bilgisayar açılışta settings nwram diye

HPQ-User
13-12-2009, 16:20   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

hudut sormuş:
bilgisayar açılışta settings nwram diye bir yazı çıkıyor f1 yada f2 ile bu sayfadan çıkabiliyorum bios pilinden kaynaklanır diye bios pili değiştirdim yine oluyor ve bilgisayar her açıldığında saat değiştirmeden msn girmiyor

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
p 4 xp

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727; InfoPath.2; .NET CLR 3.0.4506.2152; .NET CLR 3.5.30729)

NoteBook
13-12-2009, 17:53   |  #2  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj

Bahsettiğiniz hata bios,hard disk ve ekran kartından kaynaklanabilir.

1-Eğer bilgisayarda taklı usb cihaz varsa çıkartıp deneyin (usb klavye ve mouse kullanıyorsanız ps2 bulun)
2-Ramları çıkartıp teker teker takarak deneyin takmadan önce slotları iyice temizleyin.
3- Bios reseti bazen bu sorunu çözüyor. fişi çekp bios pilini çıkartın, en az 30 saniye beledikten sonra deneyin.
4-Biosa girmeyi başarabilrseniz 'force update ESCD' seçeneğini bulup aktive edin.
5-Bağlı hiçbir bileşen (dvd/cd okuyucu,hdd, floppy vs.) bırakmayın, sonra birer birer takarak soruna sebep olan parçayı bulmayı deneyin.
6-Uzay montajı denyin.Yani anakartı kasadan dışarı alıp metal hiçbir yere değdirmeden sadece güç-klavye-monitör bağlantılarını yaparak çalıştırmak