Bilgisayar Açılmıyor....

bnbn
19-12-2007, 09:26   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
113 mesaj

Arkadaşları pcyi açtığımda şöyle bir uyarı veriyor..

"disk boot failure, insert system disk and press enter " Ne demek istiyor :(( ne yapmam gerekiyo bilgisi olanlar lütfen yazsınlar..
Ayrıca bir diğer pcde açıyorum tam o windows yazısı gözüküyoo tekrar kendine reset atıyo. ve sürekli bu şekilde devam ediyor. açılmıyor bu işten nasıl kurtulucam ??
Şimdiden teşekkürler, iyi günler, iyi çalışamar arkadaşlar...

ozkn_91
19-12-2007, 09:55   |  #2  
Yeni Üye
27 mesaj

dostum disl boot failure insert system disk and press enter demek istediği şey şu bn çöktüm bana format gerekio:D sen o bilgisayara bi format at... ikinci sorun ise işlemcin çhook ısınıyodur.. ondandır kapanması... güsel bi fan al tak düselir..

XxXDaRKoXxX
19-12-2007, 10:06   |  #3  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj

https://www.chip.com.tr/forum/di ... ess-ent_t33836.html

Acaba CD sürücünden XP CD'si varken ne oluyor?

Yani CD'Den boot etmeye ayarla.. XP CD'si koy. Önyükleme için bişeye basın derken hiçbir şeye basma  
Ondan sonra boot etmeye devam ediyor mu?

Diskin data veya power kablosundan olabilir, mesela arkadaşın kafesinde bilgisayar bir açılıyor bir açılmıyor dediğin uyarıyı veriyordu, tabiki disk kablosunda idi sorun, değiştirilince düzeldi, bu tür uyarılar genelde donanımsaol olur

3. olasılık ise şu
disket sürücünde sorun olabilir bundan dolayı PC açılırken

tab ya da delete tuşuna bas orada Floopy Disc i enable yap bundan da olablir

enes_fb
19-12-2007, 14:59   |  #4  
Yıllanmış Üye
342 mesaj

he 1 hafta öncesine kadar aynı sorun bendede vardı kabloları konrol et format at  diske varsa cıkar hiçbiri olmadı ve ensonunda bir arkadas söyle dedi bios ayarlarına gir disketi disabled yap dedi bios la alakalı

XxXDaRKoXxX
19-12-2007, 16:30   |  #5  
Yıllanmış Üye
3,720 mesaj
enes_fb
he 1 hafta öncesine kadar aynı sorun bendede vardı kabloları konrol et format at  diske varsa cıkar hiçbiri olmadı ve ensonunda bir arkadas söyle dedi bios ayarlarına gir disketi disabled yap dedi bios la alakalı
zaten disket sürücüyü çıkarmakla disket sürücüyü iptal etmek aynı gibi sadece biride islket sürücü takılıKahkaha

bnbn
19-12-2007, 16:36   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
113 mesaj

Çok teşekkür ederim arkadaşlar..Bayramdan sonra bu dediklerinizi yapıcam... İyi bayramlar herkese...

bnbn
24-12-2007, 14:53   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
113 mesaj

Arkadaşlar XP Cdsini taktım. İlk başta yüklemeye başladı ama sonra bi kısma geldi devam için enter'a bastım şöyle bir yazı çıktı. "kur, bilgisayarınıza takılı hiç bir sabit disk bulamadı" dedi. Çıkmak için F3e basın" diye bir yazı geliyo. Oysa sabit disk falan var. Kablolarına falanda baktım takılı hepsi.Daha önceden bu pc düzgün olarak çalışıyodu. Ben bu kasanın içindeki Pil varya işte onu çıkardım sonra tekrar taktım. Ondan sonra böyle oldu:(( Naptıysam artık düzelmiyo daha :((( Şimdiden teşekkürler .....

Blacksmith
29-12-2007, 16:55   |  #8  
Blacksmith avatarı
Yıllanmış Üye
312 mesaj

dotum bıosun resetlendıgı ıcın bıos hardıskı gormuyor onu bıos ayarlarına gırerek gostermen gerekebilir.basıt bı sorun bılen bırılerı varsa yakınında kesın halleder.ıkıncı olasılık hardıskın uzerınde chplerın bulundugu ksım yanı medıa da denır.o bozulmus olabılırkı o zmaan yenı dısk almna gerekebılır.3 cd romla hdd yı aynı kablodan baglıyorsan ıkısınıde master yada ıkısınıde slave olarak goruyodur ondan olmuyodur.4 arkadaslarında dedıgı gıbı guc kablolarını kontrol edebılırsın.tabı sen pılı cıkarma,dan once calsıyorsa master slave olayı ortadan kalkar tabı cd rokmun yada hddnın jumperıyle oynamadıysan. :D

bnbn
29-12-2007, 20:24   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
113 mesaj

naptımı bi bilsem zaten :)))
Bilgileriniz için teşekkür ederim... İyi akşamlarr