Arkadaşlar merhaba. Arkadaş dün format atmaya çalışmış bilgisayar reset filan yapmış neyse başaramamış bana getirdi kasayı kasa iyice çökmüş. Harddiske benim bilgisayara bağlayarak win7 kurdum daha sonra ekran kartı ram gibi parçalarıda benim bilgisayarda denedim sorunsuz çalışıyor. Soruna gelince bilgisayarı aç düğmesine basıyorum anakart logosu çıkıyor ve duruyor hiçbirşey seçemiyorum. Bios pilini çıkardım biosu sıfırladım, dediğim gibi donanımları kontrol ettim. Bir türlü bios harddiski başlatmıyor. çözüm bulamadım yardımlarınızı bekliyorum. Anakart p5l-mx
bilgisayar açılmıyor
usb bağlantılarını söküp deneyerek sorun yaratan (çalışmayan ya da o an kullanılmayan) bileşeni bulun büyük ihtimalle usb'lerden
Dediklerinizi yaptım fakat sonuç aynı anakart logosu bize bakıyor biz ona. Demeyi unuttuğum bir durum daha var formatta dün arkadaşımın böldüğü c ve d dışında 4 tane daha bölüm oluşmuş biri silindi ama diğerleri silinmiyor win 7 tek sistem bölümünü kendi açıyor yanlış hatırlamıyorsam. bölümün biri siliniyor daha sonra c yi format dediğimde tekrar geliyor zaten diğer iki bölümü silmeme izin vermiyor. Sorun bundan da olabilir mi?
ilk önce anakart logosu olan ekranı kapatman lazım bios'ta logo show gibi birşey olmalı onu kapatınca ekranda bios yükleme bilgilerini göreceksiniz işte tam takıldığı anda bilgisayarın nerede hata yaptığını görebilirsiniz.onu tespit ederseniz bize yazın
Aslinda onuda yaptim ama bu seferde imlec cikiyor ve oyle kaliyor
win 7 cd den kurmayı dene sorun çözülecektir. Ayrıca bölünmüş olan kısımlarıda sil yeniden ter temiz bir kırulum yap. Yine de olmazsa Biosu güncelle.
Bunuda yapıyorum olmuyor. Bölümleri siliyorum daha sonra c ye format dediğimde 4 adet bölüm kendiliğinden oluşuyor yani silinmiyor. Aynı win7 yi kendi bilgisayarıma kurdum böyle birşey olmadı. Bios u güncelleyemiyorum çünkü bilgisayar açılmıyor disket de yok bilgisayarda. Yarın servise götüreceğim artık.
yeri gelmişken birkaç soru sorayım:
-Windows bir makineye kuruluyken işlmecisini veya anakartını değiştirsek windows'u yeniden yüklemek gerekir mi?
-Windows'u bir bilgisayarda yükledikten sonra harddisk i başka bir makinaya taksak çalışır mı?
-Windows kurulu bir harddisk'i tamamen başka bir harddiske kopyalasak 2 harddisk de Windows'u çalıştırır mı?
şimdiden teşekkürler
- Yüklemek gerekir. chipset değişmiş olur
- Çalışmaz sonanım ve işlemci farkeder.
- Çakışma olur
ilk 2 soruyu anladım ama son soruyu anlatamadım sanırım harddisklerin aynı anda takılmaması şartı ile örneğin 200 gb lık bir harddiskteki, tüm dosyaları 1 tb lık bir harddiske atsam 200 gb lık hd i sökerek yerine 1 tb lığı taksam bilgisayar ntldr veya ntdedect.com dosyalarını bulabilir ve bilgisayarı sorunsuz açar mı?