Bilgisayar açılmıyor, ya da yavaş açılıyor

isilter
20-06-2010, 01:12   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

Sorun: Zaman zaman power düğmesine bastıktan sonra bilgisayar açılırken, RAM kontrolü, IDE soketleri listesinin falan çıktığı ekran (ilk ekran) normalde 1 saniyede geçiyorsa, bazen de 10-15 saniyede anca geçiyor. Ve çoğunlukla o ekran geçtikten sonra sol üst köşede beyaz bir imleç yanıp sönüyor ve ekranın ortasının biraz daha sol ve üst tarafında yeşil bir imleç daha sabit şekilde duruyor. Ondan sonra hiçbir şey olmuyor ve bilgisayarı resetlemek zorunda kalıyorum. Ama bazen de açılış ekranları yine ağır ağır, normalden 3-4 kat daha yavaş geçerek açılıyor bilgisayar. Windows açıldıktan sonra hiç bir sorun kalmıyor. Ancak eğer açılmadıysa, ne kadar resetlesemde sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor. Ben de bilgisayarın fişini çekiyorum. Bisüre sonra tekrar takıp tekrar deniyorum. Bazen ilk denemede, bazen de 2-3 denemeden sonra düzeliyor sorun. Bu sorunlar yaşanırken bios'a da giremiyorum.

Bi alakası var mıdır bilmiyorum ama bilgisayarın bağlı olduğu çoklu prize 5-6 fiş daha bağlı. Bu olaydan önce bilgisayarımda hiç bir sorun yaşamamıştım. Bu sorun da tek tük oluyordu ama son zamanlarda biraz daha sıklaştı sanırım. Bilgisayarı masanın altında kullanıyorum. Yani biraz havasız kalıyor çalışırken ama ısı değerleri normalin üstüne çıkmıyor (işlemci ~45, HDD 50-55, ekran kartı da 45 derece). Zaten malum, odanın içi bile 25-30 derece. İşlemcide paketten çıkan fanı kullanıyorum. Onun dışında kasada 4 adet 12 cm fan var.

Not 1: Aynı sorunu tekrar yaşarsam açılış ekranını videoya alır eklerim ya da fotoğrafını çekerim. Şimdiye kadar yapamamıştm.
Not 2: HDD'nin 55 derecelerde gezmesi de pek normal değil sanırım. Sizce?

Bilgisayar: Windows 7 Professional 64 bit
Gigabyte MA785GT UD3H
Kingston DDR3 1333 MHz 2x2 GB
AMD Phenom II X4 810, 2.6 GHz
ATI HD4850 1024 MB
WD 500 GB  SATA II 16MB
600W power supply

Son Düzenleme: isilter ~ 20 Haziran 2010 01:18
Semih Özyurt
20-06-2010, 01:20   |  #2  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

bu sorunu bilgisayardaki prizi kullanmadan öncede tek tük bu problemle karşılaştığını yazmışsın eğer daha öncede bu sorunu yaşarken bilgisayarın fişini çektiysen donanımın zarar görmüş olabilir

mcafee23 ayrılmıştır
20-06-2010, 03:47   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

yazıcı webcam gibi usb kullanan extra arabirimler bilgisayarda bağlıysa bunları çıkarıp dener misiniz?

isilter
20-06-2010, 15:38   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
6 mesaj

sanırım sorunum harici hdd'in bilgisayara bağlı olup olmamasıyla ilgili. sürekli bilgisayara bağlı ve fişe takılı halde kullanıyodum. bi kaç gün önce çıkarmıştım. eski porttan farklı bi usb porta takmışım galiba. eski portuna taktıntan sonra düzeldi sanırım.