Bilgisayar açılmıyor.

brktn
06-07-2017, 23:31   |  #1  
brktn avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba. Bugün 6 saatlik bir elektrik kesintisi oldu ve elektrik kesildiğinde bilgisayarım kapalıydı. Elektrik kesilince evin sigortası atmış ve elektrik geldiğinde power tuşuna bastığımda bilgisayarım açılmadı. İnternetten araştırdığım her şeyi uyguladım. Güç kablosunu çıkardım. Harddisk, dvd writer, fanlar, BIOS pili, anakart üzerindeki tüm güç kablolarını dahi çıkarıp bilgisayarı açmayı denedim fakat hiçbir şekilde bilgisayar tepki vermiyor. Power tuşuna bastığımda hiçbir tepki yok (fanlar çalışmıyor, ses gelmiyor.) Bu beni güç kaynağının yandığına inanmama ve değiştirmeye itiyor fakat bu sorun başka bir şeyden kaynaklanıyor olabilir mi (anakart gibi)? Bunu nasıl anlayabilirim? Güç kaynağını değiştirirsem sizce sorunum çözülür mü?
Not olarak en son güç kaynağının içini açıp baktığımda küçük bir parçanın ortadan ikiye ayrıldığını gördüm. Sanırım güç kaynağının sigortası değil fakat yine de bu etkiliyor olabilir mi ?

https://i.hizliresim.com/9dQPgZ.jpg

excel_mustafa
07-07-2017, 23:08   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 553
4,481 mesaj

bu gibi durumlarda genelde güç kaynağı ve anakart yanar.ama yinede başka psu ile çalıştırıp dene %50 şansın var.