Arkadaşlar dün bilgisayar kendiliğinden kapandı tekrar açınca bazen açılmıyor yani güç düğmesine basıyorum fan çalışmaya başlıyor fakat görüntü yok. bilgisayar daha markanın yazdığı ilk açılış yerine bile gelemiyor. görüntü olmasa da sürekli kendisini yeniden başlatıyor diye tahmin ediyorum. bazen de windows başlatılıyora kadar gelip orada donuyor bazen masaüstüne geliyor 1 2 dakika sonra donuyor. sorun nerede anlayamadım. tek ram var onun slotunu değiştirdim yine aynı. bir ara mavi ekran geldi 0x0000008E kodlu bir hataydı ve graphic adapter falan filan yazıyordu. sorun nerede olabilir
bilgisayar açılmıyor açılırsa da donuyor
yok işte dıtlamıyor o da ilginç tabi. yani ramde mi sorun var ekran kartında mı anlamadım gitti. ekran kartında sorun olsa bilgisayar niye donsun veya da daha açılışın en başında niye açılmasın. ramde sorun olsa neden bazen masaüstüne kadar geliyor ve 1 2 dakikaya donuyor. sen sorunu çözebildin mi? umarım anakartlık sorun yoktur. yazılımsal hiç olamaz çünkü bu format atarken bile donar. çünkü güvenli modda bile donuyor
merhaba muhtemelen cpu üzerindeki termal macun artık kuruyup katı hale geldi ve ısıyı ileteceğine daha çok ısıyı orda biriktiriyor ve işlemci fazla ısındığı için arada hiç açılmıyor yada açılıyo biraz sonra donup kalıyor bence fanı bi sök işlemcinin termal mağcununu komple sil ve yeniden termal macun sür sorun kalmıcaktır iyi forumlar...
GTX460 A katılıyorum eğer masaüstüne kadar gelip donuyorsa büyük bir ihtimal işlemci fanın yeteri kadar işelmciyi soğutmuyor demektir.işlemci fanını sök termal macunu sil tekrar macun sür ve fanı yerine tak dikkat et fan ı anakarta doğru tak.çıt sesi gelsin dördünden de:)) sonra bios ayarına gir işlemci fanın kaç rpm dönöyor kontrol et. en az 1800-2000 arası dönmesi lazım dönmüyorsa fanı yenisiyle değiştir......:))))