Merhabalar
Benim sorunum şu. Bilgisayar açılıyor fakat monitöre hiçbir şekilde görüntü gelmiyor. Sinyal kablosunun takılı olmadığını söylüyor. Bilgisayar açılırken dıt dıt sesi geliyor ve bilgisayar normal bi şekilde açılıyor. Monitörü başka bir pcde denedim çalıştı. Fakat pcyi başka bir monitörde denedim olmadı. Monitör kablosunu anakarttaki onboard vga girişine takıyorum olmuyor. Ama ekran kartını çıkarıp kabloyu tekrar anakarttaki onboard vga girişine takdığımda oluyor ve monitöre görüntü geliyor. Sizce sorun ne olabilir ? Ekran kartımda mı bir sorun var ?
Bilgisayar açılıyor fakat monitöre görüntü gelmiyo
Kontrol ettim. Ekran kartı takılı iken onboard vga çalışmıyor. Fakat ekran kartını çıkarıp deneyince çalışıyor. Şu an pcde ekran kartı yok. Onboardı kullanıyorum.
ekran kartın fan soğutmalımı bıde modelı ne ?
Hayır soğutmalı değil. Ekran kartının modelini bilmiyorum. 5-6 yıllık bir makine.
Peki ne yapmamı önerirsiniz ? Ekran kartını tamir ettirebilir miyim ?
zaten normal olarak ekran kartı takılıyken onboard çalışmaz . aynısı benimde başıma geldi ekran kartını anakarta oturttukdan sonra mutlaka vidasını tak kasaya sonra vga ile bağlanıyorsan dvi kablosu ile bağlan ve bu arada monitörü aç kapa
Hayır soğutmalı değil. Ekran kartının modelini bilmiyorum. 5-6 yıllık bir makine.kardesim onun ısı bıtmıs zaten calıssada fazla bı ıs gormez tamır ettırme derım ben çünkü tamır ettırmek kesın cozum olmuyo yakın zamanda tekrar bozulabılıyor yanı benım onerım 5-6 sene zten bılgısayarı degıstırme omru fazla bıle ladın kısası kendıne bı pc al yenıden :::D
kardeş benim de çok başıma geldi. dıt dıt sesleri işlemciden geliyordu. (monitörde bu nedenden dolayı kapanıyor.) fanı temizlediysen fan tam olarak oturmamıştır. daha doğrusu o aradaki metal jel(...). 2 tavsiye biri şu metal jeller oluyorya (adını getiremedim) ondan çok az sür (internette nasıl yapılacağını ara) diğeriyse o işlemcinin üzerindeki metal jeli (...) biraz törpülemen. (bunu tavsiye etmem)
(ayrıca o bip bip seslerini internetten ara (ör: bip bip bip, ambulans sireni gibi vs.)) eğer bulamazsan bana mesaj yolla elimden geldiğince yardım ederim.
bilgisayarını yenilemene hiç gerek yok. biraz daha para biriktir kralını al.
Arkadaşım söylediğin seslerin gelme sebebi benim bildiğim ramlerin oynamasıdır.Böyle bi sorunla bende karşılaştım ram oynayınca yeterince bellek bulunamıyor bu yüzden görüntü yollanamıyor.Ramlerin girişlerine tam oturdumu diye bi bak yoksa bi ram leri değiştir oda olmazsa ekran kartını.Eğer oda olmazsa cpu(işlemcine) bak tam oturmamıştır onu doğru düzgün tak bunlardan biri olması gerek yoksa anakartın sağlamlığın dan şüphe etmeye başla derim...
Ekran kartı "benden bu kadar patron" demiş. Eğer bütçen uygunsa yeni bir sistem toplayalım ya da anakart modelini, psu kaç watt olduğunu ve ne kadarlık bir kart düşündüğünü söyle uygun bir şey söyleyebilelim.Zaten yakın zamanda bir laptop alıcam ama bunu da kullanmak istiyorum. İşimi görüyor sonuçta.
Anakart modeli: p4m800pro-m
Psu: Önceki psu bozulmuştu ben de yenisini aldım. 3-4 ay oluyor. Yeni psu modeli: http://www.yollasepete.com/urun/ ... Supply.html#wrapperNormal bir şey olsa yeter.
kardeş benim de çok başıma geldi. dıt dıt sesleri işlemciden geliyordu. (monitörde bu nedenden dolayı kapanıyor.) fanı temizlediysen fan tam olarak oturmamıştır. daha doğrusu o aradaki metal jel(...). 2 tavsiye biri şu metal jeller oluyorya (adını getiremedim) ondan çok az sür (internette nasıl yapılacağını ara) diğeriyse o işlemcinin üzerindeki metal jeli (...) biraz törpülemen. (bunu tavsiye etmem)Fanı ellemedim. Onboard vga ile monitöre görüntü geliyor. Sizce işlemciden midir ?(ayrıca o bip bip seslerini internetten ara (ör: bip bip bip, ambulans sireni gibi vs.)) eğer bulamazsan bana mesaj yolla elimden geldiğince yardım ederim.
bilgisayarını yenilemene hiç gerek yok. biraz daha para biriktir kralını al.
Arkadaşım söylediğin seslerin gelme sebebi benim bildiğim ramlerin oynamasıdır.Böyle bi sorunla bende karşılaştım ram oynayınca yeterince bellek bulunamıyor bu yüzden görüntü yollanamıyor.Ramlerin girişlerine tam oturdumu diye bi bak yoksa bi ram leri değiştir oda olmazsa ekran kartını.Eğer oda olmazsa cpu(işlemcine) bak tam oturmamıştır onu doğru düzgün tak bunlardan biri olması gerek yoksa anakartın sağlamlığın dan şüphe etmeye başla derim...Bahsettiğim sesler, bilgisayar ilk açılırken ekrana bios bilgileri gelirken geliyor. Bilgisayarı ilk aldığım günden beri de böyle.