bilgisayar açılmıyor

HPQ-User
28-02-2009, 16:15   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

MaMyy sormuş:
bilgisayara chip resmi sitesinden mozilla firefox u indirdim yükledim ! benim bilgisayarda 2 oturum var öbür oturumu açmak için kapattım ve oturum daha açılırken ortada birsimge oluştu EXPLORER.EXE  hatası veriyor işlemi sonlandır diyo sonlandır diyorum bu sefer bir kaç saniye sonra bir simge daha geliyor burda ise WİNDOWSU SONLANDIR VE  PROGRAMI KAPAT DİYOR
daha sonra mavi bir ekran beliriyor sadece GÖREV YÖNETİCİSİ
ÇALIŞITOR BURAYADA ÖLE GİRDİM ZATEN KOMUTLARLA
BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZ ACELE !!!!!!!!

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
512 mb ekran kartı
1 gb ram
intel pentium inside-core işlemci

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506; OfficeLiveConnector.1.3; OfficeLivePatch.0.0; .NET CLR 1.1.4322)

SAİNT
28-02-2009, 16:57   |  #2  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

iexplorer hatası bildiğim kadarıyla bi tür güçlü virüs başıma gelmişti birden fazla sayfa açtığımda sistem yanıt vermiyordu.
ve kapanıyordu ama mavi ekran vermiyordu başka bir  olasık yazılımsal  bir çakışma var bence firefox kaldırman bu şekilde sorun çözülürse sevin yokkaldırdığın halde devam ederse sistemi formatlasan bile düzelmiyor.
o zamansölemişolduğum virüs var.
nette araştırma yapabilirsin kesin bir çözüm yok sadece programfiles sekmesindeki iexplorer olan dosyanın adını İEXPLORER olarak büyültürsen belki bi sonuca varabilirsin ben bu şekilde aştım.
daha sonra 3 4 defa değişik sebeplerden formatladım ve birdaha sorun çıkmadı karşıma.

trinity
28-02-2009, 17:48   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

arkadaşın dsediği gibi firefox u kaldıre ve virüs taraması yap taramayı güvenli kipte yap

OnlyMann
28-02-2009, 18:01   |  #4  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

Sorunun firefoxtan kaynaklandığını düşünmüuorum. Çünkü sorunlu olan yazıda explorer.exe, iexplorer değil. Buda firefoxtan çok windows dosyalarını bozan bir virüs olabilir.

başlat>çalıştır>sfc /scannow yapıp windowsu onarmayı denemelisiniz. Ancak SP2 cd isteyebilir.