorun ramdir belli noktada tak gider aam bence senin sorunun vistayi xp cevirmek isterken sata drivers sorunu.
O pcye hersey takiliyken sp3 integre edilmis sekilde bir xp ile format cek sorunsuz kurarsin baska seylede ugrasmana gerekte yok.

amanti
18-04-2009, 01:28   |  #6  
OP Taze Üye
5 mesaj

"Bilmece gibi Anakart degisirse sisteme format atmak zorundasin bir yerde hardiski kurupta kendi makinana takmaya kalktinsa reset atar durur yazdigina görede böyle bir sey yapmisin.
Ayrica bir pcde formatda sorun varsa harddisk hatasi zaten belli olur diger sorun ramdir belli noktada tak gider aam bence senin sorunun vistayi xp cevirmek isterken sata drivers sorunu.
O pcye hersey takiliyken sp3 integre edilmis sekilde bir xp ile format cek sorunsuz kurarsin baska seylede ugrasmana gerekte yok."

Ben vistayı çevirdim demedim zaten xp idi daha önce defalarca kurdum xp CD si ile vista hiç kurmadım. Ayrıca diğer makina benim makinanın aynısı sadece ekran kartı ve power supply değişik b kadar neden sorun olsun ki benim pc ye takınca. Şuan hazır saf kurulmuş windows onda açarken bende açmıyor.