Arkadasimin calisan bilgisayarinda bir anda problemler olusmus.
Bilgisayar acildiginda kasadan hata sinyali geliyor ve monitor kesinlikle acilmiyormus. RAMlardan olabilir dedim. Fakat 3 tane RAM'i rtek tek denemis fakat her birinde ayni sorunla tekrar karsilasmis. Nasil bir cozum olabilir bu bilgisayar icin?
Yardimlöariniz icin simdiden tesekkurler...
Bilgisayar Acilmiyor...
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Pardon...........
Bilader 'im adam monitör açılmıyor diyor,sen güvenli kipe,en iyi yapılandırmaya getir diyorsun.Aşıkmısın Bilader 'im :)
Kasadan verdiği hata sinyali nasıl? 1 uzun 3 kısa ötüp kesiyorsa ekran kartıdır.Çalıştığına emin olduğun başka bir akran kartını tak.Sürekli uzun uzun ötüyorsa RAM 'dir.Çalıştığına emin olduğun RAM 'i tak.Sürekli kesik kesik ötüyorsa CPU 'nun yuvasına tam oturduğunu ve fanının düzgün çalıştığını kontrol et.Zaten %99 bunlardan biridir problem.
işte bu yüzden iyi forumlarda 1 saatten sonra mesaji degistiremezsin.
onun dışında ekran kartini denemelisin kansavin dedigi gibi.
eger ekran karti ram ide degisik takıncada sorun oluyorsa son işlemci kaliyor. eger buda olmazsa anakart derim,gidip ona bakarsin.
Yaw acaip illet oluyorum.Adam bir soru soruyor sonra çözüp çözmediğini söylemiyor,sende cevap yazıp yardım edecem diye cırmalıyorsun.Neyse banane yaw,çözdüysede çözemediysede çok da s...
1- sorun CPU da ise anakart ses çıkarmaz.
2- problem başka bişeyde (mesela game pad) sebep olabilir. (bazı anakartlarda usb açılışta kitlenip garip hatalar vermesine neden olabilir yani bilgisayarı sadece elektrik fişi takılı olarak yani takılı bütün aygıtları çıkararak çalıştırmayı deneyin)
3- peki bios u ne durumda ???? (ayarları değiştiyse yada bozulduysa)
4- arkadaşların ekrankartı uyarılarını unutma
Bu laf bana mı anlamadım eğer banaysa bir iki lafım olacak da...
alıntı:
Gönderen : jainaişte bu yüzden iyi forumlarda 1 saatten sonra mesaji degistiremezsin.
Walla Bilader gaza getirmek gibi olmasın ama sana gibi görünüyor... :) :p
alınma bilader ancak sana dedim, kızmak acısından değil, ancak yazdiğin cevab neyse odur, sadece işte belki düzgün cümleler felan kuramamışsındır okursun hemen yazdiktan sonra ve düzenlersin. bu anlamda bir çok forumda 1 saat sonra yazdığın cevap değiştirelemez.