N3on sormuş:
En basit haliyle anlatmak gerekirse, bilgisayarımın güç düğmesine bastığım zaman donanımlar çalışmaya başlamasına rağmen sistemim açılmıyor, henüz donanım test ekranı bile gelmeden siyah ekran olarak kalıyor.
Enteresan şekilde bu siyah ekran halinde çalışırken bilgisayarımı 5-10 dakika kadar bekletip sistemi kapatıp açtığımda bilgisayarım sağlıklı bir şekilde çalışmaya başlıyor, donanım kontrol ediliyor, Windows başlatılıyor, vs.
Bilgisayarımı çalışır halde kullanırken hiç bir donanımsal/yazılımsal sorun yaşamıyorum, sistem gayet sağlıklı. Fakat bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra böyle enteresan bir durumla karşılaşıyorum.
Sorunu yaşamaya başladığım ilk zamanlarda donanım testleri sırasında "Overclocking Failed" hatası alıyor ve BIOS ayarlarını resetlenmiş buluyordum. Oysa BIOS'ta boot sıralamasını değiştirmek dışında hiç bir değişiklik yahut Overclock işlemi yapmamıştım (her şeyi tamamen default halinde bıraktığımda da aynı sorunu yaşıyordum). Bunun üzerine BIOS pilinin bitmiş olabileceğini düşünerek eski pili yenisiyle değiştirdim. Şimdi "Overclocking Failed" uyarısını almıyorum ama sistemdeki problem hala sürüyor.
Ayrıca elektrik değerlerini kontrol etmek için ASUS PC PROBE isimli yazılımı kullanıyorum. Tüm sıcaklıklar, fanlar ve +12, +5, +3.3, VCore değerlerini normal olarak görüntüleniyor.
Anlatmakta dahi güçlük çektiğim bu enteresan durumla ilgili bana yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
ASUS P4P800SE Anakart
INTEL CELERON 2.66 MHZ İŞLEMCİ
KINGSTON 2x256 MB PC3200 333 MHZ RAM
SAPPHIRE ATI RADEON 9250SE 256 MB RAM 128 BIT EKRAN KARTI
SEAGATE BARRACUDA 200 GB 7200 RPM IDE HDD
İnternet Tarayıcı: Opera/9.80 (Windows NT 6.0; U; tr) Presto/2.6.30 Version/10.63