Arkadaşlar bilgisayarımı acmaya çalıstıgımda
cmos gpnv checksum bad hatası veriyodu
F1 setup F2 Contunie secenekleri var ama klavye çalısmıyo usb,ps2 ikisinide denedim
bios pilini çıkardım bi kaç kez
Yine aynı hatayı veriyo ama klavye çalısıyo F2 yi seciyorum windows olagan şekilde baslasın mı kısmına gelip 27 den geri sayıyo ama orada geldiginde klavye çalısmıyo. geri sayım bitince windows u acmaya calısıyo mavi ekran verip rest atıyo bazende üst sol köşede kısa çizgi yanıp sönüyo .
Xp cd si takıyorum Cd den baslamak için bir tusa bas yazıyo ama o ekranda klavye calısmıyo yine windows olagan şekilde baslasın mı ekranına düşüyo
bunun nedeni nedir yardımcı olurmusunuz?
Bilgisayar Açılmıyo (Yardım)
bu durumda bios içinde bulunan bazı gerekli dosyalar (sağlayıcılar) bozulmuş... bıos güncellemesi lazım fakat klavye sorununu halletmeden zor... bence sen hdd yi al başka bi yerde bi format at yada onarma yap sonra bıos u halletmeye çalış...
ama ilk basta görüyo klavye yi windows olagan sekilde baslasın kısmı gelmeden del tusuna basarsam biosa giriyo orda çalısıyo klavye ama o sayfadan cıkınca bi dahakı kısımda klayve calısmıyo
iyide bios güncellemem için bilgisyar açılması lazım açılmıyo.
Format atamıyorum cd den baslamak için bir tusa bas dediginde klavye çalısmıyo
yok ya 2 tane klavyeyle de denedım ilk basta del tusuna basıp biosa girdigimde calısıyo bios tan cıktıgımda ilk asamayıgecip te
windows olagan sekilde baslasın sayfası yada cd den baslamak için br tuşa bas kısmı gelince çalısmaz oluyo klavye